Försäkringar, visum och vaccinationer

Som världsledande organisatör av volontärresor och praktik utomlands tar vi på Projects Abroad allvarligt på våra volontärers och praktikanters säkerhet. Därför samarbetar vi med Endsleigh Insurance, ett företag som specialiserat sig på rese- och sjukförsäkringar. Vi ser till att alla våra volontärer och praktikanter har en rese- och sjukförsäkring när de åker med oss. Vi hjälper även till med visumprocessen.

Försäkring för volontärer som är under 66 år

I vår projektavgift ingår försäkring för våra volontärer och praktikanter. Du är försäkrad genom hela din tid på projektet. Istället för en vanlig reseförsäkring får du en försäkring som är skräddarsydd för volontärarbete och praktik utomlands.

I försäkringen ingår:

  • Sjukvårdsförsäkring och akuta sjuktransporter
  • Försäkring för ditt bagage och personliga ägodelar
  • Olycksfallsförsäkring
  • Ansvarsförsäkring
  • Avbeställnings- och avbrottsskydd
  • Rättskydd

Ersättningen storlek är beroende av försäkringsvillkorens självrisk och högsta ersättningsbelopp.

Ladda ner försäkringsvillkor och tabell för högsta försäkringsbelopp.

Vänligen notera att sjukdomar och medicinska åkommor som föreligger före resan ska anmälas och är inte täckta av försäkringen.

Försäkringen börjar gälla när du betalat projektavgiften och täcker dina datum på projektet.

Om du flyger under dina projektdatum så gäller försäkringen även under dina flygresor.

Om du planerar att resa självständigt innan eller efter din tid på projektet, rekommenderar vi att du köper en extra förlängning av samma försäkring, så att försäkringen gäller hela din tid utomlands.

Försäkring för volontärer över 66 år

Vår standardförsäkring är tyvärr bara tillgänglig för volontärer under 66 år. Om du är eller fyller 66 eller mer under din tid på projektet, måste du arrangera din egen reseförsäkring och skicka oss detaljerna innan du påbörjar din resa. Vi bjuder därför på en extra dag per projekt och per två veckor bokade.

Visum

Om du är en EU-medborgare och åker till Kambodja, Kina, Etiopien, Ghana, Jamaica (för mer än 1 månad), Kenya, Mongoliet, Nepal, Sri Lanka, Tanzania, Thailand eller Vietnam, kommer du behöva ansöka och betala för ett visum. Vårt visumteam kommer ge dig detaljerad information om vilka visumkrav finns för varje land, efter det att du ansökt om att delta på ett av våra projekt.

Vaccinationer

Vi rekommenderar att du kontaktar din läkare eller vårdcentral för att få uppdaterad information om vilka vaccinationer du behöver. Eftersom vi inte är sjukvårdsexperter, ger vi inte formella råd.

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller maila:

för att börja planera din resa

Våra samarbetsorganisationer