Giant tortoises being fed by Projects Abroad volunteers in Ecuador while volunteering in Galapagos.

Volontär i Ecuador

Bo och arbeta på de otroligt vackra Galapagosöarna samtidigt som du gör en insats för andra

Följ med oss på en volontärresa till Ecuador och upplev hur det är att leva och bo på de otroligt vackra Galapagosöarna. Ditt volontärarbete är skräddarsytt för att möta behovet hos lokalbefolkningen på öarna. Vi har ett flertal olika projekt du kan välja mellan, så du hittar garanterat något som passar.


Du kan hjälpa till att bevara den unika naturen och djurlivet på öarna och volontärarbeta på vårt naturskyddsprojekt i Galapagos National Park. Din roll kommer vara att övervaka djurpopulationen, samla in data och ta bort inkräktande växtarter. Vill du volontärarbeta inom barnsomsorg kan du hjälpa till att stötta små barns utveckling på förskolor. Du kan även förbättra din spanska genom att delta i en språkkurs på ön.


Vi är baserade i staden Puerto Baquerizo Moreno på ön San Cristobal. Ön är den östligaste av Galapagosöarna. Det här är en verkligen magisk plats att bo och arbeta på och vår personal på plats finns tillgänglig 24/7 för stöd och hjälp.


På din fritid kommer du ha massor att se och göra, särskilt om du älskar att vara ute i naturen. Vandra och njut av utsikten, res mellan olika öar eller passa på att dyka. Räkna hur många av de unik djurarter du hinner se. Håll särskilt utkik efter de kända gigantiska landsköldpaddorna!

Tillgängliga projekt i Ecuador

1-1 of 1 Projekt

A child participates in a sports day during our volunteer sports coaching in Ecuador

Från 15,700 SEK

Volontärarbeta som idrottslärare i Ecuador
Läs mer här

Arbeta tillsammans med idrottslärare på en sportklubb och hjälp ungdomar från utsatta områden utvecklas

  • Helt flexibla datum
  • Alla över 16 år kan delta
  • Från 1 vecka

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi har personal på plats som kan hjälpa dig att välja projekt, eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål.


Prata med en av våra Ecuadorexperter på:

08 - 55 921 116

eller email:

för att börja planera ditt projekt

Var vi arbetar i Ecuador

San Cristobal

När du åker på volontärresa till Ecuador kommer du vara baserad på de vackra Galapagosöarna. Du kommer bo i staden Puerto Baquerizo Moreno som ligger på ön San Cristobal. Det är ett litet ställe med vänliga människor och det finns massor av saker du kan se och göra.


Här kan du se gigantiska landsköldpaddor, sjölejon och andra unika djurarter i öns nationalpark. Eller promenera på stranden och ta in den vackra utsikten. På helgen kan du öhoppa eller resa till den fascinerande huvudstaden Quito.

ANKOMST, VISUM OCH HÄMTNING

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Ecuador.

Nästa steg

SÄKERHET OCH PERSONALSTÖD

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.