Young students take part in an interactive lesson during one of Projects Abroad's volunteer teaching abroad placements.

Volontärarbeta som lärare

Lär ut engelska och gör en positiv insats för elever i utvecklingsländer

Följ med oss som lärarvolontär och hjälp barn i utvecklingsländer få bättre undervisning och en ljusare framtid.

Ett av de bästa sätten att minska fattigdomen i världen är att ge barn tillgång till en bra utbildning. Vi ser beviset på att det fungerar varje dag på våra lärarprojekt. Genom att följa med oss och volontärarbeta som lärare på våra lärarprojekt kommer du hjälpa till att göra denna förändring möjlig.

Du kan volontärarbeta som lärare i grundskola, högstadium, gymnasiet och universitet, där du arbetar tillsammans med lokala lärare som lärarassistent. Det innebär att du kommer hjälpa till med undervisningen i klassrummet. Säg till om du brinner för att lära ut ett särskilt ämne, så kan vi göra vårt bästa att hjälpa dig hamna på rätt skola.

Om du funderar på att utbilda dig till lärare eller vill lära dig mer om utbildning från ett globalt perspektiv, kommer våra projekt hjälpa dig få de kunskaper du behöver.

Välj ett lärarprojekt

Filter by:

1-3 of 10 Projekt

Volunteers cleaning the beach with sea lions
Take a Gap Semester Abroad in South America
Läs mer här
 • Pris: 58,995 SEK för 8 veckor
 • Extra veckor: 4,000 SEK
 • Start datum: Under hela året
 • Minsta varaktighet: 8 veckor
 • Ålder: 17-24
A group of gap semester students experience cultural immersion in a Maasai village in Tanzania, East Africa.
Take a Gap Semester Abroad in East Africa
Läs mer här
 • Pris: 49,150 SEK för 6 veckor
 • Extra veckor: 4,000 SEK
 • Start datum: Under hela året
 • Minsta varaktighet: 6 veckor
 • Ålder: 17-24
A Projects Abroad volunteer teaching sports in Peru leads children in a warm up stretch
Volontärarbeta som idrottslärare i Peru
Läs mer här
 • Pris: 17,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 2,750 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 16 eller över
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att volontärarbeta som lärare rätt för mig?

Om du vill ha en karriär som lärare är våra lärarprojekt det perfekta valet. Vi har många olika projekt på olika nivåer och ämnen, så du hittar garanterat något som passar.

Funderar du på om lärarutbildningen är rätt val för dig? På våra lärarprojekt kan du prova på läraryrket, vilket kommer göra det lättare för dig att bestämma dig.

Är du nyutexaminerad lärare kommer våra projekt att hjälpa dig få praktisk undervisningserfarenhet, vässa ditt CV och ge dig massor av intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Du behöver ingen tidigare undervisningserfarenhet eller TEFL certifikat, eftersom du arbetar under handledning. Vår personal kommer ge dig en grundläggande introduktion så att du har alla kunskaper du behöver för att kunna arbeta på våra lärarprojekt. Men du behöver kunna prata grundläggande engelska. Din projektplacering kommer anpassas efter dina engelskakunskaper.

Under din tid på projektet kommer du stöttas av lärare på plats och vår egen lokala Projects Abroad personal. Du kommer även arbeta tillsammans med andra volontärer som delar din passion för undervisning.

Om du är intresserad av våra lärarprojekt, men vill arbeta med sociala problem i ett lokalt samhälle, titta närmare på våra Ungdomsprojekt och projekt Socialt arbete. Du hittar alla våra projekt här

A volunteer teaching abroad works with students on a Projects Abroad placement.

Vad är fördelarna med att volontärarbeta som lärare?

Genom att volontärarbeta som lärare utomlands med oss på Projects Abroad, kommer du få praktiskt undervisningserfarenhet, samtidigt som du gör en insats för andra.

Våra tidigare volontärer har främst uppskatta att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
 • Fått erfarenhet av klassrumsundervisning
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Varför är våra lärarprojekt viktiga?

Vi på Projects Abroad tror att undervisning är nyckeln till att människorna kan ta sig från fattigdom och utsatthet till en ljusare framtid. Skolorna som vi arbetar med är ofta underfinansierande och kämpar med att få resurserna att räcka till. Som lärarvolontär utomlands kommer du vara en välkommen extraresurs som kan stötta lokala lärare i deras arbete.


Hur är Projects Abroads lärarprojekt annorlunda?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att ditt projekt drivs etiskt och långsiktigt. Det här är bara några saker som gör våra projekt annorlunda från andra volontärprojekt:

Arbete helt under handledning av erfaren personal

Vi förväntar oss inte att du ska vara en expert på undervisning. Därför kommer arbetar du sida vid sida med lärare från det lokala samhället och vår egen Projects Abroad personal. På varje projekt finns det en heltidsanställd Projects Abroad personal som har som jobb att stötta och hjälpa våra volontärer. Du blir också en del i vårt globala nätverk av volontärer. När du reser med oss kan du tryggt fokusera på att göra en positiv insats.

Projekt som har en positiv effekt

Alla våra projekt är väl utarbetade, hållbara och anpassade efter det särskilda behov som varje samhälle har. Vårt mål är att göra en långsiktig och hållbar positiv förändring i de samhällen där vi arbetar.

Vi arbetar så mycket bredare än att bara dyka upp och göra arbetet. Varje år gör vi omfattande utvärderingar och behovsanalyser på projekten. Allt sammanställs i våra projekthandlingsplaner som vi sedan arbetar efter. För oss är det väldigt viktigt att ha ett långsiktigt och strategiskt tänkande som grund. På så sätt kan våra volontärer göra största möjliga positiva insats i de samhällen där vi arbetar.

A fun lesson held during one of our volunteer teaching opportunities abroad.

Vår barnskyddspolicy

Barn och ungdomars säkerhet och trygghet är en prioritering för oss. Därför har vi utarbetat en Barnskyddspolicy som vi arbetar efter.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer