A volunteer working abroad with children spends time building blocks with a child to improve early childhood development.

Volontärarbeta med barnomsorg

Stötta små barns undervisning och utveckling på förskolor i utvecklingsländer

Följ med oss och volontärarbeta med barnomsorg i utvecklingsländer. Gör världen till en bättre plats och hjälp till att ge barn den utbildning de behöver. Vi arbetar med barns utbildning och utveckling genom många olika insatser. Du kan exempelvis volontärarbeta med barn i förskola, skola, center för barn med funktionshinder eller vårdcenter för mammor och barn. Oavsett vilket projekt du väljer, kommer du arbeta i ett team som brinner för att ge barn som lever i utsatthet en bättre start.

Alla våra projekt är anpassade efter det lokala samhällets behov och för att ge barn långsiktig hjälp. När du arbetar på ett av våra barnomsorgsprojekt kommer du lära känna människorna i det lokala samhället. Du kommer arbeta tillsammans med vår egen Projects Abroad personal och våra andra volontärer. Under din tid på projektet kommer du lära dig mer om hur man stöttar små barns utveckling och hur viktigt det är med långsiktiga samhällsutvecklingsprojekt.

Våra projekt är ett tryggt och långsiktigt sätt att göra en insats för barn som lever i utsatthet. Du kommer även lära dig mer om barnomsorg och de globala problem som drabbar barn.

Välj ett barnomsorgsprojekt

Filter by:

1-3 of 23 Projekt

Volunteering with Children in Cambodia for Teenagers
Läs mer här
 • Pris: 19,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 4,250 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
Volunteers cleaning the beach with sea lions
Take a Gap Semester Abroad in South America
Läs mer här
 • Pris: 58,995 SEK för 8 veckor
 • Extra veckor: 4,000 SEK
 • Start datum: Under hela året
 • Minsta varaktighet: 8 veckor
 • Ålder: 17-24
Teenage volunteers doing work with children in Peru, go on an organised weekend trip to Mach Picchu.
Childcare & Community Volunteer Work in Peru for Teenagers
Läs mer här
 • Pris: 20,000 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 4,500 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att volontärarbeta med barnomsorg rätt för mig?

Våra barnomsorgsprojekt passar dig som brinner för att göra världen till en bättre plats för barn i utsatta delar av samhället.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet inom barnomsorg, eftersom du arbetar sida vid sida med erfaren personal. Vår personal kommer lära dig hur du ska arbeta och du kommer arbeta under handledning. Du behöver däremot en stark vilja att hjälpa till. Varje projekt är unikt och anpassat efter vad barnens behov i varje destination är.

Ditt arbete kommer bli en del i vårt långsiktiga arbete att stötta barn och föräldrar. Det kan vara allt från att utvärdera sociala och motoriska kunskaper, till att hålla i roliga aktiviteter som sport, spel, konst och pyssel.

Om du är intresserad av att volontärarbeta med barn, men känner att våra barnomsorgsprojekt inte riktigt passar dig. Titta då gärna på våra lärarprojekt och våra projekt inom Socialt arbete. Du hittar alla våra projekt här.

Cambodian children read aloud with two Childcare volunteers working abroad at a kindergarten,

Vad är fördelarna med att volontärarbeta inom barnomsorg utomlands?

Ditt volontärarbete på våra barnomsorgsprojekt kommer vara en del i en långsiktig insats för barn som lever i utsatthet. Du kommer samtidigt lära dig nya kunskaper och utveckla dina egna förmågor.

Våra tidigare volontärer har uppskatta mest att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
 • Fått erfarenhet av att arbeta inom barnomsorg och hur man stöttar små barns utveckling (Early Childhood Development ECD). 
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende och att de vågar ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Varför är våra barnomsorgsprojekt viktiga?

För barn i utvecklingsländer finns det ofta en stor brist på tillräcklig utbildning, initiativ som stöttar små barns utveckling och specialiserad barnomsorg. I många länder är barn och människor med funktionshinder de mest utsatta grupperna i samhället. Genom att volontärarbeta med barn på våra projekt, kan du bli en del av våra långsiktiga insatser att göra världen till en bättre plats.


Hur är Projects Abroads barnomsorgsprojekt annorlunda?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att ditt projekt drivs etiskt och långsiktigt. Det här är bara några saker som gör våra projekt annorlunda från andra volontärprojekt:

Arbete helt under handledning av erfaren personal

Vi förväntar oss inte att du ska vara en expert inom barnomsorg. På våra barnomsorgsprojekt arbetar du sida vid sida med personal från det lokala samhället och vår egen Projects Abroad personal. De kommer hjälpa dig att planera ditt arbete och finnas som stöd när du behöver det. På varje projekt finns det en heltidsanställd Projects Abroad personal som har som jobb att stötta och hjälpa våra volontärer. Du blir också en del i vårt globala nätverk av volontärer.

Vi följer upp vårt arbete i en säker databas

Vi har skapat en databas Global Impact Database så att vi kan följa upp vilken effekt vårt arbete har. Det här är en säker och anonym databas som vi använder för att identifiera områden där vi behöver göra en större insats. Det kan exempelvis vara att ett barn behöver mer stöd för att uppfylla sitt åldersrelaterade utvecklingsmål.

Projekt som har en positiv effekt

Alla våra projekt är väl utarbetade, hållbara och anpassade efter det särskilda behov som varje samhälle har. Vårt mål är att göra en långsiktig och hållbar positiv förändring i de samhällen där vi arbetar.

Vi arbetar så mycket bredare än att bara dyka upp och göra arbetet. Varje år gör vi omfattande utvärderingar och behovsanalyser på projektet. Allt sammanställs till våra projekthandlingsplaner som vi sedan arbetar efter. För oss är det väldigt viktigt att ha ett långsiktigt och strategiskt tänkande som grund. På så sätt kan våra volontärer göra största möjliga positiva insats i de samhällen där vi arbetar.

Varför Projects Abroad inte längre skickar volontärer till barnhem

Våra volontärer har gjort en fantastisk insats på barnhem och vårdhem under många år. De har förbättrat levnadsförhållandena för barn runt om i världen. Genom våra volontärer har många barn fått bättre utbildningsmöjligheter och omvårdnad. Men barnhem är ingen bra plats för barn. Istället har vi på Projects Abroad bestämt oss för att stötta initiativ som stöttar hela samhället och hjälper barn bo kvar hemma. Det är för att vi tror på att barn mår bäst av att bo i en stabil hemmamiljö.

Det innebär att istället för att volontärarbeta på barnhem så arbetar våra volontärer på förskolor, dagcenter, skolor och stödgrupper för mammor, barn och äldre. Det hjälper oss att utveckla starka band med det lokala samhället och viktigaste av allt hjälpa familjer hålla ihop och blomstra tillsammans.

Du ka läsa mer om varför vi på Projects Abroad inte längre arbetar på barnhem här.

A staff member guides volunteers through a sports lesson while they are working with children abroad.

Vår barnskyddspolicy

Barn och ungdomars säkerhet och trygghet är en prioritering för oss. Därför har vi utarbetat en barnskyddspolicy som vi arbetar efter.

Nästa steg

Inte riktigt vad du letar efter?

Titta närmare på följande sidor där du hittar liknande projekt:

Våra samarbetsorganisationer