Interns examine a boy during a health screening outreach on one of our medical placements abroad.

Gör praktik inom medicin och hälsa utomlands

Få medicinsk arbetslivserfarenhet utomlands och hjälp människor i utvecklingsländer

Följ med oss på Projects Abroad och praktisera inom sjukvården utomlands. Våra praktikplatser inom sjukvården är en fantastisk möjlighet att få internationell medicinsk arbetslivserfarenhet och lära dig mer om medicin.


Våra arbetslivserfarenhetsprojekt inom sjukvården är upplagda som en praktikplats med fokus på observation och att du ska lära dig nya kunskaper. Du behöver inte vara inskriven på en medicinsk utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att se om en karriär inom medicin är rätt val för dem, till läkarstuderande som vill göra sin läkarpraktik utomlands med oss.


Du kan göra praktik på sjukhus, vårdcentral och vårdcenter i många olika utvecklingsländer i världen. Under din tid på projektet kommer arbeta med kvalificerad sjukvårdspersonal på plats och lära dig mer om praktisk medicin utomlands. Du kan välja mellan många olika specialiteter som allmän sjukvård, tandvård, mödravård, akutsjukvård, sjuksköterska och många fler.


Om du funderar på en karriär inom medicin kommer vår sjukvårdspraktik utomlands hjälpa dig att bestämma dig. Har du redan bestämt dig kommer vår praktik lära dig kunskaper som du kommer ha nytta av i dina fortsatta studier och arbete. Du kommer bygga upp ditt självförtroende i din yrkesroll och din praktik kommer även få ditt CV att stå ut från mängden.

Välj ett projekt inom medicin och hälsa

Filter by:

1-3 of 31 Projekt

A young girl has her blood pressure taken on Projects Abroad's medical internship for high school students in Sri Lanka
Medical Internship for Teenagers in Sri Lanka
Läs mer här
 • Pris: 21,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 4,500 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
A teenager measures blood pressure during our medical internship in Ghana
Medical Internships in Ghana for Teenagers
Läs mer här
 • Pris: 24,750 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 5,000 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
A workshop on suturing during our Medicine internship for teenagers in Argentina.
Medicine Internships with Spanish in Argentina for Teenagers
Läs mer här
 • Pris: 23,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 5,000 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att praktisera inom sjukvården utomlands rätt för mig?

Om du vill lära dig mer om hälsa, sjukvård och globala sjukvårdsproblem är det här praktikplatsen för dig. Vi har många olika praktikplatser för alla nivåer, oavsett om du vill prova på att arbeta inom sjukvården utomlands eller är färdigutbildad läkare. Vi hittar rätt praktikplats för dig, så att du får lära dig mer om medicin, nå ditt nästa karriärmål och bredda dina horisonter.

Om du fungerar på att söka in på läkarutbildningen eller annan sjukvårdsutbildning, kommer din praktik utomlands hjälpa dig att visa att du menar allvar med att hjälpa andra. Dina erfarenheter på vår sjukvårdspraktik kommer även vässa ditt CV och hjälpa dig på intervjuer.

När du praktiserar inom sjukvården utomlands kommer du få stöd och hjälp från kvalificerad sjukvårdspersonal på plats och vår egen Projects Abroad personal. Vi kommer anpassa din praktikplats efter dina tidigare kunskaper så att du känner dig bekväm med din praktik. Du kan även volontärarbeta och hjälpa till med sjukvårdsinsatser under handledning av erfaren kvalificerad sjukvårdspersonal. På så sätt kan du hjälpa det lokala samhället, samtidigt som du lär dig nya kunskaper.

Om du är intresserad av en praktikplats utomlands men känner att våra sjukvårdsprojekt inte är riktigt rätt val för dig. Titta då närmare på våra praktikplatser inom veterinärmedicin eller socialt arbete. Du hittar alla våra praktikplatser här.

A Projects Abroad intern shadowing doctors in a hospital on one of our medical placements abroad.

Vad är fördelarna med att göra praktik inom sjukvården utomlands?

När du praktiserar inom sjukvården utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller en utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Våra tidigare sjukvårdspraktikanter har främst uppskatta att de:

Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.

 • Fått lära sig om sjukdomar och sjukvårdsproblem som de inte stöter på i sitt hemland.
 • Fått mer djupgående praktikerfarenhet än i sitt hemland.
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.

Du kan välja att praktisera inom medicinska specialiteter som:


Vad gör våra sjukvårdspraktiker viktiga?

När du åker på en av våra sjukvårdspraktiker kommer du inte bara få medicinsk arbetslivserfarenhet utomlands. Du kommer även att hjälpa till att ge människor i utsatta områden tillgång till grundläggande sjukvård.


Hur är Projects Abroads sjukvårdspraktik utomlands annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Vi registrerar våra insatser i en säker databas

Vi har skapat vår databas Global Impact Database så att vi kan följa upp vilken effekt våra insatser har. Databasen är säker och anonymiserad och vi använder den för att identifiera de områden där vår hjälp behövs mest. Det ger oss även möjlighet att organisera sjukvårdsinsatser och hälsoprogram i utsatta delar av samhällen på ett mer effektivt sätt. Vi kan även följa upp och ge mer vård till individer som behöver det. Allt vårt arbete sker i enlighet med våra projekthandlingsplaner.

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du gör praktik inom sjukvården utomlands med oss, kommer du arbeta sida vid sida med kvalificerad sjukvårdspersonal. Du kommer observera dem i deras arbete och kunna fråga dem om deras erfarenheter. Genom att göra din sjukvårdspraktik utomlands kommer du få en unik insikt i andra medicinska åkommor än vad du är van vi hemma och lära dig ett nytt sjukvårdsystem.

Skräddarsydda praktikplatser

Vi har ofta möjligheten att skräddarsy din praktik efter dina intressen och mål. Om det är någon särskild medicinsk specialitet som du vill arbeta i, låt oss veta så kommer vår personal att hjälpa dig.

Interns learn how to suture during a workshop as part of a medical internship abroad.

Vår sjukvårdspolicy

Vi tar säkerheten på allvar, oavsett om det gäller våra praktikanter, volontärer eller lokalbefolkningen som vi arbetar med. Därför arbetar vi efter en sjukvårdspolicy.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer