Din säkerhet är viktig, därför måste du ha en rese- och sjukförsäkring som är giltig under hela din resa när du åker med oss.

Reseförsäkringen måste inkludera:

  • Sjukvårdsförsäkring och akuta sjuktransporter till hemlandet
  • Försäkring för ditt bagage och personliga ägodelar
  • Olycksfallsförsäkring
  • Ansvarsförsäkring

Många gånger får du en reseförsäkring i 45 dagar via din hemförsäkring, eller om du betalar din resa med kreditkort. Kom ihåg om att kolla om det även gäller vid volontärarbete och praktik utomlands och komplettera om du vill vara borta längre än 45 dagar.

Om du har några frågor om att skaffa en försäkring kan vi ge råd under din avresa före avresan.

 

Visum

Om du är en EU-medborgare och åker till Kambodja, Kina, Etiopien, Ghana, Jamaica (för mer än 1 månad), Kenya, Mongoliet, Nepal, Sri Lanka, Tanzania, Thailand eller Vietnam, kommer du behöva ansöka och betala för ett visum. Vårt visumteam kommer ge dig detaljerad information om vilka visumkrav finns för varje land, efter det att du ansökt om att delta på ett av våra projekt.

Vaccinationer

Vi rekommenderar att du kontaktar din läkare eller vårdcentral för att få uppdaterad information om vilka vaccinationer du behöver. Eftersom vi inte är sjukvårdsexperter, ger vi inte formella råd.

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa

Våra samarbetsorganisationer