A meeting held during one of our international business internships.

Praktik inom näringslivet utomlands

Gör praktik på företag utomlands, vässa ditt cv och utforska ett nytt land

Följ med oss och få arbetslivserfarenhet från näringslivet utomlands. Våra projekt är upplagda som praktikplatser med fokus på att du ska lära dig nya kunskaper. Det skiljer sig från traditionellt volontärarbete där fokus ligger på att göra en insats i det lokala samhället.

Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att se om en specifik utbildning är rätt val för dem, till redan studerande som vill göra sin utbildningspraktik utomlands med oss.

Inom näringslivet är det otroligt fördelaktigt att ha en djup insikt i olika kulturella och sociala system. Genom att förstå näringslivet från ett globalt perspektiv får man en bättre förståelse för hur marknader fungerar och drivs effektivt. När du gör praktik på företag utomlands med oss, får du en unik möjlighet att lära dig mer om näringslivet internationellt. Något som kommer få ditt CV att stå ut från mängden.

Vi arrangerar alla detaljer kring din praktik utomlands. Först kommer vi ta reda på vilka kunskaper och intressen du har och därefter ordna en praktikplats åt dig som matchar dina karriärmål. Du kommer arbeta nära med erfarna anställda och företagsledare på plats, så att du lär dig mer om din industri. Du kommer bli en del av det dagliga arbetet och få möjligheten att knyta nya internationella kontakter. Vi kommer även ordna en handledare åt dig som hjälper dig genom din praktiktid.

Det här en unik möjlighet att få en skräddarsydd praktik på ett företag utomlands. Något som kommer hjälpa dig nå dina karriärmål.

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att göra praktik inom näringslivet utomlands rätt för mig?

Vår näringslivspraktik är perfekt för dig som vill se hur arbetet går till på marknader utomlands och som letar efter en utmaning. Vi hjälper dig att nå dina mål, oavsett om du vill nå högre studier eller är redo att söka ditt första jobb.

Du kommer arbeta tillsammans med erfaren personal och Projects Abroad anställda. Under din tid på projektet kommer du utveckla de färdigheter du behöver för att lyckas i din karriär.

Varje praktikplats är unik och du kommer bli involverad i det dagliga arbetet på kontoret. Det kan vara allt från att kontakta klienter till att arbeta med support teams. Du kan komma att göra research på nuvarande eller framtida projekt, gå på möten eller arbeta med olika förslag.

Det här är ett fantastiskt sätt för dig att få internationell arbetslivserfarenhet, vässa ditt CV och stå ut från mängden på ansökningar och intervjuer.

Om du är intresserad av vår näringslivspraktik men känner att det inte riktigt är rätt val för dig, titta gärna på våra mikrofinansieringsprojekt. Du hittar alla våra projekt här.

An intern working in an office on one of our international business internships.

Vad är fördelarna med att göra praktik inom näringslivet utomlands?

När du gör näringslivspraktik utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller en utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Våra tidigare näringslivspraktikanter har främst uppskatta att de:

  • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
  • Fått internationell arbetslivserfarenhet från näringslivet utomlands.
  • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
  • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Hur är Projects Abroads näringslivspraktik utomlands annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du gör praktik inom näringslivet utomlands med oss, kommer du arbeta du sida vid sida med personer som är erfarna inom den industri du har valt. Du kan observera dem i deras arbete och få stöd i ditt eget arbete. Det här är särskilt viktig när du praktiserar på företag utomlands. Vi vill att din praktik ska vara en inspirerande upplevelse, där du lär dig riktiga kunskaper som du kommer ha nytta av i din framtida karriär.

Skräddarsydda praktikplatser

Vi har ofta möjligheten att skräddarsy din praktik efter dina intressen och mål. Om det är någon särskild industri du vill arbeta i, låt oss vet så kommer vår personal att hjälpa dig.

International business interns and local professionals pose outside a modern office block.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer