En volontär kartlägger giraffer på ett vilddjursreservat som en del av hans volontärarbete med djur utomlands.

Volontärarbeta med vilda djur och natur

Hjälp till att skydda vilda djur, hav och regnskog i några av världens vackraste länder

När du volontärarbetar med vilda djur utomlands på något av våra naturskyddsprojekt, kommer du aldrig se världen på samma sätt igen. Du kommer tillbringa dagarna på andlöst vackra naturreservat och arbeta för att bevara utrotningshotade djur och växter. Ta chansen nu och hjälp till att bevara vår planet till framtida generationer.

Vi arbetar i många olika typer av ekosystem så du hittar garanterat ett projekt som passar. Välj mellan att volontärarbeta med vilda djur, eller fokusera på att skydda ekosystem som haven, korallreven eller regnskogen. När du bestämt dig för vilken tid på året du vill arbeta som volontär, kan vi hjälpa dig att välja det perfekta naturskyddsprojektet.

Du kommer arbeta med erfaren personal som specialiserat sig på naturskyddsarbete och miljövård. Många av våra projekt är prisbelönta och bidrar till viktigt forskning, som djurrehabiliteringsprojektet i Amazonas regnskog och hajforskningsprojektet i Fiji.

På våra projekt arbetar vi även nära med lokalbefolkningen för sprida kunskap om värdet i att bevara natur och vilda djur. Dessutom ser vi alltid till att du lär dig de unika färdigheter som du behöver för att kunna bidra till  naturskyddsarbetet på riktigt. Som exempel ingår dykcertifikat i projektavgiften på våra dykprojekt.

Välj mellan att arbeta som volontär i regnskogen, på savannen, i haven eller bergen. Det här är din chans att få en oförglömlig upplevelse, uppleva vilda djur i deras naturliga habitat och göra en otroligt viktig insats. Du kan resa utomlands med vetskapen att du reser hållbart, lär dig mer om djur och natur och blir delaktig i att bevara några av de mest sårbara områdena i världen.

Eftersom flyg bidrar till den globala uppvärmningen har vi startat ett initiativ där vi klimatkompenserar alla flyg som bokas genom vårt flygteam. Vi klimatkompenserar genom att plantera mangroveträd på ett av våra naturskyddsprojekt. Mangroveträd har en fantastisk förmåga att ta upp koldioxid från atmosfären.

Välj ett naturskyddsprojekt

Filter by:

1-3 of 21 Projekt

Volunteers cleaning the beach with sea lions
Take a Gap Semester Abroad in South America
Läs mer här
 • Pris: 58,995 SEK för 8 veckor
 • Extra veckor: 4,000 SEK
 • Start datum: Under hela året
 • Minsta varaktighet: 8 veckor
 • Ålder: 17-24
Teenagers conduct a wildlife census as part of their conservation volunteer work in Kenya
Conservation Volunteer Work in Kenya for Teenagers
Läs mer här
 • Pris: 26,750 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 5,250 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
A staff member shows teenagers different species during rainforest conservation volunteering in Peru
Rainforest Conservation in Peru for Teenagers
Läs mer här
 • Pris: 23,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 5,000 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa

Är att volontärarbeta med djur och natur rätt för mig?

Våra naturskyddsprojekt passar dig som trivs med att vara utomhus och arbeta fysiskt. Du kommer ha chansen att se många spännande djur och hjälpa till att bevara unika naturreservat.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet, vi kommer lära dig allt som du behöver kunna för att delta på våra naturskyddsprojekt. Allt du behöver innan du åker är en stark vilja att skydda djur och natur. Våra naturskyddsprojekt passar även dig som vill volontärarbeta med djur utomlands. Det här är din chans att vara som David Attenborough och åka på ett alldeles eget vildmarksäventyr.

Naturskyddsprojekten är även ett bra val om du gillar att lära dig nya kunskaper som att dyka och snorkla. Du kommer också att arbeta nära med lokalbefolkningen för att sprida kunskap om ekosystem och djur.

När du volontärarbetar med djur och natur kommer du bland annat delta i aktiviteter som att samla in data, forska i olika ekosystem och hjälpa till på våra djurskyddsprogram.

Om du vill volontärarbeta med djur utomlands, men känner att våra naturskyddsprojekt inte är riktigt rätt val för dig. Titta gärna på våra djur och veterinärprojekt. Du hittar alla våra volontärprojekt här.

Mangroveträd planteras för att klimatkompensera flyg, återställa ekosystem och skydda kustlinjen från erosion.

Vad är fördelarna med att volontärarbeta med vilda djur och natur utomlands?

Våra tidigare volontärer har uppskattat att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations-, tids- och planeringsförmåga.
 • Fått möjlighet att arbeta med praktiskt naturskyddsarbete och miljöforskning.
 • Kunnat ta PADI Open Water dykcertifikat om de volontärarbetat med dykning.
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, och fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att ta steget utanför deras bekvämlighetszon.

Alla ovanstående punkter utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb eller ansöker till en utbildning.

Varför är våra naturskyddsprojekt viktiga?

Att skydda naturen och vår planet är just nu viktigare än någonsin. När den mänskliga populationen växer så minskar världens naturområden och antalet vilda djur. Men du kan bli en del av lösningen! Genom att hjälpa till att bevara naturreservat och skydda vilda djur i hela världen kan vi göra skillnad för framtida generationer!

Hur är Projects Abroads naturskyddsprojekt annorlunda?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen och ekosystem där vi arbetar. Du kan vara säker på att ditt projekt drivs på ett etiskt och långsiktigt sätt. Det här är bara några saker som gör våra projekt annorlunda från andra volontärprojekt:

Arbete helt under handledning av erfaren personal

Vi förväntar oss inte att du redan ska kunna naturskyddsarbete. På våra projekt arbetar du sida vid sida med personal från det lokala samhället och vår egen Projects Abroad personal.

Det finns heltidsanställd Projects Abroad personal på varje projekt och deras jobb är att stötta och hjälpa våra volontärer. Som volontär blir du också en del i vårt globala nätverk av volontärer och får värdefulla kontakter. När du reser med oss kan du tryggt fokusera på att göra en positiv insats.

Vi följer upp vårt arbete i en säker databas

Vi har skapat en databas Global Impact Database så att vi kan följa upp vilken effekt vårt arbete har. Det här är en säker och anonym databas som vi använder för att identifiera områden där vi behöver göra en större insats.

Projekt som har en positiv effekt

Alla våra projekt är väl utarbetade, hållbara och anpassade efter det särskilda behov som varje samhälle har. Vårt mål är att göra en långsiktig och hållbar positiv förändring i de samhällen där vi arbetar.

Vi gör så mycket mer än att bara dyka upp och utföra arbetet. Varje år gör vi omfattande utvärderingar och behovsanalyser på projekten. Allt sammanställs i våra projekthandlingsplaner som vi sedan arbetar efter under året.

För oss är det väldigt viktigt att ha ett långsiktigt och strategiskt tänkande på våra projekt. På så sätt kan våra volontärer göra största möjliga positiva insats i de samhällen och ekosystem där vi arbetar.

En grupp naturskyddsvolontärer som volontärjobbar med djur utomlands lyssnar till personalen som förklarar dagens arbete.

Vår djurskyddspolicy

Vi tar vårt djurskyddsarbete på allvar, därför har vi utarbetat en djurskyddspolicy.  Läs mer om hur vi arbetar med djur här.

Samarbetspartners på Projects Abroads naturskyddsprojekt där deltagare volontärjobbar med djur.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer