A local Projects Abroad staff member is taking care of the safety of the volunteers and kids in Fiji.

Hur vi arbetar med support och säkerhet

Vi ger dig hjälp och stöd i världsklass så att du känner dig säker när du reser

Din säkerhet är vår främsta prioritet. Därför erbjuder vi våra volontärer hjälp och stöd i världsklass. Alla våra projekt har genomgått en ordentlig riskutvärdering. Alla i vår personal har utbildats för att möta våra höga säkerhetskrav. Säkerhet och backup ligger i hjärtat av vår verksamhet;

  • Vi anställer all vår personal direkt, vi använder inte inhyrd personal från andra företag
  • Vi väljer noga ut våra värdfamiljer så att våra volontärer är säkra, bor bekvämt och känner sig välkomna
  • Vi har hela team i varje destination så om något problem uppkommer eller någon blir sjuk, finns det alltid personal på plats som kan hjälpa
  • Vi utför noggranna riskutvärderingar på alla våra projekt, så att vi vet att alla våra projekt är säkra och att destinationer är politiskt stabila
  • Vi har anställt en erfaren läkare som kan ge rådgivning till dig och din husläkare innan du åker. På så sätt kan ni tillsammans prata om alla dina hälsorelaterade frågor. Det gör att du kan känna dig säker att resa iväg

Se nedan hur vi arbetar med säkerhet och backup och varför det gör att vi kan erbjuda hjälp och stöd i världsklass.

Egen personal

Vår personal är direkt anställd av oss oavsett var i världen och vilken arbetsroll de har. Det gör att vi aldrig lägger ansvaret på ett annat företag, eller gör som många andra volontärföretag och hyr in supportpersonal.

Vi tycker att om du volontärarbetar eller göra praktik utomlands med oss på Projects Abroad, så är det med oss på Projects Abroad som du prata med.

Många i vår personal har själva varit volontärer och har därför ett personligt band till Projects Abroad. Det gör att vår personal förstår hur det är att volontärarbeta och göra praktik utomlands och hur viktigt det är att få bra stöd och hjälp från personalen.

Vår personal i din valda destination kommer möta upp dig på flygplatsen, kontrollera ditt boende innan du anländer, ge dig en ordentlig introduktion till landet och vad du ska tänka på när det gäller säkerhet. Därefter finns vår personal där för dig när du behöver dem. Vår personal kommer regelbundet kolla med dig hur det går och du kan närsomhelst 24/7 kontakta dem. Oavsett det gäller frågor, problem eller om du bara behöver någon du kan prata med.

Läs mer om vår personal.

Group of volunteers after a beach cleanup

Vi kontrollerar ditt boende

De flesta av våra volontärer och praktikanter bor hos en lokal värdfamilj. Våra värdfamiljer är utvalda efter säkerhet, bekvämlighet och vänlighet. Familjen, hemmet och området kontrolleras noga av vår personal före och under din resa.

Många värdfamiljer har en anknytning till våra projekt, exempelvis kan en lärare eller rektor på en av våra partnerskolor, eller någon av läkarna på våra sjukvårdsprojekt erbjuda boende. Vi försöker även placera dig så att du bor tillsammans med en annan volontär eller praktikant, så att du kan umgås med någon som är som dig.

Läs mer om våra boenden.

Personlig service

Du är inte bara en siffra för oss, vår personal brinner för att du ska få dina drömmars resa med oss på Projects Abroad. Vi ser till att hålla kontakten före din resa, under din tid utomlands och efter att du åkt hem.

 Vi har hela team och egen personal i varje destination, men du kommer även få en kontaktperson som ansvarar för dig.  Din kontaktperson känner till det lokala området väl och kommer var den första att veta om det uppkommer några säkerhetsrisker. Du kan vara trygg med att din kontaktperson både känner din värdfamilj och det lokala samhället väl. Om du har några problem eller skulle bli sjuk, finns din kontaktperson där för att se till att du är trygg och säker.

Din säkerhet kommer först

Vi vet att du inte kan njuta av din resa och fokusera på ditt volontärarbete innan du känner dig säker på att du är i en trygg miljö. Detsamma gäller vår personal och projektpartners. Därför är säkerhet vår första prioritet.

Vi skickar endast våra volontärer och praktikanter till områden som är säkra och politiskt stabila. Om dessa krav inte uppfylls så arbetar vi inte där. Vi är konstant i kontakt med Utrikesdepartementet (och liknande myndigheter i andra länder) för att vara säkra på att våra destinationer är säkra och stabila.

Vi gör riskbedömningar och riskutvärderingar på alla våra projekt och vår personal går regelbundet igenom checklistor gällande säkerhet och hälsa. Vi tränar även vår personal att hantera krissituationer och har krisplaner på plats, så att vår personal vet vad de ska göra om något händer.

Säkerhet är i hjärtat av vad vi gör, därför har alla våra volontärer och praktikanter en rese- och sjukförsäkring som ingår i projektavgiften.

Vi finns där för dig så att du och dina närmaste kan känna sig trygga. Det ger dig även friheten att helt fokusera på din resa. 

Diving volunteers are briefed by staff before a dive

Vi har en in-house medicinsk rådgivare

Din fysiska och mentala hälsa är en prioritet för oss. Det kan vara utmanande att bo och arbeta i en ny miljö, därför har vi anställt en erfaren läkare som du och din lokala läkare kan konsultera med innan du reser. På det här sättet kan du få svar på hälsorelaterade frågor och kan känna dig trygg med att resa.

Du behöver inte oroa dig att du inte har sjukvårdsstöd när du är ute på din resa. Om det händer något akut eller du blir sjuk, så kommer vår läkare kunna hjälpa dig och vår personal på plats om nästa steg. Vår läkare kommer även vara länken mellan dig och vårt försäkringsbolag när det behövs. 

Vi finns här för att ta hand om dig, så att du kan vara trygg på din resa och fokusera på att göra en positiv insats.