A young boy jumps over a rope during one of our Sports volunteering opportunities.

Volontärarbeta med sport

Inspirera och coacha barn och ungdomar från utsatta områden i olika sporter

Följ med oss på Projects Abroad och volontärarbeta med att lära ut sport utomlands i en av våra spännande destinationer. Du kommer hjälpa barn och ungdomar ha kul och utmana sig själva. Sport kan förändra barn och ungdomars livssituation, samtidigt som det förbättrar deras hälsa och fitness. Barn och ungdomar som sportar utvecklar också bättre självkänsla, självförtroende och en känsla av att lyckas.

Vår personal kan hjälpa dig hitta rätt volontärmöjlighet som tar till vara på dina sportkunskaper och intressen. Våra populäraste sporter inkluderar fotboll, rugby, surfing och basket men det finns många andra sporter att välja mellan. Om du är intresserad av många olika sporter kan du också volontärarbeta om idrottslärare i en skola.

Under din tid på vårt sportprojekt kommer du hjälpa unga människor att få bättre välmående, samtidigt som de utvecklar sina färdigheter i samarbete och kommunikation. Vi arbetar i utsatta delar av samhället i olika utvecklingsländer som ofta har svårt att erbjuda sportaktiviteter för barn och ungdomar. Du kan vara med på att ändra det.

Välj ett sportprojekt

Filter by:

1-3 of 5 Projekt

Volunteers cleaning the beach with sea lions
Take a Gap Semester Abroad in South America
Läs mer här
 • Pris: 58,995 SEK för 8 veckor
 • Extra veckor: 4,000 SEK
 • Start datum: Under hela året
 • Minsta varaktighet: 8 veckor
 • Ålder: 17-24
Projects Abroad volunteers taking part in football coaching for high school students in Ghana donate new equipment to a local team.
Volunteer Football Coaching for High School Students in Ghana
Läs mer här
 • Pris: 21,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 4,500 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
Volontärer får erfarenhet genom fotbollstränning i Ghana
Volontärarbeta som fotbollstränare i Ghana
Läs mer här
 • Pris: 16,000 SEK för 1 vecka
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 1 vecka
 • Ålder: 16 eller över
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att volontärarbeta med sport utomlands rätt för mig?

Våra sportprojekt passar perfekt för dig som vill dela ditt intresse och entusiasms för sport med unga människor från utsatta delar av samhället.

Du kommer arbeta sida med sida med erfarna lärare på plats, våra volontärer och vår egen Projects Abroad personal. När du volontärarbetar med sport utomlands kommer du coacha och leda idrottsaktiviteter och matcher i den sport du har valt. Du behöver ingen tidigare erfarenhet eller formella kvalifikationer, eftersom du arbetar under handledning av erfaren personal på plats. Vad du behöver är ett brinnande intresse att lära ut sport till andra.

Våra sportprojekt passar perfekt för dig som vill arbeta praktiskt och vara väldigt aktiv i det lokala samhället.

Om du är intresserad av att volontärarbeta med barn, men känner att våra sportprojekt inte riktigt är rätt val för dig, titta då närmare på våra lärarprojekt. Du hittar alla våra projekt här.

Volunteers and local students playing football on one of our Sports volunteering opportunities.

Vad är fördelarna med att volontärarbeta med sport?

Genom ditt volontärarbete med sport utomlands med oss på Projects Abroad, kommer du få praktiskt coachningserfarenhet, samtidigt som du gör en insats för andra.

Våra tidigare volontärer har främst uppskatta att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
 • Fått erfarenhet av att coacha olika sportaktiviteter,
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Varför är våra sportprojekt viktiga?

Våra sportprojekt är så mycket mer än bara att lära ut sport utomlands. Projekten är utformade så att vi arbetar aktivt med att ge barn och ungdomar en bättre tillvaro både nu och inför framtiden. Ditt volontärarbete kommer ge barn och ungdomar något meningsfullt att hålla på med efter skolan och utveckla deras värderingar som samarbete, disciplin och fair play.


Hur är Projects Abroads sportprojekt annorlunda?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att ditt projekt drivs etiskt och långsiktigt. Det här är bara några saker som gör våra projekt annorlunda från andra volontärprojekt:

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du lär ut sport utomlands kommer du arbeta du sida vid sida med erfarna instruktörer från det lokala samhället och vår egen personal. På varje projekt finns det en heltidsanställd Projects Abroad personal som har som jobb att stötta och hjälpa våra volontärer. Du blir också en del i vårt globala nätverk av volontärer. Oavsett om du organiserar en turnering eller bara har en vänskapsmatch, har vi personal som kan hjälpa dig så att du kan tryggt fokusera på att göra en positiv insats.

Projekt som har en positiv effekt

Alla våra projekt är väl utarbetade, hållbara och anpassade efter det särskilda behov som varje samhälle har. Vårt mål är att göra en långsiktig och hållbar positiv förändring i de samhällen där vi arbetar.

Vi arbetar så mycket bredare än att bara dyka upp och göra arbetet. Varje år gör vi omfattande utvärderingar och behovsanalyser på projekten. Allt sammanställs i våra projekthandlingsplaner som vi sedan arbetar efter. För oss är det väldigt viktigt att ha ett långsiktigt och strategiskt tänkande som grund. På så sätt kan våra volontärer göra största möjliga positiva insats i de samhällen där vi arbetar.

A young surfer and a volunteer walk along the beach during a project dedicated to teaching sport abroad.

Vår barnskyddspolicy

Barn och ungdomars säkerhet och trygghet är en prioritering för oss. Därför har vi utarbetat en Barnskyddspolicy som vi arbetar efter.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer