A disabled child does basic exercises using a ball with a student doing an Occupational Therapy internship abroad.

Praktik inom arbetsterapi utomlands

Arbeta med erfarna arbetsterapeuter utomlands och få praktisk arbetslivserfarenhet 

Följ med oss och gör praktik som arbetsterapeut utomlands. Du kommer lära dig om olika arbetsterapibehandlingar från ett globalt perspektiv och fördjupa dina kunskaper i lokala hälsoproblem. Den här praktikplatsen kommer se till att du växer i din yrkesroll och får de kunskaper du behöver för att ta nästa karriärsteg.


Du kan välja mellan att göra praktik på sjukhus, skolor, community center, förskolor och specialiserade rehabiliteringscenter. Men oavsett var du väljer kommer du observera erfaren personal i deras dagliga arbete och lära dig massor.


Det här är en unik chans att få praktisk arbetslivserfarenhet, vässa ditt CV och få massor av intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar. Under din praktik kommer du växa som person och få självförtroende att ta ditt nästa karriärsteg.

Filter by:

1-2 of 2 Projekt

Australian intern with Projects Abroad talking to a young local boy whilst on her occupational therapy work experience in Cambodia.
Praktik inom arbetsterapi i Kambodja
Läs mer här
 • Pris: 17,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 2,750 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 16 eller över
Projects Abroad Intern taking part in a busy physiotherapy session whilst on her occupational therapy internship in Kenya.
Praktik inom arbetsterapi i Kenya
Läs mer här
 • Pris: 17,500 SEK för 1 vecka
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 1 vecka
 • Ålder: 16 eller över

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att göra praktik inom arbetsterapi rätt för mig?

Vi har praktikplatser för olika erfarenhetsnivåer, oavsett om du endast funderar på en karriär som arbetsterapeut, studerar eller är färdigutbildad.

Studerar du till arbetsterapeut? Våra praktikplatser är ett perfekt komplement till dina studier, där du kan få praktisk arbetslivserfarenhet som arbetsterapeut.

Är du en färdigutbildad arbetsterapeut som letar efter din nästa utmaning? Vi kommer se till att du får en placering där du får använda dina kunskaper i en miljö som kommer bredda dina horisonter.

Under din praktik kommer du ha stöd och hjälp både från vår egen Projects Abroad personal och de yrkesverksamma som du arbetar med. Du kan även få möjlighet att delta i hjälpinsatser i utsatta delar av samhället. Det är ett fantastiskt sätt att göra en insats för andra människor, samtidigt som du lär dig nya kunskaper.

Så oavsett var du är i din karriär, kan våra arbetsterapiprojekt hjälpa dig att ta nästa steg. Du kommer boosta ditt CV och få massor av intressanta saker att prata om på intervjuer och ansökningar.

Är du intresserad av att göra praktik inom arbetsterapi, kanske du är även intresserad av våra praktikplatser inom fysioterapi. Du hittar alla våra projekt här.

A child does physical exercises with a student doing an Occupational Therapy internship abroad in Vietnam.

Vad är fördelarna med att göra praktik som arbetsterapeut utomlands?

När du gör praktik som arbetsterapeut utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller en utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.


Våra tidigare arbetsterapeutpraktikanter har främst uppskatta att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
 • Fått lära sig om fysiska problem och behandlingar som de inte stöter på i sitt hemland.
 • Fått mer djupgående praktikerfarenhet än i sitt hemland.
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Vad gör våra arbetsterapiprojekt viktiga?

När du åker på en av våra arbetsterapiprojekt kommer du inte bara få arbetslivserfarenhet utomlands. Du kommer även att hjälpa till att ge människor i utsatta områden tillgång till viktig behandling.


Hur är Projects Abroads arbetsterapipraktik utomlands annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Vi registrerar våra insatser i en säker databas

Vi har skapat vår databas Global Impact Database så att vi kan följa upp vilken effekt våra insatser har. Databasen är säker och anonymiserad och vi använder den för att identifiera de områden där vår hjälp behövs mest. Det ger oss även möjlighet att organisera sjukvårdsinsatser och hälsoprogram i utsatta delar av samhällen på ett mer effektivt sätt. Vi kan även följa upp och ge mer vård till individer som behöver det. Allt vårt arbete sker i enlighet med våra projekthandlingsplaner.

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du gör praktik som arbetsterapeut utomlands med oss, kommer du arbeta sida vid sida med kvalificerad personal. Du kommer observera dem i deras arbete och kunna fråga dem om deras erfarenheter. Genom att göra din arbetsterapeutpraktik utomlands kommer du få en unik insikt i andra medicinska åkommor än vad du är van vi hemma och lära dig ett nytt sjukvårdsystem.

Skräddarsydda praktikplatser

Vi har ofta möjligheten att skräddarsy din praktik efter dina intressen och mål. Om det är något särskilt medicinskt område som du vill arbeta i, låt oss veta så kommer vår personal att hjälpa dig.

A local child looks at pictures with an Occupational Therapy intern in Vietnam.

Vår sjukvårdspolicy

Vi tar säkerheten på allvar, oavsett om det gäller våra praktikanter, volontärer eller lokalbefolkningen som vi arbetar med. Därför arbetar vi efter en sjukvårdspolicy.

Nästa steg

Inte riktigt vad du letar efter?

Titta närmare på följande sidor där du hittar liknande projekt:

Våra samarbetsorganisationer