A local Projects Abroad staff member is taking care of the safety of the volunteers and kids in Fiji.

Hur vi arbetar med support och säkerhet

Vi ger dig hjälp och stöd 24/7 så att du kan känna dig trygg när du reser

Din säkerhet är vår främsta prioritet, därför erbjuder vi våra volontärer hjälp och stöd genom hela resan. Alla våra projekt har genomgått en ordentlig riskutvärdering och vår personal har utbildats för att möta våra höga säkerhetskrav. Säkerhet och support ligger i hjärtat av allt vi gör:

  • All vår personal är granskad och utbildad enligt högsta standard
  • Vi väljer noga ut våra värdfamiljer så att våra volontärer är säkra, bor bekvämt och känner sig välkomna
  • Vi har hela team i varje destination så om något problem uppkommer eller någon blir sjuk, finns det alltid personal på plats som kan hjälpa
  • Vi utför noggranna riskutvärderingar på alla våra projekt, så att vi vet att alla våra projekt är säkra och att destinationer är politiskt stabila
  • Vi har anställt en erfaren läkare som kan ge rådgivning till dig och din husläkare innan du åker. På så sätt kan ni tillsammans prata om alla dina hälsorelaterade frågor. Det gör att du kan känna dig trygg med att resa utomlands

Scrolla vidare ner och läs  mer om hur vi arbetar med säkerhet och varför det gör att vi kan erbjuda hjälp och stöd i världsklass.

Välutbildad personal, överallt

Oavsett var i världen en teammedlem är baserad eller vilken roll de har, säkerställer vi högsta nivå av granskning, utbildning och vård. På alla destinationer representerar personalen du interagerar med Projects Abroad, så att du vet att du får den bästa supporten som finns.

Faktum är att många av vår personal har arbetat frivilligt hos oss och har en personlig anknytning. Vissa har arbetat hos oss i över 10 år. Det betyder att de förstår hur det är att ta del av en upplevelse som denna. De vet också vikten av bra personalstöd.

Vår personal i landet möter dig på flygplatsen, kontrollerar ditt boende innan du anländer och ger dig en grundlig introduktion och säkerhetsinformation. Från den punkten finns de där när du behöver dem. De kommer regelbundet att kolla in dig, men om du någon gång har ett problem, en fråga eller bara vill ha någon att chatta med kan du nå dem 24/7.

Vi har även journummer dygnet runt så att du eller en familjemedlem där hemma kan kontakta oss vid behov.

Läs mer om vår personal.

Group of volunteers after a beach cleanup

Vi kontrollerar ditt boende

De flesta av våra volontärer och praktikanter bor hos en lokal värdfamilj. Våra värdfamiljer är utvalda efter säkerhet, bekvämlighet och vänlighet. Familjen, hemmet och området kontrolleras noga av vår personal före och under din resa.

Många värdfamiljer har en anknytning till våra projekt, exempelvis kan en lärare eller rektor på en av våra partnerskolor, eller någon av läkarna på våra sjukvårdsprojekt erbjuda boende. Vi försöker även placera dig så att du bor tillsammans med en annan volontär eller praktikant, så att du kan umgås med någon som är som dig.

Läs mer om våra boenden.

Personlig service

Du är inte bara en ännu en volontär för oss, vår personal brinner för att du ska få dina drömmars resa med oss på Projects Abroad. Vi ser till att hålla kontakten före din resa, under din tid utomlands och efter att du åkt hem.

 Vi har hela team och egen personal i varje destination och du kommer få en kontaktperson som ansvarar för dig. Din kontaktperson känner till det lokala området väl och kommer var den första att veta om det uppkommer några säkerhetsrisker. Du kan vara trygg med att din kontaktperson både känner din värdfamilj och det lokala samhället. Om du har några problem eller skulle bli sjuk, finns din kontaktperson där för att se till att du är trygg och säker.

From the very first day, our support quite literally could not have been better. Our main Projects Abroad contact and our two other support staff, did quite literally absolutely everything they could to make our stay easy, enjoyable, stimulating and any other adjective you can think of! They were wonderful, we could not have asked for more. Would I do it again? Tomorrow, without a second thought! - Vicki James, Warwickshire Girl Guides Group Leader.

Din säkerhet kommer först

Vi vet att du inte kan njuta av din resa och fokusera på ditt volontärarbete innan du känner dig säker på att du är i en trygg miljö. Detsamma gäller vår personal och projektpartners. Därför är säkerhet alltid vår första prioritet.

We were very impressed with the organisation of the placements; the level of protection you provided our children; and the kindness of your staff exhibited to us all. You are blessed with fantastic staff who treated us like family, we cannot praise them enough! We are truly grateful for all of your support and assistance leading up to our trip as well as on the ground. We cannot wait to come back soon. - Sophie Colbourne, City of London School for Girls Group Leader.

Vi skickar endast våra volontärer och praktikanter till områden som är säkra och politiskt stabila. Om dessa krav inte uppfylls så arbetar vi inte där. Vi är konstant i kontakt med Utrikesdepartementet (och liknande myndigheter i andra länder) för att vara säkra på att våra destinationer är säkra och stabila.

Vi gör riskbedömningar och riskutvärderingar på alla våra projekt och vår personal går regelbundet igenom checklistor gällande säkerhet och hälsa. Vi tränar även vår personal att hantera krissituationer och vi har krisplaner på plats. Vår personal vet vad de ska göra om något händer.

Vi finns där för dig så att du och dina närmaste kan känna sig trygga, det ger dig även friheten att helt fokusera på din resa. 

Diving volunteers are briefed by staff before a dive

Vi har en in-house medicinsk rådgivare

Din fysiska och mentala hälsa är en prioritet för oss. Det kan vara utmanande att bo och arbeta i en ny miljö, därför har vi anställt en erfaren läkare som du och din läkare kan prata med innan du reser. På det här sättet kan du få svar på hälsorelaterade frågor och du kan känna dig trygg med att resa.

Du behöver inte oroa dig för att du inte har tillgång till sjukvård när du reser. Om du mot förmodan skulle bli sjuk eller om det skulle hända något akut, så kommer vår personal och vår läkare hjälpa dig. Vår egna läkare kommer även vara länken mellan dig, lokala läkare och ditt försäkringsbolag om det skulle behövas. 

Vi finns här för att ta hand om dig, så att du kan vara trygg på din resa och fokusera på att göra en positiv insats.

Våra samarbetsorganisationer