This picture shows two male cheetahs focused but resting in the shade and was taken on one of our wildlife conservation volunteer opportunities in Botswana.

Volontärarbeta med vilda djur i Botswana

Bo långt ute i den sydafrikanska bushen och hjälp oss att skydda elefanter och andra vilda djur

Bo och volontärarbeta långt ute i på den savannliknande sydafrikanska bushen i Botswana. Du kommer att hjälpa till att skydda vilda djur som elefanter, leoparder och lejon. Det här är en fantastisk möjlighet att se dessa vilda djur i deras naturliga miljö och lära dig mer om hur arbetet med bevarandet av djur och natur går till.


Följ med och arbeta praktiskt med elefantforskning, patrullera för att hindra tjuvjakt och så mycket mer. Du kommer ha stöd och handledning av naturskyddsexperter och hjälpa oss nå vårt mål att skapa en skyddad plats för det unika natur och djurliv som finns här.


Du kommer bo på Wild at Tuli naturreservat som ligger bredvid den storslagna Limpopofloden. Svalka dig i poolen under varma dagar och byt historier runt lägerelden med andra volontärer. Berätta vilka vilda djur du sett ute på dina bush walks på den afrikanska savannen.


Följ med oss till vårt naturskyddsprojekt i Botswana för den ultimata naturupplevelsen!

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Project Overview

Resetyp:

Flexibla resor - På våra flexibla volontärresor får du både det stöd och den frihet du behöver utomlands

Project Name:

Botswana > Bevara vilda djur - Afrikanska stäppen

Startdatum:

Helt flexibla datum

Minimitid:

En vecka

Projektplacering:

Wild At Tuli (Läs mer)

Boende:

Delat boende Läs mer

Krav :

Alla över 16 år kan delta

Vad inkluderas i priset?
 • Boende

 • Tre måltider om dagen

 • Rese- och sjukförsäkring

 • Hämtning och lämning till och från flygplatsen

 • Full introduktion på plats av vår erfarna personal när du anländer

 • Transport till och från din projektplacering

 • Hjälp och stöd 24/7 av heltidsanställd personal på plats

 • Assistans av vårt internationella team för akut hjälp vid behov

 • Projektutrustning och material, inkluderat tillgång till vår databas med tusentals resurser

 • En handledare/mentor på din projektplacering

 • Utbildning och workshops som hålls av vår erfarna personal

 • Regelbundna sociala aktiviteter med andra volontärer och praktikanter

 • Tillgång till vårt kontor på plats med internet

 • Ett certifikat som intygar att du deltagit på projektet

 • Stöd och hjälp med visum

 • Tillgång till våra alumnitjänster och rabatter

 • Hjälp med råd kring att samla in pengar och din egen personliga insamlingswebbsida

 • Din egna specialiserade volontärrådgivare som hjälper dig innan din resa

 • En personlig MyProjectsAbroad hemsida, med all information du behöver om ditt projekt, boende och destination

 • En gratis kurs i kulturell medvetenhet

 • Medlemskap till våra volontärgrupper på sociala media, för att dela information och hålla kontakten

 • Hjälp med att färdigställa registrering eller praktikdokument (om tillämpligt)

Vad inkluderas inte?
 • Flyg

 • Kostnader för visum (när tillämpligt)

Är att volontärarbeta med vilda djur i Botswana rätt för mig?

Den här möjligheten att volontärarbeta med natur och miljö i Botswana är öppet för alla åldrar. Det är särskilt lämpligt för den som är passionerad över att skydda vilda djur och gillar att vara ute i naturen.


Behöver du en paus från stadslivet och att jämt vara uppkopplad? Då är det här äventyret långt inne i afrikanska bushen precis vad du behöver.


Vill du ha en karriär inom naturskydd? Det här naturskyddsprojektet är den perfekta blandningen mellan forskning och praktiskt arbete. Du kommer få lära dig från erfarna naturskyddsexperter, det kommer ge dig värdefull erfarenhet och kunskap som du kan lägga på ditt CV. Du kan använda dina erfarenheter för att stå ut från mängden på en arbetsintervju och berätta hur du hanterar olika situationer och nya miljöer.

Ditt arbete kommer vara uppdelat i främst fyra kategorier:


Hjälpa till med elefantforskning


Där Tuli är beläget finns en mycket stor elefantpopulation, som i sig är fantastiskt men som också innebär en stor belastning för växtligheten eftersom elefanter betar 12- 18h varje dag.


Därför är det viktigt att vi vet hur stor elefantpopulationen är och hur de rör sig. Du kommer hjälpa till genom att delta i elefantforskningen. Exempelvis kommer du att hjälpa till att identifiera individuella elefanter och deras familjegrupper. Vi kommer lära dig hur du kommer att kunna se och registrera elefantfamiljernas rörelsemönster.


Förhindra tjuvjakt genom att patrullera i bushen


Ett stort problem för djurlivet i Botswana är tjuvjakten för köttets skull. När du volontärarbetar med natur och miljö i Botswana kommer du att hjälpa till att hitta och ta bort fällor och snaror som tjuvjägarna placerar ut. Du kommer att patrullerar tillsammans med våra erfarna rangers på området runt Tuli.


Under 2017, tog våra volontärer bort över 2500 snaror i Botswana. Vi har sett en minskning av antalet snaror och en ökning i djurpopulationen. Förhoppningen är att detta är en indikation att tjuvjakten minskar, men vi behöver din hjälp att fortsätta denna positiva utveckling.


Du kommer aldrig att förväntas medverka i några aktiviteter som gör att du kan riskera att möta tjuvjägare öga mot öga.


Säkra tillgången till vatten


Vatten är en bristvara i Sydafrika och vi måste jobba hårt för att säkra tillgången till vatten.


Som safarivolontär kommer du att hjälpa oss att bygga vattenhål, brunnar och regnvattentankar. Under regnperioden kommer vattnet att samlas in och det kommer att trygga vattentillgången under torrperioden.


Observera och granska djurlivet


Det är ingen enkel uppgift att försöka hålla koll på hur de olika djuren rör sig geografiskt, men vi lyckas göra ett ganska bra jobb med våra kontinuerliga utflykter i bushen. Under din tid i Botswana kommer du att hjälpa oss med fågelskådning, krokodilobservationer, spåridentifiering och genom att skapa en förteckning av det växt -och naturliv som finns i naturreservatet.


Just nu gör vi en förteckning av alla baobabträd på savannen och skapar en vegetationskarta över naturreservatet.


Genom att inventera djur och växtlighet hjälper du oss att visa att den här delen av Botswana är unik och nödvändig för att bevara den biologiska mångfalden i Sydafrika. Det ger oss en bättre möjlighet att skapa en officiellt och juridiskt erkänt naturreservat av Tuli-området.

Vem är vår samarbetspartner på naturskyddsprojektet?

Vi samarbetar med Wild at Tuli naturreservat i Botswana


Naturreservatet ägs av Dr Helena Fitchat och Mrs Judi Gournaris, två unika kvinnor som delar sin passion för äventyr och respekt för den magiska afrikanska vildmarken.

Var i Botswana kommer jag att arbeta?

Wild At Tuli

Under tiden du volontärarbetar med natur och miljö i Botswana kommer du vara placerad hos Projects Abroads samarbetspartner Wild at Tuli djurreservat som gränsar till Sydafrika.

Djurreservatet ligger precis vid den mäktiga Limpopofloden och du kommer befinna dig mitt i bushen. Med en stor elefantpopulation, krokodiler som ligger och solar på de varma flodbäddarna, hyenornas skratt och lejonens rytande som din godnattsång kommer du märka att Wild at Tuli är en vild plats.

Wild at Tuli campet har en rustik äkta safarikänsla. Du kommer sitta under stjärnorna tillsammans med andra volontärer och personalen och utbyta historier under lägereldens sken. Under varma eftermiddagar svalkar du dig i poolen.

Vi uppmuntrar dig att helhjärtat uppleva savannen men på ett tryggt sätt. Vår personal är erfaren och vi kontrollerar noga säkerheten, men du måste följa säkerhetsreglerna då det finns många vilda djur runt omkring campet. Du kommer inte att få lämna campet utan att vår erfarna personal följer med.

Volunteers from Projects Abroad are seen helping with landscaping jobs as part of their wildlife conservation work oppurtunity in Botswana.

En vanlig dag på Wild at Tuli

När du volontärarbetar på naturreservatet i Botswana, arbetar du fem till sex timmar per dag. Din arbetsdag kommer vara uppdelad enligt följande:


 • Fyra timmar av mer krävande arbetsuppgifter under de svalare morgontimmarna
 • Två timmar av lättare arbetsuppgifter sent på eftermiddagen


På morgonen kommer du hjälpa våra lokala medarbetare att gräva vattenhål eller gå på patrull för att förhindra tjuvjakt genom att ta bort fällor och identifiera spår.


Tidiga eftermiddagar är det så varm att du har ledigt, du kan passa på att vila, äta, bada och läsa.


Sena eftermiddagar och kvällar är perfekta för att observera och registrera djurlivet, då djur och fåglar vaknar från deras eftermiddagslur och kommer till vattenhålen för att dricka. Du kan även följa med våra rangers på en ytterligare patrull för att skydda djuren mot tjuvjägare.


Eftersom du delar boende med andra volontärer kommer ni lära känna varandra väl under kvällar och helger. Dela minnen och utforska savannen med bil eller till fots.

A group of Projects Abroad volunteers take part in an elephant identification activity during their wildlife conservation volunteer work in Botswana, South Africa.

Vad är de långsiktiga målen med naturskyddsprojektet i Botswana?

De långsiktiga målen med vårt naturskyddsprojekt i Botswana är att bevara och skydda den miljö som är hem åt många av de mest unika djurarterna i Afrika. Vi arbetar dag och natt med att skydda djur och -naturlivet mot de många olika hot som de står inför.


Viltreservatet Wild at Tuli som ligger där Botswana, Sydafrika och Zimbabwe möts, har över åren sett en oroande minskning av djurlivet. Minskningen beror främst på:


 • Mänskliga bosättningar som inkräktar på djurlivet
 • Tjuvjakt
 • Ökenspridning
 • Markförstöring


Genom att forska om de olika djurarterna, arbeta mot att hindra landerosion och skydda djurlivet mot tjuvjakt, hjälper vi att bevara det som finns kvar av den känsliga vildmarken i Botswana.


Vårt främsta mål är att skapa ett officiellt och juridiskt erkänt naturreservat genom att förena Wild at Tuli och andra viltreservat, nationalparker och skyddade naturområden i regionen. Genom att slå oss samman kan vi bli en enda stor och stark röst som driver naturskydd i Botswana. Volontärarbeta med natur och miljö med oss i Botswana och hjälp oss att göra det möjligt.

PROJEKTHANDLINGSPLANER

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.

VI MÄTER RESULTATET AV VÅRT ARBETE VARJE ÅR

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.

MAT OCH BOENDE

Du kommer dela ett tält med andra Projects Abroad volontärer under din tid i vårt camp på Wild at Tuli. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra och dela era upplevelser av att leva i den afrikanska bushen.

Du kommer dela badrum med de andra volontärerna och badrummet har varmt rinnande vatten. Det finns ingen elektricitet i campet, men vi har laddstationer som drivs av solceller för att kunna tända lampor på natten. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.

FRITIDSAKTIVITETER NÄR DU ÄR LEDIG

När du åker på volontärresa till Botswana kommer du uppleva ett helt nytt sätt att leva. Det finns inget bättre sätt att utforska naturen och Afrikas skönhet, än att bo och arbeta i ett viltreservat.

Du kommer tillbringa din mesta tid mitt ute i den afrikanska bushen. Förbered dig på att komma nära naturen och lära känna likasinnande volontärer.

De stilla varma eftermiddagarna tillbringas bäst med en bra bok i skuggan av ett akacia träd.

På kvällarna kan du sitta runt lägerelden tillsammans med de andra volontärerna, spela brädspel och grilla marshmallows.

Du kommer även åka på safaris ut i bushen där du kan se vilda djur som noshörningar, elefanter och har tur en och annan skygg leopard.

SÄKERHET OCH PERSONALSTÖD

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Möt teamet i Botswana

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!