Projects Abroad volunteers play ball sports with children in Tanzania on our placement for teenagers

Volontärarbeta med barn i Tanzania som ungdomsvolontär

Volontärarbeta med andra ungdomar i din egen ålder och hjälp barn lära sig genom lek

Översikt

Volontärarbeta i Tanzania som tonåring och hjälpa barn från utsatta områden lära genom lek. Du kommer stötta personal på plats genom att hålla i sportaktiviteter och spela kreativa spel. Det kommer lära barn nya kunskaper och hålla dem aktiva.

Du kan även hjälpa till att göra skolor och förskolor roligare för barnen. Tillsammans med de andra ungdomarna kan du ge klassrummen ny färg på väggarna. Kanske målar ni en färgglad väggmålning om ABC? Ditt arbete kan även innebära att du reparerar bord, bygger lekplatser och planterar grönsaksträdgårdar. Vad du kommer att göra kommer bero skolans och förskolans behov.

Du kommer vara baserad i Arusha en stad i norra Tanzania. Under din tid på projektet kommer du träffa ungdomar från hela världen, utforska Tanzania och lära dig mer om kulturen.

Volontärtjänsttimmar: 40 till 60

Ladda ner ett exempel på ett schema.

Startdatum: 

Under skollovet

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

15-18


Är att volontärarbeta med barn i Tanzania som ungdomsvolontär rätt för mig?

Det här projektet är perfekt för dig som är mellan 15-18 år och som vill hjälpa barn från utsatta områden. På det här projektet kommer du även arbeta fysiskt med lättare renoveringar av skolor och förskolor. Det kan vara allt från att måla klassrum till att bygga lekparker.


Du behöver inga tidigare erfarenheter för att delta, eftersom allt ditt arbete handleds av erfaren personal. Det här är ett utmärkt tillfälle att få erfarenhet av att arbeta med barnomsorg. Du kommer även kunna lägga in kunskaper som planering och ledarskap på ditt CV.


Det här projektet är speciellt designat för tonåringar. Vi har ett fast schema och extra personal, så du kommer få massor av stöd och hjälp.

Two teenage volunteers prepare for their work with children in Tanzania

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär i Tanzania?

Du kommer arbeta i grupp med andra ungdomar i din egen ålder och lära barn genom lek. Det här är saker du kan komma att göra:


  • Arbeta aktivt med barns utveckling och uppmuntra inlärning genom lek
  • Hjälp barn att hålla goda hygienvanor så de håller sig friska
  • Hjälpa till med arbete ute i samhällen för att skapa långsiktiga resurser för människor på plats
  • Utforska Tanzania tillsammans med ungdomar från hela världen

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Arbeta med att förbättra barns utveckling


I Tanzania kommer du arbeta aktivt med att stötta barns utveckling. Det är inte bara hårt arbete utan väldigt kul! Vi fokuserar på att lära barn genom lek som är en viktig del i små barns utveckling.


Ta fram färgglad kartong och skapa bild och pysselaktiviteter, eller träna barnens hand-ögon koordination genom bollekar.


Hjälpa barn hålla goda hygienvanor


Goda hygienvanor hjälper till att hålla barn friska. Du kommer hjälpa med att se till att alla barn tvättar händerna före maten och uppmuntra dem att borsta tänderna på rätt sätt.


Arbeta på olika projekt ute i samhället


En viktig del av ditt projekt är att skapa kreativa undervisningsresurser och hjälpa till att fräscha upp skolor och förskolor. Förbered dig på att det sprätter målarfärg när du och de andra ungdomsvolontärerna målar klassrum. Eller samarbeta och bygg en färgglad lekpark. Du kan även skapa undervisningsresurser som flashcards och posters som lärarna och andra volontärer kan använda i framtiden.


Arbeta med ungdomsvolontärer från hela världen


Du kommer volontärarbeta med ungdomar från hela världen och tillsammans kommer ni dela denna upplevelse utomlands. Det kommer finnas massor av tid att umgås med dina nya internationella vänner. Under sociala aktiviteter kommer ni lära känna varandra och lära er mer om livet i Tanzania tillsammans.


Var i Tanzania kommer jag att arbeta?

Arusha

Du kommer vara baserad i Arusha, som är en riktigt spännande mix av liv och rörelse och grön lummig natur. Staden ligger nästlad vid foten av berget Mount Meru och är hem till ungefär 400 000 människor.

Du kommer arbeta i förskolor, skolor och center för människor med funktionshinder, som alla saknar undervisningsresurser. Förbered dig på att faciliteter är kan vara mycket enkla.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Tanzania.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att stötta barn och personal på en underbemannad förskola, skola eller dagcenter.


Många föräldrar och vårdnadshavare i Tanzania jobbar långa dagar för att kunna försörja familjerna, vilket gör att barnen lämnas med för lite stöd hemma.


Lärare och barnomsorgspersonal kämpar med att ge barnen den uppmärksamhet de behöver. Överfulla klasser gör att det är svårt att övervaka lektionerna och ge alla barn den individuella uppmärksamhet de behöver. Det är nästan omöjligt att hinna hjälpa de som halkat efter. Dessutom är förskolor och skolor ofta underfinansierade och saknar de resurser som gör undervisningen rolig och stimulerande.


Som ungdomsvolontär i Tanzania kommer du stötta barns utveckling. Du kommer även hjälpa till att göra förskolor, dagcenter och skolor ljusare och mer välkomnande platser.


Vi har utarbetat tre långsiktiga mål för när du volontärarbetar med barn i Tanzania som ungdomsvolontär:


  • Stötta små barns utveckling
  • Förbättra hygienvanorna hos barn
  • Förbättra engelskan hos barn


Bli ungdomsvolontär och volontärarbeta med barn i Tanzania och hjälp oss nå våra långsiktiga mål.

Volunteers learn about local culture during volunteer work in Tanzania for teenagers

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Arusha. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Tanzania.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer