Är du redo att ansöka om att volontärarbeta eller göra praktik utomlands?

Ansök här

 

Vill du veta mer om hur du ansöker fortsätt läsa här nedan.

Hur du ansöker online

Fyll i vårt ansökningsformulär så noggrant som möjligt. Även om det är användbart för oss att ha ditt passnummer och dina referenser, så är det inte nödvändigt för oss att ha det direkt när du ansöker. Du kan komplettera med uppgifter senare.

Ring 08 - 55 921 116 eller maila oss gärna, om det är något du tycker är oklart eller som du vill fråga om. Som standard innehåller våra resor mat, boende och 24 h support från vår personal, både före resan och på plats i destinationen.

För att boka din plats på projektet behöver du betala in en anmälningsavgift på 2700 kr när du ansöker. Anmälningsavgiften är en del av det totala priset och dras av från totalsumman. Du kommer få ett kvitto på att du betalat in anmälningsavgiften.

Vill du inte ansöka online, kan du även ringa oss och ansöka via telefon.

Vad är nästa steg?

Inom 15 arbetsdagar får du ett välkomstmejl med mer information om ditt projekt. Du får då dina inloggningsuppgifter till MyProjectsAbroad och instruktioner om vad som händer härnäst. MyProjectsAbroad är vårt onlinesystem some ger dig möjligehten att logga in på din egna personliga sida. Här kommer vi lägga in uppdaterad information kring din resa. Vi kommer skicka dig mail, så fort vi har lagt in ny information på din sida. Du kan använda MyProjectsAbroad till att hitta följande information:

 • Generell information om ditt resmål samt om Projects Abroad lokala personal, kontor etc.
 • Länk till undervisningsmaterial, idéer och uppslag till lektioner (om du deltar i något av våra utbildningsprojekt såsom barnomsorg- och lärarprojekt).
 • Betalningsöversikt där du kan hur mycket du ska betala eller har betalt i projektavgift. Hela projekavgiften ska vara betalad minst tre månader innan avresa, eller genast om det är mindre än tre månader innan avresa.
 • Våra resevillkor.
 • Resetips och råd.
 • Tips på hur du kan samla in pengar för att finansiera projektavgiften och din egen insamlingssida.
 • Lista på saker du kan behöva packa.

(Om du inte har en mailadress eller har enkelt tillgång till internert, eller föredrar du att ha allt på papper, är det inga problem. Vi kan skicka informationen till dig via post om du vill).

På MyProjectsAbroad  hittar du även information om din resa och information om hur du söker visum (om det skulle behövas). Informationen finns tillgänglig för dig ungefär en till fyra månader innan din resa. Den exakta tiden berorpå flygbolag och ambassader. Ungefär en månad innan din avresa finns fullständiga detaljer om din projektplacering på MyProjectsAbroad.

Om du väljer att stanna längre på din projektplacering än vad du ursprungligen ansökt om tar vi SEK 1,000 (SEK 1,500 för dykprojekt) för att täcka kostnaderna för ditt boende, mat och support.

Ansök nu

Regler vid ändringar och avbeställningar

Om du av olika skäl behöver göra ändringar i ditt projekt (datum, vistelsens längd eller liknande), kan detta normalt göras med ingen eller liten avgift. Prisen för ändringar varierar, så kontakta oss så vi kan diskutera dina ändringar. Alla ändringar ska meddelas till oss skriftligen. Tyvärr kan vi inte alltid återbetala hela beloppet vid avbeställningar.

Vi tillåter en ändring av din destination, ditt projekt eller din varaktighet utan kostnad. För varje ytterligare ändring är vår avgift US$100 plus eventuella kostnader som ådras oss.

Priser vid avbeställning varierar med avseende på hur nära avresedatumet som du meddelar oss:

 • Avbeställning mer än 3 månader innan planerat avresedatum: din insättning kommer att hållas av Projects Abroad.
 • Avbeställning mellan 2 och 3 månader innan planerat avresedatum: en tredjedel av det totala priset
 • Avbeställning mellan 1 och 2 månader innan planerat avresedatum: två tredjedelar av det totala priset
 • Avbeställning mindre än 1 månad innan planerat avresedatum: ingen återbetalning.

En månad ska i alla ärenden som gäller Projects Abroad definieras som en kalendermånad. Vänligen notera att följande avbeställningsregler gäller oavsett om en ansökan gjorts mer än tre månader innan planerad avresedatum eller mindre än tre månader innan planerat avresedatum. 

Vänligen notera att om du betalat hela beloppet för din volontärplats med ett betalkort, erhåller du vanligtvis ett avbeställningsskydd på hela beloppet från genom din bank. Detta avbeställningsskydd täcker vanligtvis avbeställning p.g.a. sjukdom o.d. Kontakta utfärdaren av ditt betalkort för mer information.

Som volontär för Projects Abroad måste man vara beredd på oförutsedda händelser. Du reser till städer, som kan vara både exotiska och oförutsägbara. Livsstilen och förhållandena är troligtvis annorlunda mot de du är van vid, inte nödvändigtvis sämre, men annorlunda! Förbered dig på det oväntade och läs på om din destinations seder och bruk. I övrigt gäller som alltid sunt förnuft och med positiv inställning klarar man det mesta!

Vi rekommenderar att du läser våra avtalsvillkor före du ansöker.

Projects Abroad är firmanamnet för Projects Abroad (UK) Ltd (registrerat i England, nr 0-2478906) och Projects Abroad Travel Ltd (registrerat i England, nr 0-3746636).

Våra samarbetsorganisationer