Flexibla volontärresor

Flexibla datum och support 24/7 så att du får både stöd och frihet utomlands

Våra Flexibla resor är grunden för vad vi på Projects Abroad erbjuder: en flexibel volontärupplevelse anpassad efter dina önskemål.

Du kan välja det start- och slutdatum som passar dig bäst och du är även fri att själv välja hur du vill tillbringa din fritid. Det kommer finnas massor av tid att resa, utforska och slappna av. Vår personal på plats kommer finnas där som stöd och hjälp 24/7 om du behöver, men de kommer även låta dig resa självständigt.

Alla som är över 16 år kan delta i våra Flexibla projekt. Ditt volontärarbete kommer ske i grupp med andra volontärer från olika länder och olika bakgrunder.

Om du vill ha en resa anpassade efter dina kunskaper och intressen, är en av våra Flexibla resor en bra start.

Välj en Flexibel resa

Filter by:

1-3 of 81 Projekt

This picture shows two male cheetahs focused but resting in the shade and was taken on one of our wildlife conservation volunteer opportunities in Botswana.
Afrikas Big 5 vilddjursreservat i Botswana
Läs mer här
 • Helt flexibla datum
 • Alla över 16 år kan delta
 • Från 1 vecka
 • Från 22,200 SEK
Projects Abroad Conservation volunteers working in the Himayalas take a break from activities in Ghandruk, Nepal.
Bevara naturreservat i Himalayas bergsmassiv
Läs mer här
 • Helt flexibla datum
 • Alla över 16 år kan delta
 • Från 1 vecka
 • Från 15,700 SEK
Culture and Community Volunteers live and work with Nomads in Mongolia whilst riding horses to herd cattle.
Bo och arbeta med nomader i Mongoliet
Läs mer här
 • Helt flexibla datum
 • Alla över 16 år kan delta
 • Från 1 vecka
 • Från 18,950 SEK
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig att välja projekt, eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta av våra anställda har själv varit volontärer, så de svarar gärna på alla dina frågor

08 - 55 921 116

eller maila:

för att börja planera din resa

Vad är en Flexibel resa?

Flexibla resor är vad vi erbjuder som standardresa och är ett reseformat vi har drivit i åratal. Den här formen av resa är utformad på så sätt att du ska ha maximal valfrihet över din resa utomlands.


De flesta av våra projekt finns som en Flexibel resa, där du själv väljer dina start- och slutdatum. Du bor hos en lokal värdfamilj vilket gör dig snabbt till en del av det lokala livet. Vår egen Projects Abroad personal på plats finns tillgänglig för dig 24/7, så att du får all stöd och hjälp du behöver utomlands.


Vi arbetar långsiktigt och hållbart på alla våra projekt. Allt volontärarbete är utformat för att möta det lokala samhällets särskilda hjälpbehov. Oavsett vilket projekt du väljer, kan du vara säker på att du deltar i ett långsiktigt och etiskt projekt där du gör verklig skillnad.

Conservation volunteers and staff help with reforestation as part of our flexible volunteer projects abroad.

Är en Flexibel volontärresa utomlands rätt för mig?

Våra Flexibla resor passar dig som vill volontärarbeta och resa självständigt. Eftersom du har mer kontroll över din egen tid, kan du fokusera dina intressen och kunskaper på det du vill mest.

Flexibla resor passar även dig som inte riktigt har bestämt dig för hur länge du vill resa, eller om det fasta reseschemat på våra mer strukturerade volontärresor inte passar dig. På våra Flexibla resor kommer du lära känna volontärer i olika åldrar, nationaliteter och bakgrunder.

Om du är intresserad av våra Flexibla resor, men vill resa till fler än ett land eller delta i fler än ett projekt, titta då på våra Kombinationsresor. Du hittar även alla våra restyper här.

Vad är fördelarna med att volontärarbeta utomlands?

Alla våra olika resetyper är strukturerade så att du ska få ut det mesta från din resa och ditt volontärarbete utomlands. Tidigare volontärer som åkt på våra Flexibla resor har uppskattat att:


 • Resa tryggt och säkert med en väletablerad organisation med lång erfarenhet.
 • Arbeta med lokal personal som känner lokalbefolkningen och dess behov väl.
 • Få bättre självförtroende och utveckla sina kunskaper, samtidigt som man byggt starka vänskapsband med andra volontärer.
 • Åka på en volontärresa anpassad efter sina egna intressen och kunskaper.
 • Själv få välja hur man vill tillbringa sin fritid och att självständigt utforska ett nytt land.
A local woman has her blood pressure measured by a Medicine intern doing a placement abroad in Mexico.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer