En grupp av Projects Abroad volontärer deltar på en av våra bästa volontärprojekt utomlands.

Bästa volontärprojekten 2024

HÄR ÄR 7 SÄTT DU KAN GÖRA EN INSATS I ÅR

Av Jen Southern & Vicci Parry | 05 augusti 2019
Updated on 22 januari 2024

Nytt år, nya möjligheter! Ta tag i nyårslöftet genom att planera hur du ska uppnå ditt nya mål för 2024. Vilka nya saker vill du lära dig? Vilka är dina delmål? Och varför inte kombinera nya kunskaper med att göra en insats för andra?

Gör 2024 till året du breddar dina horisonter och gör något verkligen meningsfullt. Ta steget utanför din bekvämlighetszon och åk på en volontärresa utomlands!

I år är det viktigare än någonsin att:

  • Minska plasten i havet
  • Stärka kvinnors rättigheter
  • Förbättra läskunnigheten i världen
  • Kämpa mot tjuvjakt
  • Återplantera skogar
  • Ge fler tillgång till gratis sjukvård
  • Bygga upp samhällen

Därför fokuserar våra bästa volontärprojekt på just dessa frågor:

#1 Minska plasten i havet

Vår planet håller på att drunkna i plast och det är upp till oss att försöka stoppa det. Varje år producerar vi 300 miljoner ton av plats och 8 miljoner ton hamnar rakt i havet. 8 MILJONER TON per år, ta en paus och låt det sjunka in.

Plastskräp innebär ofta död och förstörelse för de arter som kommer i kontakt med plasten. Det hamnar i många marina djurs magar så de dör av förstoppning eller svälter ihjäl, kväver djur och skadar korallrev. Det blir en ringar-på-vattnet-effekt som skadar hela det marina ekosystemet och i sin tur fiskeindustrin, mattillgången och turismen.

På våra marinvårdsprojekt arbetar vi tillsammans för att försöka hjälpa detta allvarliga problem. Som volontär kommer du dyka och städa upp i havet och på stränder. Du kommer även hjälpa till med att driva kampanjer som uppmuntrar människor att återvinna och minska användningen av engångsplast.

Så om du vill hjälpa till att rädda våra hav under 2024, titta närmare på några av våra bästa naturskyddsprojekt utomlands.

Bevara Thailands vackra kustlinje
Skydda och forska på hajarna på Fiji
Rädda utrotningshotade havssköldpaddor i Mexiko

 

Projects Abroads naturskyddsvolontärer plockar upp skräp under en strandstädning.

#2 Stärka kvinnors rättigheter

2018 var året då kvinnor från hela världen begärde att deras röst skulle höras. Från #MeToo till de massiva protestmarscherna för kvinnliga rättigheter i USA, så förenades världens kvinnor och krävde jämlikhet.

Tyvärr är arbetet bara påbörjat i många håll i världen. Så om du brinner för kvinnors rättigheter kan du verkligen göra en insats som volontär.

Vårt bästa volontärprojekt utomlands som stöttar kvinnors rättigheter är:

Vi tror på att kvinnor är starka, uthålliga och mäktiga. Vi vill att flickor och kvinnor världen över ska blomstra. Vi vill att kvinnor ska våga, oavsett om det gäller att kämpa för deras rättigheter, eller ta steget och driva företag.

Med din hjälp kan vi skapa samhällen med starka, självständiga kvinnor.

Local women at a women’s empowerment workshop as part of one of our best volunteering programmes overseas

#3 Förbättra läskunnigheten

Det är varje barns rätt att få lära sig läsa och skriva. Även om fler och fler människor lär sig att läsa, finns det fortfarande många barn i utvecklingsländer som inte lär sig läsa, skriva och räkna ordentligt. Särskilt barn med läs och skrivsvårigheter får inte alltid det extra stöd de behöver. Med din hjälp kan vi erbjuda dessa barn individuell undervisning och stöttning.

Om du vill bidra till en ljusare framtid för många barn i utvecklingsländer, kan du läsa mer om våra projekt här:

 A teenager helps a child with a literacy exercise as part of her volunteer work abroad

#4 Kämpa mot tjuvjakt

Under 2018 såg vi tjuvjägarnas förödande verkan på den vilda djurpopulationen. Vissa händelser var särskilt sorgliga som när Sudan den sista nordliga vita noshörningshannen av sin art dog, eller när nästan 90 elefanter i Botswana dödades av tjuvjägare.

Dessa händelser har gjort att vi är än mer dedikerade att bekämpa tjuvjakt. Den goda nyheten är att du kan hjälpa till.

Det här är våra bästa volontärresor för dig som vill kämpa mot tjuvjakt:

I Kenya och Botswana kommer du arbeta i ett skyddat vilddjursreservat, där du kommer hjälpa kvalificerad personal som brinner för sitt arbete.  Ditt arbete kommer innebära att du tillsammans med personalen patrullerar och ta bort snaror och fällor som dödar många olika djurarter i reservatet. Ditt arbete kommer inte innebära att du konfronteras med tjuvjägare.

I Mexiko kommer du patrullera stränderna på natten för att hitta sköldpaddsbon och samla in äggen innan tjuvjägarna hinner ta dem. Ni kommer ta äggen till sköldpaddscentret där äggen kommer läggas i en säker sandinkubator. När sköldpaddsäggen kläcks kommer du hjälpa till att släppa sköldpaddsungarna fria i havet.

A Conservation volunteer removes a poaching snare while volunteering abroad in 2019

#5 Återplantera skog

Världens skogar är vår planets lungor. De hjälper till att ta minska den globala uppvärmningen genom att ta upp koldioxid från atmosfären. Det står klart efter att FN släppte sin klimatrapport under 2018, att vi måste ta en mer aktiv roll i att minska klimatförändringarna under 2024. Genom att plantera träd kan vi bekämpa den globala uppvärmningen.

Vill du hjälpa till att återplantera skogar? Då rekommenderar vi vårt regnskogsprojekt mitt i Amazonas.

På det här projektet kommer du kommer bo och arbeta i hjärtat av Amazonas regnskog. Du kommer hjälpa till att bevara detta värdefulla ekosystem. Som en del av ditt arbete kommer du plantera och studera mahognyträd. Dessa träd tar upp mycket koldioxid från atmosfären och är ett otroligt viktigt habitat för många inhemska växter.

A Projects Abroad Conservation volunteer planting a tree on one of our best volunteer abroad programmes

#6 Hjälp till att göra gratis sjukvård mer tillgänglig

Tillgång till bra sjukvård är en av våra mest grundläggande mänskliga rättigheter. Tyvärr har många människor i utvecklingsländer inte tillgång till den sjukvård de behöver. Många gånger kan människor inte besöka sjukvården på grund av att de inte har pengar och transport. Särskilt människor som bor ute på landsbygden har svårt att få sjukvård.

Här kan du hjälpa till! Delta på någon av våra projekt för medicin och hälsa och hjälp kvalificerad sjukvårdspersonal ge gratis sjukvård till människor som behöver det.

Vi projekt som fokuserar på:

På något av våra medicinprojekt kan du även komma att följa med sjukvårdspersonal på hembesök och arbeta särskilt med människor med funktionsnedsättningar.

A Medicine volunteer measures a child’s heart rate as part of one of our best volunteering programmes in 2019

#7 Bygga upp samhällen

Vill du arbeta med händerna och se vilken skillnad du gör direkt? Med oss kan du hjälpa till att bygga skolor, community centers, toaletter och hus och på så sätt hjälpa människor i utsatta samhällen.

Kan du inte skilja på en hammare och en skiftnyckel? Känns det svårt att byta en glödlampa? Oroa dig inte, vi anlitar lokala hantverkare och byggledare som lär dig allt du behöver veta för att hjälpa till. De överser allt ditt arbete och vår lokala personal finns även där som stöd och hjälp.

Vi rekommenderar:

Two Projects Abroad volunteers building a house on one of our best volunteer abroad programmes

Delta på våra projekt oavsett ålder!

Om du funderar på att volontärarbeta med oss, så har vi projekt för alla åldrar. Vi tror på att alla kan göra en insats. Våra flexibla resor är för volontärer i alla åldrar, men vi har även särskilda projekt för dig som vill arbeta med människor i din egen ålder, titta närmare på våra resetyper.

Lär dig nya kunskaper, res utomlands och gör en insats för andra, låt 2024 bli ditt år!

Dela denna artikel:

Glöm inte att sprida ordet och berätta vad du tycker på Facebook och Twitter!

Vill du meta ver om våra projekt?

Prata med våra Projektexperter, de svarar gärna på dina frågor.

08 - 55 921 116

Våra samarbetsorganisationer