Alla våra projekt drivs av vår passionerade och engagerade Projects Abroad personal.

Vår anställda brinner för att ge dig den bästa volontärresan oavsett om de arbetar på vårt huvudkontor i England, eller i ett av våra team runt om i världen. Det beror på att många av oss har själva varit volontärer. Vår vd Greg Thompson har själv varit volontär. Greg har drivit Projects Abroad sen 2016, då han tog över efter Projects Abroads grundare Peter Slowe.

Greg stöttas av en erfaren ledningsgrupp i England och av engagerade projekt- och rekryteringspersonal i länder runt om i Afrika, Asien, Latinamerika, Europa, Nordamerika, Australiska regionen och Stilla havet. Vi är en internationell organisation som arbetar över landsgränser, på olika språk samt över kulturella och geografiska gränser. Kulturellt utbyte ligger i hjärtat av Projects Abroad.

Så här kan du lära känna oss

När du kontaktar oss kommer du få hjälp av ett team som brinner för att skapa den perfekta volontärresan för dig. De är alla experter inom sina områden och delar mer än gärna sina kunskaper med dig.

 Våra Projektexperter kommer hålla regelbunden kontakt med dig, alldeles från början när du funderar på att resa utomlands, genom ansökningsprocessen och tills du flyger. Deras mål är att ge dig viktig information, svara på frågor och vara din kontaktpunkt. Beroende på hur du väljer att kontakta oss, kan du prata med våra Projektexperter via mail, telefon, eller live chatt.

Efter att du ansökt kommer vårt visumteam och vårt reseteam in i bilden. De ger dig personlig service och har erfarenhet av att boka tusentals volontärresor till länder runt om i världen. De känner till våra destinationer väl och vet de bästa sättet att ta sig från vart du är till vart du ska. Vårt rese- och visumteam hjälper dig, så att du kan fokusera på att förbereda dig inför din resa.

På tal om förberedelser. Din Volunteer Advisor kommer hjälpa dig att förbereda dig inför din resa, från att du ansökt tills att du anlänt i din destination. De känner till våra destinationer väl så de kan svara på alla frågor du (eller dina föräldrar) har.

När du anlänt i din destination kommer våra lokala personal ta över. De kommer ge dig en grundläggande introduktion till din destination och ditt projekt, så att du snabbt känner dig hemma. 

Vi tror att vår destinationsupport är utan motstycke. Varje destination där vi arbetar har ett Projects Abroad kontor. Varje land har en Country Director och anställd supportpersonal. De finns där för dig, så att du får hjälp och stöd när än du behöver den. Vår personal organiserar alla detaljer kring din projektplacering och ditt boende, enligt vår strikta standard och våra högt uppställda krav.

Vårt kännetecken är vi anställer och utbildar vår egen personal runt om i världen.

Läs mer om hur vi ser på stöd och hjälp av vår personal, säkerhet och backup.

Våra samarbetsorganisationer