När du åker på en volontärresa utomlands kommer du åka till ett land som skiljer sig från det du är van vid hemma. För att förbereda dig inför denna upplevelse har vi satt ihop en kurs som kommer hjälpa dig att bli kulturellt medveten. Vi vill att du ska ha kunskap om kulturen i det land du valt innan du åker. Kursen ingår i din projektavgift och kostar inget extra.

Vad innebär kulturell medvetenhet?

Kulturell medvetenhet innebär att man förstår och accepterar att kulturer är olika. Varje land har sina egna kulturer och traditioner. Genom att vara kulturellt medveten och öppen för olika kulturella skillnader, kommer du ha en roligare och mer intressant resa. Du kommer få utforska och lära dig om en kultur som är annorlunda från din egen och få nya perspektiv.

En Projects Abroad volontär spelar kort med hennes värdfamilj i Mongoliet

Varför behöver du gå en kurs i kulturell medvetenhet?

Ibland är det svårt att inte bli överväldigad när du anländer till ett nytt land. Du kanske inte är förväntar dig så stora skillnader. Det är inte ovanligt att känna sig som att man inte riktigt passar in och att börja undra vad man gör där. Det här är vad som kallas kulturchock.  

Genom att göra en kulturell medvetenhetskurs kan du gå från kulturchock till kulturell nyfikenhet. Och det blir så mycket roligare att utforska ett nytt land, om du inte känner dig hämmad av hur nytt allt är.

Därför gör vi vårt bästa för att du ska du ska lära känna din nya destination redan innan du åker. På så sätt kan du fokusera på att njuta av din resa och göra verklig skillnad direkt från början. Du kommer även fortare känna dig hemma i din nya destination.

Lokala människor på Filippinerna sjunger och dansar under Sinualogfestivalen

Hur Project Abroads gratis kurs i kulturell medvetenhet funkar

När du deltar i vår kurs i kulturell medvetenhet som är gratis, kommer du inte behöva oroa dig för att känna att du inte passar in när du börjar på projektet. Vi förbereder dig inför din resa till ditt valda land på ett roligt och interaktivt sätt genom en digital resedagbok. När du har fått tillgång till din digitala resedagbok, kommer vi ta dig igenom ett fem-stegs onlinekurs där du kan på förhand lära känna kulturen i det land du ska resa till. Dessa fem steg är:

  • Resemindset - Här introducerar vi dig till ett resemindset som kommer hjälpa dig när du reser utomlands.
  • Kulturchock - Den här delen av din resedagbok kommer förklara vad kulturchock är och hur det kan påverka dig.
  • Kulturell dagbok - Den här delen kommer lär dig om sociala normer, traditioner och vad som gör din destination speciell.
  • Kulturell medvetenhet - I den här delen kommer du göra roliga och interaktiva pussel och quiz för att se till att du kommer ihåg vad du just lärt dig.
  • Innan du åker - I det sista kapitlet kommer du få reflektera över vad du lärt dig och hur du kan agera.

Du har tillgång till din resedagbok genom din personliga MyProjectsAbroad-sida som du får när du anmäler dig till ett av våra projekt. Känner du dig redan äventyrlig, ta en titt på vår kulturell medvetenhets teaser.

Karta i Projects Abroads resehandbok för kulturell medvetenhet

Mer om vår gratis kurs i kulturell medvetenhet

Vi hoppas att vår teaser gjort dig förväntansfull över din kommande resa. När du genomfört hela vår kurs i kulturell medvetenhet kommer du ha fått en grundlig introduktion till kulturen i din valda destination. Du kommer även ha lärt dig några enkla men grundläggande fraser i det lokala språket och några enkla interaktioner.

Det kommer hjälpa dig att fortare känna dig hemmastadd. Det hjälper dig även att lättare lära känna lokala människor och är särskilt användbart om du ska bo hos en lokal värdfamilj. Det kommer vara lättare att interagera med dem då du på förhand lärt dig om deras kultur. Du kan även komma att känna igen vissa saker som de gör och säger från din kurs i kulturell medvetenhet. Det kommer göra att du får mer ut av din resa.

Det kan kännas läskigt att resa till ett nytt land, men oroa dig inte! Vår personal kommer stötta dig under alla steg på din resa och vår kurs i kulturell medvetenhet kommer se till att du är väl förberedd

Vill du veta mer om vår kurs i kulturell medvetenhet?

Kontakta en av våra projektexperter, de svara gärna på dina frågor:

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa

Våra samarbetsorganisationer