Projects Abroad volunteers climb the snowy Himalayan Mountains while volunteering in Nepal.

Volontär i Nepal

Stötta långsiktiga samhällsinsatser och njut av den vackra utsikten av Himalayabergen

Åk på volontärresa till Nepal med oss på Projects Abroad och delta i vårt långsiktiga arbete att stötta människor i utsatta delar av samhället. Du kommer få möjligheten att delta i det dagliga livet i Nepal, lära dig mer om den nepalesiska kulturen och samtidigt göra en insats för andra.


Hjälp bygga upp skolor och hem som skadades i den katastrofala jordbävningen 2015, eller stötta undervisningen och utvecklingen hos små barn på förskolor. Eller varför inte delta i spännande forskningsarbete om naturen i Himalayabergen? Det finns även många möjligheter för dig som vill göra praktik inom medicin, allt från sjuksköterskepraktik till tandläkarpraktik.


Vi arbetar i många olika delar av Nepal. Våra naturskyddsvolontärer är baserade i byn Ghandruk, medan våra andra volontärer är baserade i antingen Kathmandu eller Chitwan. Vår heltidsanställda personal finns där som stöd och hjälp 24/7 oavsett var du än är baserad.


Nepal är ett litet men spektakulärt land, med otroligt mycket att erbjuda en besökare. Landet har en rik historia, många färgglada festivaler och häpnadsväckande religiösa platser som du kan besöka. Men Nepal är nog mest känt för Himalayabergen med sina snöklädda toppar och den fantastiska utsikten. Ta vara på din tid i Nepal, paus, och ta in utsikten och ljudet från livet i Nepal. Den här resan kommer garanterat ge dig minnen för livet!

Tillgängliga projekt i Nepal

1-3 of 9 Projekt

An intern participates in health screenings as part of their medical work experience in Nepal.
Arbetslivserfarenhet inom sjukvården i Nepal
Läs mer här
 • Helt flexibla datum
 • Alla över 16 år kan delta
 • Från 1 vecka
 • Från 12,450 SEK
A female intern from Projects Abroad is pictured treating a child using a stethoscope on her nursing intership in Nepal.
Arbetslivserfarenhet som sjuksköterska i Nepal
Läs mer här
 • Helt flexibla datum
 • Alla över 16 år kan delta
 • Från 1 vecka
 • Från 12,450 SEK
Projects Abroad interns working at an outreach during our medical internship for teenagers in Nepal
Volontärarbeta inom hälsa och sjukvård i Nepal som ungdomsvolontär
Läs mer här
 • Fasta datum under skollov
 • Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år
 • Från 2 veckor
 • Från 18,250 SEK
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi har personal på plats som kan hjälpa dig att välja projekt, eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål.


Prata med en av våra Nepal-experter på:

08 - 55 921 116

eller maila:

för att börja planera din resa

Var vi arbetar i Nepal

När du åker på en volontärresa till Nepal med oss kommer du vara baserad i antingen Kathmandu, Chitwan eller Ghandruk. Våra naturskyddsvolontärer arbetar i Ghandruk, medan resten är baserade i antingen Kathmandu eller Chitwan.

Kathmandu

Färgglad och full av liv och rörelse är Kathmandu Nepals kulturella och ekonomiska huvudstad. Staden är en mix mellan både modernt och traditionellt vilket gör det en spännande plats att utforska. Besök antika tempel och kloster, handla souvenirer på någon av basarerna, eller vandra i bergen och njut av utsikten från världens tak.

Chitwan

Chitwan-distriktet ligger ungefär mellan 6-7 h bilväg från huvudstaden Kathmandu. Det är mest känt för sin nationalpark, som var landets första och som är med på UNESCOS världsarvslista. Förutom att njuta av den fantastiska naturen, kan du utforska små byar och äta en picknic vid sidan av floden Narayani. Vi rekommenderar att du provar lokala rätter som ”taas” en kryddig rätt gjord på stekt getkött.

Ghandruk

Ghandruk är en liten by som ligger i Annapurnas bergskedja, som i sin tur formar en del av Himalayas mäktiga bergskedja. Byn är en populär startpunkt för människor som vill vandra i området. Även om faciliteterna här är ganska enkla, så kommer utsikten vara värd det. Bergskedjan är även hem till unika djur som leopardkatter, björnar och gamar.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Nepal.

Nästa steg

Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer