A student doing her Midwifery internship abroad holds a new-born infant at a local hospital.

Praktik som barnmorska utomlands

Hjälp människor i utsatta samhällen och få arbetslivserfarenhet som barnmorska 

Följ med och gör praktik som barnmorska utomlands och lär dig mer om de utmaningar som drabbar mammor och barn i utvecklingsländer. Du kommer observera erfarna barnmorskor i deras arbete och få en djupare insikt i hur barnmorskeyrket ser ut från ett globalt perspektiv.

Våra praktikplatser för barnmorskor har fokus på att du ska lära dig nya kunskaper och innehåller mycket observation. Det skiljer sig från traditionellt volontärarbete om är mer inriktat på praktiskt arbete. Du behöver inte vara inskriven på en medicinsk utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att se om en karriär inom medicin är rätt val för dem, till barnmorskestuderande som vill göra sin barnmorskepraktik utomlands med oss.

Du kan välja mellan att praktisera på en barnmorskeavdelning, ett sjukhus specialiserat på mödravård eller ett lokalt hälsocenter. Vi ser till att du får en praktikplats anpassad efter din erfarenhetsnivå, så att du får ut det mesta från din praktik utomlands.

När du praktiserar som barnmorska med oss på Projects Abroad kommer du bli väl förberedd för ditt nästa karriärsteg. Du kommer utvecklas i din yrkesroll, lära dig nya kunskaper och vässa ditt CV.  Du kommer få massor av intressanta erfarenheter som du kan berätta om på intervjuer och ansökningar.

Är du en utbildad barnmorska som vill volontärarbeta utomlands? Kontakta oss så kan vi hjälpa dig.

Välj ett barnmorskeprojekt

Filter by:

1-2 of 2 Projekt

An expecting mother has a health check done by a Projects Abroad Midwifery intern in Sri Lanka.
Midwifery Internship in Sri Lanka
Läs mer här
 • Pris: 16,000 SEK för 1 vecka
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 1 vecka
 • Ålder: 18 eller över
Gain midwifery work experience whilst on an internship with Projects Abroad and assist and learn from local doctors.
Praktik som barnmorska i Tanzania
Läs mer här
 • Pris: 20,750 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 18 eller över

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att praktisera som barnmorska utomlands rätt för mig?

Våra praktikplatser inom barnmorskeyrket passar dig som vill ha en karriär som barnmorska. Du behöver inte vara antagen på en utbildning för att göra praktik.

Oavsett om du vill prova på barnmorskeyrket, studerar till barnmorska eller precis blivit examinerad barnmorska, så har vi en praktikplats som passar. Våra praktikplatser anpassas efter din nivå.

Det här är en unik möjlighet att få arbetslivserfarenhet som barnmorska utomlands, något som garanterat kommer få ditt CV att stå ut från mängden. Du kommer lära dig direkt från erfaren kvalificerad personal på plats och du kommer få massor av intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Under din tid på projektet kommer du ha en medicinsk handledare och även ha hjälp och stöd 24/7 av vår egen Projects Abroad personal på plats.

På de flesta av våra projekt finns det möjlighet att delta i sjukvårdsinsatser ute i utsatta delar av samhället. Där kommer du under handledning av kvalificerad sjukvårdspersonal hjälpa till att ge grundläggande sjukvård.

Är du intresserad av våra barnmorskeprojekt men vill arbeta mer praktiskt med att förbättra situationen lokalbefolkningen, titta då på våra folkhälsoprojekt. Du hittar alla våra projekt här.

A local doctor treats a pregnant woman at a hospital while a student doing her Midwifery internship abroad watches.

Vad är fördelarna med att göra praktik som barnmorska utomlands?

När du praktiserar som barnmorska utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller en utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Våra tidigare barnmorskepraktikanter har främst uppskatta att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
 • Fått lära sig om sjukdomar och sjukvårdsproblem som drabbar mödrar och barn, som de inte skulle se i sitt hemland.
 • Fått mer djupgående praktikerfarenhet än i sitt hemland.
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Hur är Projects Abroads barnmorskepraktik utomlands annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Vi registrerar våra insatser i en säker databas

Vi har skapat vår databas Global Impact Database så att vi kan följa upp vilken effekt våra insatser har. Databasen är säker och anonymiserad och vi använder den för att identifiera de områden där vår hjälp behövs mest. Det ger oss även möjlighet att organisera sjukvårdsinsatser och hälsoprogram i utsatta delar av samhällen på ett mer effektivt sätt. Vi kan även följa upp och ge mer vård till individer som behöver det. Allt vårt arbete sker i enlighet med våra projekthandlingsplaner.

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du gör praktik som barnmorska utomlands med oss, kommer du arbeta sida vid sida med kvalificerad sjukvårdspersonal. Du kommer observera dem i deras arbete och kunna fråga dem om deras erfarenheter. Genom att göra din barnmorskepraktik utomlands kommer du få en unik insikt i andra medicinska åkommor än vad du är van vi hemma och lära dig ett nytt sjukvårdsystem.

Skräddarsydda praktikplatser

Vi har ofta möjligheten att skräddarsy din praktik efter dina intressen och mål. Om det är någon särskild medicinsk specialitet som du vill arbeta i, låt oss veta så kommer vår personal att hjälpa dig.

Students doing Midwifery internships abroad enjoy spending time with local colleagues at a Tanzanian hospital.

Vår sjukvårdspolicy

Vi tar säkerheten på allvar, oavsett om det gäller våra praktikanter, volontärer eller lokalbefolkningen som vi arbetar med. Därför arbetar vi efter en sjukvårdspolicy.

Nästa steg

Inte riktigt vad du letar efter?

Titta närmare på följande sidor där du hittar liknande projekt:

Våra samarbetsorganisationer