During outreach work in Sri Lanka, a public health intern takes a woman’s blood pressure reading.

Praktik inom folkhälsa

Arbeta med sjukvårdsinsatser och undervisningskampanjer i utsatta samhällen

Följ med oss och gör praktik inom folkhälsa, du kommer hjälpa människor i utsatta delar av samhället få bättre hälsa och välbefinnande. Under din praktik kommer du få praktiskt arbetslivserfarenhet av att arbeta med folkhälsa. Något som innebär att du kommer få en djupare förståelse för lokala sjukvårdssystem, bredare kunskaper om olika medicinska problem, samtidigt som du hjälper andra människor.

Våra praktikplatser har som fokus att du ska lära dig nya kunskaper. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att se om en karriär inom folkhälsa är rätt val för dem, till läkarstuderande som vill göra sin läkarpraktik inom folkhälsa.

Du kan arbeta i lokala kliniker, community centers och skolor. Din roll kommer innebära att du åker ut i utsatta delar av samhället och hjälper till att göra hälsoundersökningar och håller i presentationer om hälsa. Det kan även förekomma att du åker på hembesök.

När du gör praktik inom folkhälsa med oss, kommer du utveckla dina medicinska kunskaper. Din praktik kommer förbereda dig inför nästa steg i din utbildning eller karriär och få ditt CV att stå ut från mängden.

Välj ett folkhälsoprojekt

Filter by:

1-3 of 3 Projekt

A female intern is pictured taking part in testing blood sugar levels whilst on her public health internship in Cambodia.
Praktik inom folkhälsa i Kambodja
Läs mer här
 • Pris: 17,750 SEK för 1 vecka
 • Extra veckor: 3,500 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 1 vecka
 • Ålder: 16 eller över
Interns learn how to take people’s blood pressure readings as part of Public Health work for teenagers in Cambodia.
Public Health Internship for Teenagers in Cambodia
Läs mer här
 • Pris: 23,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 5,000 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
Students take part in a training activity at their Public Health placement for teenagers in Mexico.
Public Health Internship for Teenagers in Mexico
Läs mer här
 • Pris: 23,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 5,000 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att praktisera inom folkhälsa utomlands rätt för mig?

Om du letar efter en möjlighet att få praktisk arbetslivserfarenhet inom folkhälsa och lära dig mer om lokala och globala hälsoproblem, då är det här praktikplatsen för dig. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik. Vi har många olika praktikplatser för alla nivåer, oavsett om du vill prova på att arbeta med folkhälsa eller är färdigutbildad läkare. Vi hittar rätt praktikplats för dig, så att du får lära dig mer om folkhälsa, nå ditt nästa karriärmål och bredda dina horisonter.

Vi har även många praktikanter som inte har någon tidigare erfarenhet och vi ser till att du får uppgifter som passar. Under din tid utomlands kommer du få mycket stöd från våra lokala kollegor och vår egen Projects Abroad personal på plats.

Om du fungerar på att söka in på läkarutbildningen eller annan sjukvårdsutbildning, kommer din praktik inom folkhälsa hjälpa dig att visa att du menar allvar med att hjälpa andra. Dina erfarenheter på vår folkhälsopraktik kommer även vässa ditt CV och hjälpa dig på intervjuer.

Du kommer arbeta på sjukvårdsinsatser i utsatta delar av samhället och under handledning av kvalificerad sjukvårdspersonal.

Om du är intresserad av hälsa och sjukvård men vill arbeta mer med allmän sjukvård, titta då på våra sjukvårdsprojekt. Är du intresserad av att arbeta som sjuksköterska gärna på våra sjuksköterskeprojekt. Du hittar alla våra olika typer av praktikplatser här.

Public Health intern talking to her patient during a community outreach.

Vad är fördelarna med att göra praktik inom folkhälsa utomlands?

När du praktiserar inom folkhälsa utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller en utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Våra tidigare folkhälsopraktikanter har främst uppskatta att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations-, tids- och planeringsförmåga.
 • Fått lära sig om sjukdomar och sjukvårdsproblem som de inte stöter på i sitt hemland.
 • Fått mer djupgående praktikerfarenhet än i sitt hemland.
 • Fått arbeta med och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Genom att arbeta med folkhälsa kommer du utvecklas både professionellt och som person. Du kommer även få en djupare insikt i de hälsoproblem som människor kämpar med varje dag.


Hur är Projects Abroads folkhälsopraktik utomlands annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Vi registrerar våra insatser i en säker databas

Vi har skapat vår databas Global Impact Database så att vi kan följa upp vilken effekt våra insatser har. Databasen är säker och anonymiserad och vi använder den för att identifiera de områden där vår hjälp behövs mest. Det ger oss även möjlighet att organisera sjukvårdsinsatser och hälsoprogram i utsatta delar av samhällen på ett mer effektivt sätt. Vi kan även följa upp och ge mer vård till individer som behöver det. Allt vårt arbete sker i enlighet med våra projekthandlingsplaner.

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du gör praktik inom folkhälsa med oss, kommer du arbeta sida vid sida med kvalificerad sjukvårdspersonal. Du kommer observera dem i deras arbete och kunna fråga dem om deras erfarenheter. Genom att göra din praktik utomlands kommer du få en unik insikt i andra medicinska åkommor än vad du är van vi hemma och lära dig ett nytt sjukvårdsystem.

Skräddarsydda praktikplatser

Vi har ofta möjligheten att skräddarsy din praktik efter dina intressen och mål. Om det är någon särskild medicinsk specialitet som du vill arbeta i, låt oss vet så kommer vår personal att hjälpa dig.

Children listen to a public health lesson on healthy living.

Vår sjukvårdspolicy

Vi tar säkerheten på allvar, oavsett om det gäller våra praktikanter, volontärer eller lokalbefolkningen som vi arbetar med. Därför arbetar vi efter en sjukvårdspolicy.

Nästa steg

Inte riktigt vad du letar efter?

Titta närmare på följande sidor där du hittar liknande projekt:

Våra samarbetsorganisationer