A wild leopard rests at the Wild at Tuli reserve in Botswana, spotted by a volunteer in Africa.

Volontär i Afrika

Res till Afrika och bli en del av våra långsiktiga insatser att stötta och utveckla lokala samhällen

Volontärarbeta i Afrika med oss och delta i projekt som fokuserar på långsiktig och hållbar utveckling av lokala samhällen. Genom att bli volontär i Afrika kommer du få en djupare insikt i människor dagliga liv och utmaningar på den afrikanska kontinenten. Du kommer även lära dig mer om andra kulturer och traditioner.

Vi arbetar i ett flertal länder på den afrikanska kontinenten. Oavsett var du väljer att åka kan du hitta ett projekt som passar dina intressen och mål. Du kan välja att bevara utrotningshotade arter som Rothschilds giraffer i Kenya, eller lemurer på Madagaskar. Eller så kan du hjälpa barn i utsatta områden och stötta små barns utbildning och utveckling.

När du volontärarbetar i Afrika med oss, tar vi hand om alla detaljer och vår personal finns tillgänglig för dig 24/7. På så sätt får du en enkel och smidig resa och kan fokusera din energi på att göra en meningsfull insats för människor på plats.

Var vi arbetar i Afrika

Afrika är en otroligt mångsidig kontinent, med häpnadsväckande naturliga underverk och ett rikt kulturellt arv. Vi har volontärresor till många olika länder i Afrika, så du hittar garanterat ett projekt eller land som passar dina önskemål.

Du kan exempelvis volontärarbeta på olika naturskyddsprojekt, där du arbetar med att bevara och skydda allt från regnskogen på Madagaskar till bushen i Sydafrika. Vi fokuserar även på att ge barn från utsatta områden tillgång till bättre utbildning. Du kan stötta små barns utbildning och utveckling i Senegal och Sydafrika, eller volontärarbeta som fotbollstränare i Ghana. Det finns även möjligheter att arbeta som Byggvolontär i Väst- och Östafrika, där du arbetar med att bygga upp viktig infrastruktur.

I varje enskilt land där vi arbetar, har vi utvecklat projektet efter de särskilda behov och utmaningar som det lokala samhället har. Våra projekt har som mål att på ett långsiktigt och hållbart sätt hjälpa människor att övervinna deras utmaningar. Följ med som volontär till Afrika och bli en del av vår långsiktiga insats att hjälpa människor.

Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi har personal på plats som kan hjälpa dig att välja projekt, eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål.


Prata med en av våra Afrikaexperter på:

08 - 55 921 116

eller maila:

för att börja planera din resa

Våra samarbetsorganisationer