A Projects Abroad volunteer helps with plastering a wall during volunteer building work abroad.

Volontärarbeta med byggprojekt utomlands

Hjälp till att bygga skolor och annan viktig infrastruktur i utvecklingsländer

Följ med oss och volontärarbeta med ett av våra byggprojekt utomlands. Du kommer hjälpa oss att bygga viktig infrastrulkur till människor i utsatta delar av samhället.

Våra byggprojekt finns i utvecklingsländer runt om i världen. Några är på landsbygden och andra i städer. Du kan komma att bygga skolor, hem, vårdhem, sanitära faciliteter eller samlingslokaler. Många av våra byggprojekt ligger i områden som är påverkade av naturkatastrofer. Ditt volontärarbete på byggprojektet kan komma att innebära att du under handledning av en erfaren byggarbetare, tillverkar tegelstenar, lägger grund, spacklar, målar eller installerar dörrar och fönster.


Alla våra byggprojekt är hållbara och långsiktiga, så att lokalbefolkningen fortsätter arbetet efter det att du åkt hem. Du kommer även bli en del av det lokala communityt och lära känna människorna du hjälper.


Som byggvolontär kommer du göra en viktig insats på ett säkert sätt, samtidigt som du utvecklas som person och får en insikt i globala problem.

Välj ett byggprojekt

Filter by:

1-3 of 5 Projekt

High school student volunteers doing building work in Nepal pose for a photo with young children and locals.
Volunteer Building in Nepal for Teenagers
Läs mer här
 • Pris: 20,000 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 4,500 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
A group of students built a toilet block as part of their building volunteer work in Ghana
Volontärarbeta med att bygga i Ghana
Läs mer här
 • Pris: 16,000 SEK för 1 vecka
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 1 vecka
 • Ålder: 16 eller över
Volunteers in Nepal dig up sand for cement to help rebuild schools as part of their construction volunteer project.
Volontärarbeta med att bygga i Nepal
Läs mer här
 • Pris: 14,750 SEK för 1 vecka
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 1 vecka
 • Ålder: 16 eller över
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att volontärarbeta med att bygga rätt för mig?

Vill du hjälpa människor i utsatta delar av samhället att få tillgång till viktig infrastruktur och utbildning? Vill du göra en insats för människor som drabbats av naturkatastrofer? Om svaret är ja på någon av frågorna, så är våra byggvolontärprojekt för dig.

Våra byggprojekt utomlands är för dig som genuint vill vara delaktig i att göra livet bättre för människor som lever i fattigdom, eller som drabbats av naturkatastrofer.

Har du ingen tidigare erfarenhet av byggarbete?  Inga problem, som byggvolontär utomlands kommer du arbeta under handledning av erfarna lokala byggarbetare och byggledare. Du kommer även arbeta tillsammans med vår egen Projects Abroad personal och volontärer från hela världen. Det enda du behöver är en stark vilja att hjälpa till och att du klarar av hårdare fysiskt arbete.

Vissa av våra byggprojekt finns i områden som försöker återhämta sig från naturkatastrofer som jordbävningar och orkaner. Ditt volontärarbete på dessa byggprojekt kommer hjälpa dig att få en djupare insikt i katastrofhjälp och återuppbyggnadsarbete.

Om du vill hjälpa människor i utsatta delar av samhället få tillgång till viktig infrastruktur, men känner att byggarbete inte är för dig, titta gärna på våra projekt inom internationell utveckling. Projekten är upplagda som en praktikplats med fokus på att du ska lära dig nya kunskaper, men du behöver oftast inte vara antagen på en utbildning för att delta. Du hittar även alla våra volontärprojekt här:

Two women work together to saw wood to build playground equipment during their volunteer building work abroad.

Vad är fördelarna med att volontärarbeta med arkeologi utomlands?

Ditt volontärarbete på våra byggprojekt utomlands kommer vara en viktig insats för människor som lever i utsatthet. Du kommer samtidigt utveckla dina egna förmågor.

Våra tidigare volontärer har uppskatta mest att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
 • Fått en djupare insikt i hållbart internationellt utvecklingsarbete.
 • Lärt sig konstruktionstekniker.
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett global mindset.
 • Fått större självförtroende att ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Varför är våra byggprojekt viktiga?

Ett av de viktigaste arbete som man kan göra i utvecklingsländer är att bygga grundläggande infrastruktur. När du hjälper till att bygga infrastruktur i utsatta delar av samhället, hjälper du människor långt efter att du åkt hem som volontär.


Hur är Projects Abroads byggprojekt annorlunda?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att ditt projekt drivs etiskt och långsiktigt. Det här är bara några saker som gör våra projekt annorlunda från andra volontärprojekt:

Arbete under handledning av erfaren yrkespersonal

Som byggvolontär arbetar du tillsammans med erfaren yrkespersonal, människor från samhället vi hjälper och vår egen Projects Abroad personal. Du blir också en del i vårt globala nätverk av volontärer.

Praktiskt arbete

Våra volontärer är delaktiga och arbetar praktiskt med saker som är viktiga för att byggprojektet ska lyckas. När du volontärarbetar på våra byggprojekt kan du vara säker på att du gör en verklig och viktig insats.

Projekt som har en verklig positiv effekt för människor

Alla våra projekt är väl uttänka, etiska och anpassade efter ett verkligt behov hos lokalbefolkningen. Vårt mål är att skapa en långsiktig positiv förändring hos människorna på plats.

A staff member supports volunteers as they paint a newly constructed wall on one of our volunteer building projects

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer