Projects Abroad volunteers on their way to their placement in Thailand.

Ankomst i Thailand

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Thailand

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Thailand. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Thailand

Du kan välja att flyga antingen till Krabi Airport (KBV) eller Phuket Airport (HKT). Vår personal i Thailand kommer att möta dig på flygplatsen när du anländer. Du känner igen vår personal på Projects Abroad -skylten.


Om du flyger in till Phuket kommer du behöva betala en extra avgift för din hämtning och lämning på flygplatsen. Du kommer även mest sannolikt få bo en natt i Phuket, innan du kan åka till ditt boende tillsammans med vår personal.


Vissa volontärer väljer att resa till Krabi med buss, om de exempelvis reser runt i Thailand innan de börjar på projektet. Det är inga problem för oss. Vi ger dig kontaktuppgifterna till vår personal som kan möta upp dig på busstationen eller på ett hostel, när du anländer i Krabi.


Från flygplatsen, busstationen eller hostellet kommer personalen ta dig till ditt boende, antingen i Krabi eller i Ao Nang. Du kommer få tid att vila och göra dig hemmastadd efter din flygresa. Resan till ditt boende kommer ta ungefär 20-30 min beroende på var du bor. Projects Abroad står för transportkostnaden för att hämta och lämna på flygplatsen.

Boka dina flyg till Thailand genom oss

Vi på Projects Abroad har över 20 års erfarenhet av att organisera resor åt våra tusentals volontärer som reser från olika håll i världen.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg genom oss.

Visum till Thailand

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Thailand

Beroende på vilken tid du anländer till Krabi eller Ao Nang, så kommer du antigen ha din introduktion till Thailand samma dag, eller dagen därpå.


Dagen för din introduktion kommer du hämtas från ditt boende och vår personal kommer ge dig en rundtur i staden. Vår koordinator kommer visa dig olika landmärken och var du kan hitta postkontor, banker, internetcaféer och liknande. Du kommer även få möjlighet att träffa andra volontärer i din destination och lära dig mer om hur vi driver projekt i Thailand.


Under din introduktion kommer du även få vårt introduktionspaket. Paketet innehåller information som du kan behöva, såsom karta med viktiga platser utmärkta och kontaktinformation till vår personal på plats.


Projects Abroad koordinator kommer även visa dig hur du ska resa mellan ditt boende och ditt projekt, så att du känner dig säker på att hitta till projektet på din första dag. Du kommer lära dig hur lokaltrafiken fungerar och hur du åker tuk tuk. Alla nödvändiga arbetsrelaterade transportkostnader betalas av Projects Abroad.

Första dagen på ditt projekt i Thailand

Oavsett på vilket projekt du ska volontärarbeta, så kommer du tillbringa din första arbetsdag på projektet med att lära dig om arbetet och din roll. Vi vill att du ska känna dig väl förberedd för ditt arbete och få tid att lära dig hur det fungerar. På så sätt kommer du känna dig säker och trygg, när arbetet börjar på “riktigt” din andra dag.


På din första dag kommer du få en rundtur av projektet och träffa andra volontärer samt personalen. Du kommer även observera arbetet. Fråga gärna om du har några funderingar, vår engagerade personal kommer gärna svara på dina frågor.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer