A man conducting a wildlife census as part of Projects Abroad's conservation volunteer work abroad.

Volontärarbeta med natur och miljö

Volontärarbeta med att skydda hav, regnskog, vilda djur och natur runt om i världen

Har du deltagit på någon av våra naturskyddsprojekt kommer du aldrig se världen riktigt på samma sätt igen. Du kommer uppleva otroligt vacker natur, samtidigt som du kommer vara del av ett internationellt team med samma mål: att bevara vår planet till framtida generationer.


Vi arbetar i många olika typer av ekosystem, så du hittar garanterat ett projekt som passar dig. Oavsett om du brinner för att skydda havet, korallreven, regnskogen, elefanter eller sköldpaddor, har vi något för dig. När du bestämt dig för vilken tid på året du vill volontärarbeta, kan vi hjälpa dig att välja vilket typ av naturskyddsarbete du vill göra.


Du kommer arbeta med erfaren personal som specialiserat sig på naturskyddsarbete och miljöforskning. På projektet kommer du även arbeta nära med människor från det lokala samhället. Alla våra projekt ger dig möjligheten att lära dig unika färdigheter som du behöver för ditt naturskyddsarbete. Det kan exempelvis vara att ta dykcertifikat för att kunna delta på våra dykprojekt.


Välj mellan att arbeta i regnskogen, på savannen, i havet eller bergen. Du kommer garanterat få minnen för livet när du arbetar i dessa unika habitat och skyddar arterna som lever där. Det här är ett säkert och hållbart sätt att lära sig mer om djur och natur, samtidigt som du skyddar några av de mest sårbara områdena i världen.

Välj ett naturskyddsprojekt

1-3 of 11 Projekt

Projects Abroad volunteers scaling a canopy walkway during their Conservation volunteering in the Amazon Rainforest in Peru.
Volontärarbeta i Amazonas regnskog i Peru
Läs mer här
 • Helt flexibla datum
 • Alla över 16 år kan delta
 • Från 1 vecka
 • Från 22,200 SEK
A large lemur balancing on a pole in the rainforest spotted by volunteers during their rainforest conservation volunteering in Madagascar with Projects Abroad.
Volontärarbeta i regnskogen på Madagaskar
Läs mer här
 • Helt flexibla datum
 • Alla över 16 år kan delta
 • Från 1 vecka
 • Från 22,200 SEK
Volunteers spot a chameleon during their Conservation Projects in Madagascar for high school students
Volontärarbeta i regnskogen på Madagaskar som ungdomsvolontär
Läs mer här
 • Fasta datum under skollov
 • Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år
 • Från 2 veckor
 • Från 27,000 SEK
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller maila:

för att börja planera din resa

Är att volontärarbeta med natur och miljö rätt för mig?

Våra naturskyddsprojekt passar dig som vill arbeta med fysiskt arbete utomhus, samtidigt som du bevarar unika naturområden.

Vi kommer lära dig allt som du behöver veta för att volontärarbeta på våra naturskyddsprojekt, du behöver därför ingen tidigare erfarenhet. Allt du behöver är en stark vilja att skydda djur och natur. Våra naturskyddsprojekt passar även den som vill volontärarbeta med djur. En viktig del av ditt arbete kommer även vara att sprida kunskap hos lokalbefolkningen om hur viktigt det är att skydda djur och natur.

Naturskyddsprojekten är även ett bra val om du gillar att lära dig nya kunskaper som att dyka och snorkla.

När du volontärarbetar med natur och miljö kan du bli involverad i aktiviteter som att samla in data, forska i olika ekosystem och hjälpa till på djurskyddsprogram.

Om du vill volontärarbeta med djur, men känner att våra naturskyddsprojekt inte är riktigt rätt val för dig. Titta gärna på våra djur och veterinärprojekt. Du hittar alla våra volontärprojekt här.

Mangrove seedlings being planted as part of conservation volunteer work abroad.

Vad är fördelarna med att volontärarbeta med natur och miljö utomlands?

När du volontärarbetar med natur och miljö kommer du lära dig nya saker, samtidigt som du hjälper det lokala samhället.

Våra tidigare volontärer har uppskatta mest att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
 • Lärt sig om praktiskt naturskyddsarbete och miljöforskning.
 • Kunnat ta PADI Open Water dykcertifikat, om det varit volontärer på något av våra dykprojekt.
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.

Varför är våra naturskyddsprojekt viktiga?

Att skydda naturen och vår planet är just nu viktigare än någonsin tidigare. När den mänskliga populationen växer så minskar världens naturområden och våra naturresurser. I dagens snabbt växande värld är det lätt att se sig själv som en del av problemet och inte som en del av lösningen. Men det är nu vi kan göra skillnad för framtida generationer!

Hur är Projects Abroads naturskyddsprojekt annorlunda?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen och ekosystem där vi arbetar. Du kan vara säker på att ditt projekt drivs etiskt och långsiktigt. Det här är bara några saker som gör våra projekt annorlunda från andra volontärprojekt:

Arbete helt under handledning av erfaren personal

Vi förväntar oss inte att du ska vara en expert på naturskyddsarbete. På våra projekt arbetar du sida vid sida med personal från det lokala samhället och vår egen Projects Abroad personal. På varje projekt finns det en heltidsanställd Projects Abroad personal som har som jobb att stötta och hjälpa våra volontärer. Du blir också en del i vårt globala nätverk av volontärer. När du reser med oss kan du tryggt fokusera på att göra en positiv insats.

Vi följer upp vårt arbete i en säker databas

Vi har skapat en databas Global Impact Database så att vi kan följa upp vilken effekt vårt arbete har. Det här är en säker och anonym databas som vi använder för att identifiera områden där vi behöver göra en större insats.

Projekt som har en positiv effekt

Alla våra projekt är väl utarbetade, hållbara och anpassade efter det särskilda behov som varje samhälle har. Vårt mål är att göra en långsiktig och hållbar positiv förändring i de samhällen där vi arbetar.

Vi arbetar så mycket bredare än att bara dyka upp och göra arbetet. Varje år gör vi omfattande utvärderingar och behovsanalyser på projekten. Allt sammanställs i våra projekthandlingsplaner som vi sedan arbetar efter. För oss är det väldigt viktigt att ha ett långsiktigt och strategiskt tänkande som grund. På så sätt kan våra volontärer göra största möjliga positiva insats i de samhällen där vi arbetar.

A group of Projects Abroad Conservation volunteers listen to a staff member explain an activity outdoors at their project.

Vår djurskyddspolicy

Vi tar vårt djurskyddsarbete på allvar, därför har vi utarbetat en djurskyddspolicy som vi arbetar efter.

Partners of Projects Abroad's conservation projects

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer