Projects Abroad volunteers go diving as part of our Conservation Project in Thailand for teens

Rädda korallrev och dyk som ungdomsvolontär i Thailand

Volontärarbeta tillsammans med andra ungdomar samtidigt som du lär dig dyka och rädda koraller

Översikt

Tänk dig att hoppa i kristallklart blå vatten där undervattensvärlden väntar på dig. Som dykare utforskar du livet under vattnet och provar på arbetet som marinforskare. Det kan bli din vardag om du deltar i vårt marinvårdsprojekt i Thailand.


Du kommer arbeta tillsammans med erfaren marinvårdspersonal och ungdomsvolontärer i din egen ålder. I projektets pris ingår PADI dykcertifikat. Ditt arbete kommer hjälpa till att öka medvetandet och kunskaperna om miljöförstöring i Thailand. Du kommer även hjälpa oss att plantera mangroveskog.


Det här är en fantastisk chans för dig att lära dig mer om naturskydd, marinvård och bli en del i kampen om att rädda haven. Du kommer vidga dina horisonter och utforska ett nytt land. Dessutom kommer det här projektet få ditt CV att stå ut från mängden.


Men bäst av allt! Du kommer tillsammans med de andra ungdomsvolontärerna att utforska Thailands kultur och mat. Ett fantastiskt sätt att få vänner för livet.

Startdatum: 

Fasta datum under skollov

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Krav: 

Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år


Är att vara ungdomsvolontär på marinvårdsprojektet rätt för mig?

Det här är projektet för dig som vill ha ett annorlunda äventyr på sommarlovet! Det passar även dig som vill ha en karriär inom naturvård. Vårt projekt är speciellt anpassat för tonåringar och vi har ett schema fyllt med aktiviteter och extra personal som stöd under hela projektet.


Du kommer samarbeta med passionerade naturskyddsexperter som dagligen gör sitt absolut bästa för att skydda naturen i området. Bäst av allt? De kommer lära dig massor om naturskydd och marinvård och vilka naturskyddsprojekt som finns i Sydostasien.


Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta, det enda du behöver är en stark vilja att hjälpa till. Din första vecka på projektet kommer du fokusera på att ta PADI Open Water dykcertifikat så du kan hjälpa till med undervattensarbete. Våra dykinstruktörer kommer vara med dig genom all dykträning och alla dyk.

Teens help with mangrove reforestation during volunteer conservation work in Thailand

Vad kommer jag göra när volontärarbetar med dykning i Thailand som ungdomsvolontär?

Ditt dykäventyr startar när du landar i Thailand. Efter din introduktion kommer vår personal prova ut dykutrustning, förklara arbetet vi gör i området och sätta dig i arbete. Det här är vad du kan komma att göra:


  • Lära dig dyka och ta del av observationsdyk med kvalificerade dykare
  • Strandstädning längs med Ao Nangs kustlinje
  • Driva upp och plantera mangrovesticklingar som en del i vårt återplanteringsprojekt
  • Hjälpa till med informationskampanjer hos lokalbefolkningen om miljöförstöring och naturskydd

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Lära dig dyka och ta del av observationsdyk med kvalificerade dykare


Du kommer börja din tid på projektet med att lära dig dyka i Thailand. I projektpriset ingår PADI Open Water dykcertifikat och handledning av våra kvalificerade dykinstruktörer. Du kommer lära dig undervattensteckenspråk, det korrekta sättet att andas i en regulator (munstycke), hur du rensar masken under vattnet och vikten av tryckutjämning. När du klarar allt det här börjar din undervattensforskning!


Korallrev är kända för att ha det största biologiska mångfalden av marint liv. Du kommer att tillsammans med personalen samla in data om hur korallrevet mår.


När du sakta simmar över korallrev och färgglada fiskar, kommer du registrera vad du ser. Efter dyket är det dags att lägga in all data i vår databas. Informationen som du samlar in delas sedan med nationalparker för att utveckla strategier. Vi använder även data för att se om vi möter långsiktiga mål.


Strandstädning längs med Ao Nangs kustlinje


Ao Nangs kustlinje behöver regelbundet städas, enbart cigarettfimpar finns i tusentals längs med stränderna. Cigarettfimparna dödar både djur och växtlighet och det är endast ett exempel på skräp som hittas längs med kustlinjen.


Du kommer tillsammans med andra ungdomsvolontärer promenera längs med Ao Nangs kustlinje och samla in skräp. Data från dessa städdagar kommer delas med den lokala myndigheten för att visa varför det behövs en regelbunden och ordentlig sophantering i området.


Driva upp och plantera mangrovesticklingar som en del i vårt mangroveprojekt


Genom att hjälpa till att plantera mangroveskog kommer du bli en del i det långsiktiga naturskyddsarbetet i regionen. Smutsa ner händerna för en god sak!


Mangroveskogar är ett av de mest produktiva våtlandskapen i världen och de har en hög biologisk mångfald. Tyvärr är mangroveskogarna i Thailand hotade habitat. Varje mangrovestickling du planterar eller flyttar till ett bättre område, hjälper mangroveskogarna att överleva.


Delta i informationskampanjer hos lokalbefolkningen


Du och de andra ungdomsvolontärerna kommer att delta i informationskampanjer i samhället. Du kan berätta om vad ni har gjort, eller varför inte visa genom en dockteater? Tillsammans kommer ni lära både barn och vuxna om bra sophantering och hur man skyddar miljön. Din grupp kommer även bli ombedd att göra posters och skyltar för att uppmuntra till återvinning.

Våra samarbetspartners i Thailand

Vi arbetar med ett flertal olika naturskyddsorganisationer i Thailand. En av våra nyckelpartners är Project AWARE, en grupp människor som brinner för att skydda hav runt om i världen.


Vi samarbetar även med kvalificerade dykinstruktörer i Thailand. De kommer handleda allt ditt arbete och organisera din tre-dagars PADI Open Water dykcert.


Var i Thailand kommer jag att arbeta?

Ao Nang

Ditt sommarprojekt kommer ske med andra ungdomsvolontärer i samma ålder. Tillsammans kommer ni vara i Ao Nang och dyka i Andamansjön, som är ett hav trots namnet. Du kommer även besöka Phukets Marine Biological Centre för sköldpaddsrehabilitation.

Helgerna kommer vara fyllda med kulturella och äventyrliga aktiviteter. Du kommer besöka det heliga buddistiska templet Buddhist Tiger Cave Temple. Det här unika templet är känt för sina 1237 trappsteg som leder till en gyllene buddhastaty högt upp på bergstoppen. Vill du slappna av, sola och bada? En helgdag är schemalagd för att utforska Ao Nang och dess vackra sandstränder.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Thailand.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Vi startade det här projekt i Thailand år 2005, som ett svar på det ökade hotet för det marina livet. Vi tog även beslutet att inkludera ungdomar som volontärer på detta projekt. Det är endast genom att arbeta tillsammans som vi kan hjälpas åt att skydda Krabis kustlinje.


Du kommer göra observationsdyk där du samlar in data som senare läggs in i vår databas. Vi delar informationen med lokala icke-statliga organisationer (NGO:s), nationalparker och den lokala myndigheten.


Som ungdomsvolontär kommer du även hjälpa till med att skydda mangroveskogen som en del i naturskyddsarbetet i området. Vi har en mangoveträdgård där vi tar hand om och driver upp mangrovesticklingar, som vi sedan planterar ut i områden där de dödats eller där kustlinjen behöver skydd.


Du kommer även delta i informationskampanjer hos lokalbefolkningen, för att öka medvetandet och kunskaperna om miljöförstöring och hur man skyddar miljön.


Under 2017 planterade ungdomsvolontärer 3060 mangroveträd! Den här fantastiska insatsen kommer hjälpa fiskar och andra marina djur, men också människor som direkt eller indirekt drar nytta av ett hälsosamt ekosystem.

A high school student volunteer picks up litter on the beach to promote marine conservation in Thailand

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Ao Nang. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

'

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer