Ring oss på:  08 - 55 921 116

Kontakta oss
Projects Abroad volunteers go diving as part of our Conservation Project in Thailand for teens

Dykning och marinvård som ungdomsvolontär i Thailand

Bli volontär och arbeta tillsammans med vår personal medan du lär dig att dyka och skydda det marina livet

Översikt

 • Hoppa in i klarblått vatten och upptäck undervattensvärlden som väntar dig. Gå med andra tonåringar på vårt frivilliga bevarandeprogram i Thailand!
 • Arbeta tillsammans med engagerade professionella naturvårdare och en grupp volontärer i din egen ålder.
 • Du får tre globalt erkända PADI-dykkvalifikationer inkluderade i priset och kompletta undervattensundersökningar och korallunderhåll.
 • Du kommer att utforska Thailands kultur och kök och bygga varaktiga vänskap med andra tonåringar från hela världen.
 • Ladda ner ett exempel på ett schema.

Startdatum: 

Under skollovet

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

15-18
Du ska kunna simma minst 200 meter.


Är att vara ungdomsvolontär på marinvårdsprojektet rätt för mig?

Det här projektet är perfekt om du vill göra något annorlunda under sommarlovet. Det kommer också att passa dig om du är intresserad av att göra en karriär inom bevarande. Det här projektet är speciellt utformat för tonåringar, och vi har en fast resplan på plats och extra personalstöd tillgängligt.

Du kommer att tillbringa din korta volontärresa med passionerad naturvårdspersonal, som aktivt skyddar och hjälper den lokala miljön varje dag! Den bästa delen? Du får ta del av deras kunskap och erfarenhet och använda den för att lära dig mer om bevarandeinitiativ i Sydostasien.

Du behöver ingen erfarenhet för detta projekt. En vilja att hjälpa, lära och utforska är allt vi begär av dig! Inom en vecka får du dina PADI Open Water- och PADI Advanced Open Water-kvalifikationer samt en PADI Peak Performance Buoyancy Specialisation. Detta kommer att säkerställa att du tryggt och säkert kan hjälpa till med undervattensvård under din andra vecka. Våra dykinstruktörer kommer att vara med dig under hela utbildningen och under varje dyk.

Om du vill få en betydande mängd dyktid, så är detta det bästa marina bevarandeprojektet för dig. Du kommer att få avancerade dykkvalifikationer, dyka två gånger på nästan varje dag av din resa och vara baserad på en av de bästa dykplatserna i världen.

Dykvolontärer i Thailand på en båt

Lär dig dyka

Din dykträning sker i dykbutikens pool och i havet. I slutet av din första vecka i Thailand kommer du att få dina PADI Open Water-, PADI Advanced Open Water- och Peak Performance Buoyancy-certifieringar! Det betyder att du tryggt kan delta i undervattensvårdsarbete med teamet. Du kommer att fortsätta lära dig och utveckla dina färdigheter under din tid i Thailand.

På sikt kommer ditt volontärarbete att bidra till att skydda korallreven i Thailand. Dessa avancerade kvalifikationer kommer också att vara användbara för framtida naturvårdsarbete och fritidsdykning.

Delta i undersökningsdyk med professionella dykare

Undersökningsdyk kommer att hjälpa till att övervaka revens hälsa och biologiska mångfald. Data kommer att vara viktiga för att fastställa framtida policyer för att skydda det marina området. Du kommer också att använda dessa uppgifter under workshops och lektioner.

Skaffa bevarandefärdigheter och kunskaper

Marine Conservation Project är utformat för att lära dig om korallrev, deras fördelar och de problem de möter globalt. Du kommer att delta i regelbundna workshops och lektioner för att förbättra din kunskap och medvetenhet om bevarandefrågor och färdigheter. Detta kommer att vara en del av en bredare Citizen Science-kurs där du kan uppleva några av de senaste forskningsprojekten som genomförs av marinbiologer.

Denna kurs inkluderar studier av mikroplast, vattenkvalitet, korallhälsa och nya metoder för återvinning och återvinning. Många av de ämnen du lär dig om kommer att länka till dyken du gör den dagen. Till exempel; du kan samla vattenprover under ett dyk och sedan testa proverna vid basen på eftermiddagen.

Plantera och underhålla korallrev

Huvudfokus för detta projekt är att hjälpa till att återställa känsliga korallrev, samtidigt som man skapar nya konstgjorda rev. Detta innebär undersökningar, byggnadsarbeten och plantering av korallfragment på nya plantskolor under vattnet. Befintliga rev kräver omfattande underhåll för att hålla dem rena och för att minska inflödet av invasiva arter.

På många platser runt om i världen är det olagligt att röra eller skada koraller. Emellertid har Department of Marine & Coastal Resources godkänt särskilt tillstånd för vårt team att transplantera koraller runt Koh Tao. Du kommer att vara en del av denna process och kommer att lära dig de olika stadierna av transplantation, såväl som tekniker för att använda "möjlighetskoraller" för att återuppbygga drabbade områden. Du kommer att hjälpa marinbiologer i våra forsknings- och restaureringsområden samtidigt som du upptäcker de många tekniker som passar olika koraller och platser.

Fisknät och till och med skräp finns på de mest avlägsna platserna. Under dyk kommer du att ta bort rep, nät, glas, aluminiumburkar och andra föremål som kväver eller hotar korallrev och annat marint liv. Du får lära dig hur man planerar dyk för att ta bort skräp och beslutsprocessen för att ta bort endast vissa föremål. Du kommer också att samla in data för att driva på förändringar i myndighetsbestämmelser för att minska skräpnivåerna i våra hav.

Följ med på strandstädning längs kusten

Skräp och skräp är skadligt för marint liv och vilda djur i allmänhet. Med volontärer från hela världen kommer du att gå längs Koh Taos stränder, samla in och kassera skräp på rätt sätt. Enbart tusentals cigarettfimpar skräpar ner Koh Taos stränder.

Efter varje strandstädning kommer du att göra anteckningar och dela denna information med lokala tjänstemän. Denna information kan sedan användas för utbildningsändamål och för långsiktiga bevarandeplaner i området.

Du kommer att delta i workshops för att återanvända och forma plast till nya föremål. Lär dig nya sätt att återvinna och hantera avfall.

Våra samarbetspartners i Thailand

Vi använder PADIs dykkurser som vårt grundläggande dykutbildningsprogram. Du kommer att studera och träna under din första vecka i Thailand.

Inom en vecka efter din ankomst till Thailand är du redo att dyka och hjälpa laget med värdefullt undervattensforskningsarbete. Denna utbildningsperiod är en viktig del av ditt bevarandearbete.

Vi är engagerade i att bevara och återställa den marina och kustnära miljön. Vi gör detta genom många aktiviteter i samarbete med flera lokala och internationella partners. Dessa inkluderar:

 • Ocean Conservancy
 • Reef Check Foundation
 • Big Microplastics Survey
 • Innoceana
 • CoralWatch
 • UNEP
 • Green Fins

Våra partnerskap med lokala och internationella grupper visar vårt engagemang för att bevara marint liv i och runt Thailand.


Var i Thailand kommer jag att arbeta?

Koh Tao

Du kommer att vara baserad på Koh Tao, en tropisk ö utanför Thailands östkust. Det är en del av Chumphon Archipelago och erbjuder orörda dykförhållanden under hela året. Hotellet och dykcentret är baserat på Mae Haad Beach. Du kommer att dyka över många platser runt ön, i Thailandbukten.

Du bor på ett strandhotell med rum med eget badrum och wifi. Du kommer att ha luftkonditionering och varma duschar. Delade rum är endast av samma kön, om du inte reser med vänner och begär något annat.

När du inte arbetar kan du koppla av vid poolen eller utforska ön och de tropiska stränderna. Sociala evenemang och kulturella aktiviteter kommer att arrangeras, och du kan besöka vackra utsiktspunkter över ön.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Thailand.


En typisk dag som Marine Conservation volontär i Thailand

En vanlig dag i Thailand på Conservation Project börjar runt 07.00 och slutar 16.00. Din dag är fullspäckad med aktiviteter som gynnar den lokala miljön och samhället. Du äter frukost med de andra volontärerna.

Du kommer att följa ett fast schema för gruppresan. Den kommer att detaljera aktiviteter för varje dag.

Förmiddagar ägnas vanligtvis åt landbaserade naturvårdsaktiviteter som strandstädning, mikroplastundersökningar, workshops för upcycling eller att gå på presentationer för att lära dig mer om olika frågor och färdigheter.

På eftermiddagen kommer du att dyka och delta i revundersökningar, ta bort skräp och invasiva arter som drupelsniglar och underhålla de konstgjorda reven. Du kommer vanligtvis att dyka två gånger per dag. Det är vanligt att dyken och verkstäderna under dagen är relaterade till varandra.

Lunch och middag serveras också i restaurangen som erbjuder ett stort utbud av västerländska och asiatiska alternativ.

På din fritid kan du utforska ön. Upptäck nya stränder och utsiktsplatser.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Syftet med detta projekt är att hjälpa hotat marint liv i Koh Tao-området. Genom att träna och utbilda dykare och icke-dykare om havsfrågor hoppas vi kunna förbättra hälsan hos våra hav och korallrev.

Vattnet runt Koh Tao var tidigare haj-angripet, men befolkningen har minskat dramatiskt under decennierna. Hela ekosystemet behöver skydd och stöd för att skydda dessa topprovdjur. Koh Tao-regionen har också drabbats av flera korallblekningshändelser nyligen. Den värsta massblekningshändelsen inträffade 2010, och fler händelser har påverkat reven sedan dess. Turism, utveckling och släppandet av ankare har hotat Koh Taos ömtåliga ekosystem.

Det finns ett antal pågående marina bevarandeuppdrag som vi är involverade i för att begränsa effekterna av dessa hot. Projektets primära fokus är bevarande och restaurering av korallrev så att framtida generationer kan dra nytta av dessa viktiga ekosystem och det marina livet runt ön förblir friskt.

Datan du samlar in under dyken delas med lokala myndigheter och globala forskningsprojekt i syfte att förbättra miljöpolicyer och göra en positiv förändring. Praktiskt arbete med att bygga och underhålla rev har en tydlig och synlig påverkan. Omedelbara förändringar kan göras för att skydda reven genom att placera ut förtöjningsbojar och förhindra att ankare faller ner på revet.

Genom att göra havsvårdsarbete utomlands i Thailand kan du hjälpa till att stödja och skydda våra hav. Bli marinvårdsvolontär idag för att hjälpa till att få detta att hända!

Kvinnlig volontär använder sax för att klippa ett nät som är trassligt i korallrevet i Thailand

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Food and accommodation

You’ll share accommodation with other Projects Abroad volunteers and interns during your stay at Koh Tao. This is a great way to get to know your fellow volunteers and interns, share experiences, and explore your surroundings in your free time together.

The accommodation is safe, clean and comfortable. Your programme fees include three meals a day.

You’ll have an ensuite hotel room with air conditioning and hot showers. There are swimming pools and a beachside restaurant to relax at in your spare time.

Find out more about our accommodation.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Möt teamet i Thailand

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer