Vanliga frågor

Här nedan hittar du en lista på de vanligaste frågorna. Om du har fler frågor eller vill ha mer information, kontakta oss eller be oss ringa upp!

 

 

Vart kan jag åka?

Vi ordnar volontärresor och praktik i följande länder: 

Afrika

Asien

Europa

Latinamerika & Karibien

Oceanien

Tillbaka till toppen av sidan
Vilka olika projekt finns det?

Vi på Projects Abroad har många olika typer av projekt som du kan delta på. Du kan volontärarbeta, göra praktik, eller få nya spännande kulturella upplevelser.

Varje projekt finns i olika resetyper - som har liknande datum eller scheman. Som  exempel, vill du resa självständigt och ha maximal flexibilitet så passar våra flexibla resor. Alternativt kan du resa på en av våra gruppresor som har fasta datum och där du utforskar världen med andra likasinnade människor i en grupp.

Är det viktigt för dig att resa med andra i samma ålder? Är du mellan 15-18 år så passar våra resor för ungdomsvolontärer.

Är du en del av en skolklass eller kanske ett fotbollslag? Kanske är ni en grupp vänner som vill resa tillsammans? Titta då närmare på vår sida för skräddarsydda gruppresor.

Oavsett vilken typ av resa du drömmer om, vi ordnar det

Tillbaka till toppen av sidan
Hur långa är projekten?

Vi har projekt som är allt från en vecka till 12 månader och allt däremellan. Du kan själv välja hur länge du vill delta på ett av våra projekt.

Varje projekt har en minimitid och du kan se minimitiden för projekten på våra sida priser.

De flesta av våra volontärer deltar mellan två och 12 veckor. Du hittar dessa priser på vår hemsida, men vill du stanna längre kan du lägga till så många ‘extra veckor’ som du vill.

Vänligen notera att i vissa länder kan du endast volontärarbeta i sex månader på grund av visumrestriktioner.

Tillbaka till toppen av sidan
Kan jag kombinera projekt?

Ja du kan både kombinera olika projekt och olika länder. Se våra kombinationsresor för mer detaljer och idéer.

Tillbaka till toppen av sidan
När kan jag börja och när ska jag ansöka?

Om du åker på en av våra Flexibla resor kan du själv välja när du vill börja och sluta på projektet. Projekten drivs året runt. Vill du åka på en av våra Gruppresor, så finns det fasta start- och slutdatum.

Vi accepterar ansökningar under hela året, så det finns ingen fast deadline. Men ansök så fort som du har bestämt dig för vilket projekt du vill arbeta på och när du vill åka. Orsaken är att:

 • För vissa länder behövs det att du ansöker minst tre månader innan, för att det tar tid att processa din ansökan och du kan behöva tid för att ansöka om visum. Under dessa tre månader hjälper vi även dig att förbereda dig inför resan. Vissa länder kan du åka till med kortare framförhållning som 2-3 veckor.
 • Har du mer framförhållning, har du även längre tid på dig att exempelvis samla in pengar, ordna vaccinationer och det finns mer tid för oss att förbereda dig inför din resa. Dessutom har vi större möjlighet att ordna så att din projektplacering blir efter dina önskemål och intressen.

Om du bestämmer dig i sista minuten, ring oss så kan vi se hur snabbt vi kan ordna din volontärresa.

Tillbaka till toppen av sidan
Hur är Projects Abroad annorlunda från andra volontärorganisationer?

Vårt huvudsakliga mål är att skapa positiv och verklig skillnad i de samhällen och ekosystem där vi arbetar. Du kan vara säker på att ditt projekt är etisk, väl utarbetat och en del i en bättre framtid. Det här är bara några av de saker som skiljer oss från andra volontärorganisationer:

 • Personal i varje destination

Säkerhet är allt för oss och har varit det i över 30 år. Alla vi arbetar med är noggrant granskade och utbildade. Våra team hemma och utomlands tillhandahåller ett supportnätverk i världsklass för att hjälpa dig att utvecklas.

 • Vi ser till att du får en enkel och smidig resa

Vi tar hand om allt kring din resa så du slipper. Vi ordnar hämtning och lämning på flygplatsen, boende, mat och mycket mer. Och bäst av allt! Det är inkluderat i din projektavgift.

 • Du kommer göra verklig skillnad

Det här är ingen semesterresa så vi vill inte slösa med din tid. Därför har vi investerat i verktyg som hjälper oss att mäta, kontrollera, planera och utbilda. Det innebär att du kan göra verklig positiv skillnad oavsett vilket projekt du än väljer

Tillbaka till toppen av sidan
Vilka kostnader finns det? Kommer jag få lön?

Vänligen titta på vår sida för priser för att se hur mycket det kostar att delta på projektet du är intresserad av. På sidan hittar du även vad som ingår i projektavgiften.

Du kommer inte få lön när du volontärarbetar, men du kommer få ovärderlig arbetslivserfarenhet, upptäcka färdigheter som du inte visste att du hade - och ha riktigt kul! Vi som organisation drivs inte av statliga eller andra bidrag, utan vi är helt beroende av projektavgiften. Våra samarbetspartners kan knappt betala deras egen personal, så allt volontärarbete sker frivilligt och är obetalt.

Vi har som princip att ingen partnerorganisation eller individ i ett utvecklingsland ska behöva betala för vår hjälp. Så du får ingen lön, men vi kan tillsammans med våra partnerorganisationer erbjuda dig en fantastisk möjlighet att skaffa dig praktisk arbetslivserfarenhet, samtidigt som du gör en viktig insats för andra.

Vi är väldigt öppna med varför du betalar en avgift för att delta på våra projekt och var pengarna går.

 

 

 

Tillbaka till toppen av sidan
Vad ingår i priset?

I våra priser ingår:

 • Boende
 • Tre måltider om dagen
 • Hämtning och lämning vid flygplatsen i destinationen
 • Full introduktion på plats av vår personal
 • Transport till och från arbetsplatsen
 • Hjälp och stöd 24/7 av lokal personal
 • Assistans av vårt team för akut hjälp vid behov
 • Projektutrustning och material, inklusive tillgång till vår databas med tusentals olika resurser
 • Utbildning och workshops av vår lokala personal
 • Regelbundna sociala träffar med andra volontärer
 • Tillgång till vårt lokala kontor med internetuppkoppling
 • Intyg på fullgjort projekt
 • Tillgång till våra alumni tjänster och rabatter
 • Visumhjälp
 • Tips på finansiering och din egen personliga insamlingssida
 • Personlig rådgivning av en Volunteer Advisor innan din resa, så du är väl förberedd.
 • Personlig sida på MyProjectsAbroad med info om ditt projekt, boende och destination
 • Kurs i kulturell medvetenhet
 • Medlemskap i våra grupper på social media för att dela information och kontakt
 • Hjälp att fylla i relevanta dokument exempelvis om du gör praktik.

I priserna ingår inte:

Våra projektavgifter är otroligt viktiga då det ger oss möjligheten att ge dig personlig stöd och support, både när du är hemma och utomlands. Du kan läsa mer om varför du betalar en avgift för ditt projekt.

Tillbaka till toppen av sidan
Kan Projects Abroad organisera mina flyg?

Även om vi inte kan boka dina flygresor åt dig, finns våra projektexperter till hands för att ge råd och stöd för att göra processen enklare.

Vi ser till att du bokar de bästa flygen tur och retur, och pekar dig mot de säkraste, mest bekväma och kostnadseffektiva flygalternativen, även för komplexa resplaner. Läs mer om hur du bokar dina flygresor.

Tillbaka till toppen av sidan
Kan Projects Abroad hjälpa mig med mitt visum?

Ja, vårt erfarna visumteam kan ge dig personlig rådgivning när det gäller ditt visum. Vår personal känner alla våra destinationer väl och har erfarenhet av att hjälpa tusentals volontärer från länder från hela världen. De ser till att du kommer iväg på dina drömmars resa.

Tillbaka till toppen av sidan
Kan vi åka som grupp och delta på ett av era projekt?

Vi tar gärna emot grupper till våra projekt.

Om ni är en liten grupp av vänner som åker tillsammans, låt oss bara veta det när ni ansöker. Vår personal kommer se till att ni får arbeta tillsammans, eller nära varandra och bo på samma boende. I många fall är det möjligt för vänner att arbeta på olika projekt i samma destination, men bo tillsammans.

Om ni är en större grupp, kan vi skräddarsy en gruppresa efter era behov och önskemål.

Tillbaka till toppen av sidan
Behöver jag vaccinera mig?

Det beror på var du väljer att åka och vilka vaccinationer du har tagit innan. Vi rekommenderar att du bokar tid hos din läkare, som kan bäst ge råd om vilka vaccinationer du kan behöva.

Tillbaka till toppen av sidan
Vilken ålder är våra volontärer?

Från och med att du fyllt 16 år är du välkommen på våra Flexibla resor och vi har ingen övre åldersgräns. Dessa projekt drivs året runt och de flesta är tillgängliga från en vecka eller mer. Många av våra volontärer är mellan 18-25 år, men vi har också sett en snabb ökning av karriärpausare och pensionärer som väljer att delta på våra projekt. Det gör att vi ofta har en spännande mix av volontärer i våra destinationer.

Vi har även projekt med fasta datum över semesterperioden under sommar och vinter för ungdomar som vill volontärarbeta med sin egen åldersgrupp. Du som är 15-18 år kan bli Ungdomsvolontär.

Tillbaka till toppen av sidan
Behöver jag några särskilda kvalifikationer?

För de flesta av våra projekt behöver du inte några särskilda kvalifikationer. Det enda du behöver är att du kan prata engelska hjälpligt. Du behöver inte ha TEFL eller andra lärarkvalifikationer för att delta på våra lärarprojekt (även om det så klart är väldigt välkommet).

Vår erfarna personal kommer lära dig allt du behöver veta för att delta på projektet. Det kommer se till att du vet vad du ska göra och vad din roll är på projektet, innan du börjar arbeta självständigt. Skulle du behöva hjälp är de endast ett enkelt samtal bort. Du har även alltid en handledare på din projektplacering.

Alla våra barnomsorgs- och lärarvolontärer har även tillgång till vår resursdatabas, där de kan hitta hundratals idéer till lektioner. I resursdatabasen finns arbetsblad som du kan skriva ut, lärande lekar, spel och sånger.

Vänligen läs projektens egna sidor för mer detaljerad information.

Tillbaka till toppen av sidan
Måste jag vara brittisk medborgare för att delta?

Nej, vi accepterar volontärer från hela världen. Många av våra volontärer kommer från olika håll i Europa och USA. Vi gillar att våra volontärer har olika nationaliteter och bakgrunder- det är själva iden med kulturellt utbyte.

Du kan besöka våra internationella hemsidor för mer information.

Tillbaka till toppen av sidan
Hur blir jag antagen?

När du ansöker kommer vi fråga dig om namn och adress till en person som kan vara din referens. Det kommer vara någon som känner dig väl - exempelvis en lärare eller din chef. Vi ta kontakt och fråga dem efter en referens. Det räcker oftast för att vi ska kunna besluta om du är en lämplig kandidat till ett projekt. Ibland kan det hända att vi bjuder in en volontär för en formell intervju, om det är så att vi behöver mer information.

Utöver detta måste alla volontärer i åldern 18 år och äldre (förutom de som går med på en Discovery Tour) tillhandahålla en brottsregisterkontroll som en del av ansökningsprocessen. Vi kontaktar dig gällande utdrag ur belastningsregistret efter att du har ansökt.

Tillbaka till toppen av sidan
Vad kommer jag få från mitt projekt?

När du deltar på något av våra projekt får du möjligheten att göra en verklig insats för andra och samtidigt resa. Du kommer även få arbetslivserfarenhet som kommer vässa ditt CV och du kommer förbättra dina färdigheter inom kommunikation och samarbete. Mer än något annat, kommer du få en unik insikt i en annan kultur och ett annat sätt att leva.

Tillbaka till toppen av sidan
Kan jag samla in pengar till mitt projekt?

Ja, många av våra volontärer samlar in pengar på olika sätt till sin projektavgift, men det är inget du måste göra. För att hjälpa dig har vi satt ihop en insamlingsguide, där du hittar idéer och tips på hur du kan komma igång.

Tillbaka till toppen av sidan
Kan jag få prata med tidigare volontärer eller praktikanter?

Ja, du kan antingen läsa mer under recensioner eller kontakta oss direkt så kan vi hjälpa dig. Berätta för oss vilket projekt du är intresserad av, så kan vi sätta dig i kontakt med en tidigare volontär som arbetat på samma projekt.

Tillbaka till toppen av sidan
Tänk om jag har fler frågor?

Om du har fler frågor eller vill prata om våra projekt i mera detalj, tveka inte att kontakta oss. Om du vill prata med oss kan du ringa 08 - 55 921 116 eller be om att vi ringer upp. Du kan även delta på någon av våra informationskvällar.

Tillbaka till toppen av sidan
Vad är nästa steg?

Nästa steg är antingen att kontakta oss för mer information, eller om du redan bestämt dig för vad du vill göra, ansöka här.

Tillbaka till toppen av sidan
Vad kommer jag få för stöd och hjälp när jag är utomlands?

Vi är övertygande om ingen kan konkurrera med oss när det gäller att erbjuda stöd och support när du är utomlands. Vi har egen heltidsanställd och engelsktalande personal i varje destination, som utbildats av oss

Deras jobb är att se till att du får den bästa möjliga projektplaceringen, noga kontrollera ditt boende och möta upp dig på flygplatsen när du anländer. Vår personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet, 7 dagar i veckan. För mer information om vad vi erbjuder i forma av hjälp och support, läs Säkerhet och backup.

När du arbetar på projektet kommer du även få hjälp och stöd av din handledare. Din handledare finns på plats för att guida dig i ditt arbete och komma med tips och råd när du behöver det.

Det kommer naturligt för vår personal att göra det där lilla extra, det som omvandlar en bra resa till en fantastisk resa. Vi är övertygande om att det är vad som gör att våra projekt står ut från mängden.

Tillbaka till toppen av sidan
Är länderna säkra?

Innan vi startar upp ett projekt i ett land, måste landet vara politiskt stabilt och säkert. Om dessa krav inte uppfylls, så startas inget projekt.

Vi är konstant i kontakt med utrikesmyndigheter gällande länders politiska stabilitet och säkerhetsläge. Vi har dessutom ytterligare säkerhet i att vi har egen personal på plats i varje land.

Tillbaka till toppen av sidan
Kommer någon möta upp mig på flygplatsen?

Vår personal kommer möta upp dig antingen på flygplatsen, eller på närmaste buss- eller tågstation om du reser med buss eller tåg.

När du promenerar ut från ankomsthallen kommer du genast se vår personal, de kommer vara enkla att känna igen på Projects Abroad-skylten. Din transport till och från flygplatsen ingår i din projektavgift och arrangeras av oss.

Vänligen läs säkerhet och backup för mer detaljerad information kring ankomstprocessen i din valda destination.

Tillbaka till toppen av sidan
Vad händer om jag blir sjuk?

Om du blir sjuk när du är utomlands, kommer vår personal hjälpa dig att hitta bästa möjliga sjukvård. Du kommer få information om vad du ska göra om du blir sjuk under din introduktion och du kan så klart alltid ringa vår personal 24/7.

Skulle du mot förmodan bli allvarligt sjuk, har vi som krav att du ska ha en rese- och sjukförsäkring som inkluderar att bli hemflugen och alla dina nödvändiga sjukvårdskostnader täcks tills du kommer hem.

Vår personal kommer hålla kontakten med din familj, försäkringsbolaget och all relevant sjukvårdspersonal.

Tillbaka till toppen av sidan
Kan jag förlänga min resa när jag är utomlands?

Ja, men du bör se om dina flyg går att boka om och hur länge ditt visum tillåter dig att vara i landet. Har du en ombokningsbar biljett har du större möjligheter att förlänga din resa.

Om du vill förlänga din tid på ett av våra projekt, kontakta vår supportpersonal utomlands. Varje extra vecka du stannar på projektet kommer att kosta enligt priset förlängning på plats.

Tillbaka till toppen av sidan
Kommer jag att ha möjlighet att resa när jag arbetar på mitt projekt?

Dina helger är normalt sätt lediga om du väljer någon av våra flexibla resor. Så passa på att resa till lokala sevärdheter på helgerna. För varje 12 veckor som du arbetar på ett projekt, får du två veckor ledigt.

Vissa av våra volontärer väljer att resa självständigt efter det att de avslutat sitt arbete på något av våra projekt. Oftast lär våra volontärer känna varandra på projekten och många väljer att resa tillsammans. Beroende på vilken destination du väljer kan du utforska berg, stränder, regnskog och spännande städer!

Våra gruppresor och åldersrelaterade resor har istället fasta scheman. Det innebär att sociala aktiviteter på kvällar och helger redan är färdigplanerade. Du behöver därför inte tänka på att planera något själv, då vår personal redan organiserat allt färdigt för dig.

Tillbaka till toppen av sidan
Var kommer jag att bo och vem kommer jag att bo med?

Vilket boende du kommer få, beror på vilken destination du väljer att volontärarbeta i. De flesta av våra volontärer bor hos värdfamiljer. När du bor i värdfamilj kommer du både närmare den lokala kulturen och får lättare att lära dig det lokala språket. Din värdfamilj är även en extra trygghet och en del i ditt supportnätverk.

I vissa destinationer som Kambodja, Kina och Vietnam kommer du bo tillsammans med andra volontärer i en delad lägenhet. De flesta av våra volontärer på våra naturskyddsprojekt bor också i olika typer av delade boenden, från strandnära sovsalar till bungalows i trä.

Förvänta dig inte västerländsk standard på ditt boende, men boendestandarden kommer hålla lokalt bra nivå. Vänligen kontakta oss om du har några speciella önskemål kring ditt boende, det är inte alltid vi kan uppfylla alla önskemål, men vi gör vårt bästa att du ska bli nöjd.

Tillbaka till toppen av sidan
Hur kan jag kontakta familj och vänner i Sverige?

I alla våra destinationer kommer du ha tillgång till internet. De flesta av våra volontärer väljer att använda internet på det lokala Projects Abroad kontoret. Om du har en projektplacering långt ute på landsbygden kan du behöva åka in till en stad för att besöka ett internetcafé.

I de flesta destinationer kan du köpa ett lokalt sim-kort för din mobiltelefon. Det gör så att du enkelt kan hålla kontakt med andra volontärer i samma destination och vår personal på plats.

Vänligen använd endast din värdfamiljs telefon i nödfall. Internet är det billigaste och bästa sättet att kontakta vänner och familj i Sverige.

Tillbaka till toppen av sidan
Jag är tjej, är det säkert för mig att resa själv och volontärarbeta utomlands?

Jag är tjej, är det säkert för mig att resa själv och volontärarbeta utomlands?

Det viktigaste att komma ihåg att när du reser med oss på Projects Abroad, är att du inte reser själv. Du kommer mest sannolikt att både bo och volontärarbeta med andra volontärer, dessutom har vi garanterat andra volontärer i samma destination.  Vår personal på plats arrangerar även regelbundet sociala events, så att våra volontärer kan träffa och lära känna varandra. Du har även hjälp och stöd av vår personal 24/7 om det skulle behövas.

När det kommer till att resa själv som tjej så går det ofta smidigt, men räkna med att få en och annan nyfiken blick. Oavsett land så är det alltid en bra idé att vara försiktig och följa sunt förnuft.

Tänk igenom före vilka risker det finns med att resa utomlands och var förberedd på att ett nytt land är en helt ny miljö och ny kultur. På så sätt undviker du problem. Det viktigaste två råden som du kan ta med dig som resande tjej, är att var uppmärksam på kulturella skillnader- i hur människor beter sig och klär sig - och att alltid lita på din magkänsla.

Tillbaka till toppen av sidan

Våra samarbetsorganisationer