A Projects Abroad volunteer spends time at her host family accommodation while volunteering in Mongolia.

Boende

Upplev den lokala kulturen samtidigt som du bor säkert, bekvämt och rent

I vår projektavgift ingår priset för boende. Vi arrangerar ett boende åt dig som är säkert, bekvämt och nära din projektplacering. Våra boendealternativ och det kulturella utbytet du kommer få uppleva, är bara ytterligare en anledning till att välja oss på Projects Abroad för din volontärresa eller praktik utomlands.

Bo hos en värdfamilj

En av sakerna som gör att det är så spännande att volontärarbeta och göra praktik utomlands, är att du får chansen att utforska ett helt nytt sätt att leva. När du bor hos en värdfamilj får du en upplevelse som är mycket mer än om du åkt som turist.

Våra projekt kommer uppmuntra dig att utforska världen, uppleva nya kulturer och få dig att verkligen förstå livet i den destination som du besöker. När du bor hos en värdfamilj får du verkligen uppleva att ”live like a local” och du blir verkligen en del av den lokala kulturen. Du kommer även växa som individ och få en större förståelse för andra människor och kulturer.

Din värdfamilj är ditt hem utomlands. När du reser i ett nytt land är det otroligt tryggt att ha en varm och omtänksam familj att komma hem till vare dag. Din värdfamilj kommer hjälpa dig att känna dig hemma i ett nytt land och en ny kultur. En stöttande hemmamiljö kommer göra att du får självförtroende att göra ditt bästa på din projektplacering och att du vågar utforska landet. Du behöver inte oroa dig för att vara själv. När du bor i en värdfamilj kommer du göra det med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant.

Våra värdfamiljer är noga utvalda efter säkerhet, bekvämlighet och vänlighet. Många av våra värdfamiljer är involverade i våra projekt. Du kan komma att bo hemma hos en lärare eller en rektor på en av våra partnerskolor, eller en läkare på en av våra sjukvårdsprojekt.

Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt. Våra värdfamiljer bor i säkra hus och bostadsområden och är noga utredda och under kontinuerlig utvärdering. Vår egen heltidsanställda Projects Abroad personal besöker regelbundet våra värdfamiljer. De gör även ett extra hembesök dagen innan du anländer, så att de vet att allt är ordnat inför din ankomst.

Vi ser även till att din värdfamilj lagar goda hemmalagade rätter till dig. Mat ligger i hjärtat av alla kulturer, så var beredd på äta massor av goda lokala rätter.

Vi vill vara en positiv kraft i lokala samhällen, så våra värdfamiljer får en anständig ersättning. De går även igen om en intervjuprocess så att vi vet att de är vänliga och att de vill vara värdfamiljer för rätt anledningar. Din värdfamilj kommer varmt välkomna dig till deras hem och behandla dig som en familjemedlem. De kommer lära dig om lokala seder och bruk och du kan lära dem om din kultur.

Vi på Projects Abroad tror att upplevelsen att bo hos en lokal värdfamilj är vad som gör våra volontärresor så unika.

A host mother cooks for Projects Abroad volunteers at their host family accommodation abroad.

Bo i ett delat boende

Ibland finns det inte möjlighet att bo hos en värdfamilj. Då arrangerar vi ett delat boende för dig. Det är vanligt på våra naturskyddsprojekt, där du oftast bor i hjärtat av ett naturreservat eller i regnskogen.

Delat boende innebär oftast lägenheter eller gästhus som du delar med andra volontärer. Det gör att du kan umgås och lära känna vänner från hela världen. På så sätt kommer du ha ett nätverk av internationella vänner efter din volontärresa.

Ditt boende kommer vara rent, säkert och bekvämt. En kock kommer laga maten, så du kommer ha möjlighet att lära känna den lokala matkulturen.

Volunteers eat together in their shared accommodation after a day of hard work

Andra boendemöjligheter

På vissa av våra projekt kan du välja mellan olika boendeformer. Det kan inkludera värdfamilj, delat boende, hotell eller gästhus.

Våra samarbetsorganisationer