An archaeologist closely examines an artefact during one of our Archaeology opportunities abroad in Peru.

Volontärarbeta med arkeologi

Arbeta sida vid sida med erfarna arkeologer på arkeologiska utgrävningar

Följ med oss och volontärarbeta med arkeologi och hjälp till att upptäcka historien.

När vi människor förstår det förflutna förstår vi också nutiden och framtiden bättre. Som arkeologivolontär kommer du verkligen gräva i det förflutna. Du kommer lära dig mer om människornas beteende förr i tiden och vad det betyder för oss nu.

Om du vill arbeta ute på fältet med arkeologi, är praktisk arbetslivserfarenhet nyckeln till framgång. Som arkeologivolontär kommer du arbeta tillsammans med erfarna arkeologer. De kommer hjälpa dig att få de kunskaper och färdigheter du behöver för att verkligen förstå hur arkeologer arbetar ute i fältet. Under din tid på vårt projekt kommer du växa som person och få en bra förståelse av arkeologiskt arbete. Det här projektet kommer garanterat vässa ditt CV.

Välj ett arkeologiprojekt

Filter by:

1-2 of 2 Projekt

Archaeology volunteering for teenagers in Peru also includes weekend trips to places like Machu Picchu.
Archaeology Volunteering in Peru for Teenagers
Läs mer här
 • Pris: 23,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 5,000 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
Explore Peru with a group
Archaeology in Peru as a Group
Läs mer här
 • Pris: 23,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 5,000 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 18 eller över

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att volontärarbeta med arkeologi rätt för mig?

Om du vill lära dig de kunskaper som arkeologer behöver för att upptäcka och bevara historien, är det här projektet för dig!

Du kommer arbeta sida vid sida med erfarna arkeologer, historiker och kuratorer. Så du kommer ha massor av stöd och hjälp både från yrkesmänniskor och vår egen Projects Abroad personal på plats.

Har du ingen tidigare erfarenhet av arkeologi? Inga problem vi lär dig det du behöver veta för att kunna arbeta på projektet. Har du erfarenhet av fältarbete eller arkeologi? Då placerar vi dig så att du får använda dina yrkeskunskaper på bästa sätt. Vi på Projects Abroad erbjuder projekt där du kan volontärarbeta med arkeologi utomlands oavsett nivå. Det spelar ingen roll om du aldrig varit på en utgrävning, studerar på universitetet, eller redan tagit examen. Vi anpassar arbetet efter din kunskapsnivå.

Du kommer arbeta med exempelvis restaureringar, utgrävningar, skriva rapporter, rita kartor och skapa fältdokument. Vi har projekt på några av de viktigaste arkeologiska platserna i världen, så ditt arbete kommer vara mycket viktigt för att bevara dessa historiska platser till framtida generationer.

Känner du att arkeologiprojektet inte är rätt för dig, men du är intresserad av praktiskt arbete och att bevara viktiga platser, titta gärna på våra naturskyddsprojekt. Du hittar alla våra volontärprojekt här.

Volunteers take notes during a dig on one of our Archaeology opportunities abroad.

Vad är fördelarna med att volontärarbeta med arkeologi utomlands?

Ditt volontärarbete inom arkeologi kommer hjälpa dig att få de kunskaper du behöver för att framgångsrikt arbeta som arkeolog, eller för att besluta om det är rätt karriärväg för dig. Du kommer samtidigt göra en positiv insats och bevara värdefulla arkeologiska platser inför framtiden.

Våra tidigare volontärer har uppskattat mest att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
 • Fått lära sig nya kunskaper från erfarna arkeologer.
 • Uppleva praktiskt arkeologiskt fältarbete.
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder samt fått utveckla ett global mindset.
 • Fått större självförtroende att ta steget utanför sin bekvämlighetszon

Alla ovanstående punkter utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Varför är våra arkeologiprojekt viktiga?

Geologi, historia, konst och ingenjörskonst tillsammans hjälper oss att bättre förstå det förflutna. Ditt volontärarbete inom arkeologi kommer hjälpa oss att bättre förstå antika civilisationer. Under din tid på projektet kommer du kartlägga vad du hittar. Generationer av framtida arkeologer och historiker kan komma att baserera deras forskning på ditt arbete.


Hur är Projects Abroads arkeologiprojekt annorlunda?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att ditt projekt drivs etiskt och långsiktigt. Det här är bara några saker som gör våra projekt annorlunda från andra volontärprojekt:

Riktigt arbete med erfarna arkeologer

Du kommer volontärarbeta med arkeologi tillsammans med erfarna yrkesverksamma människor. Under din tid på projektet kommer du kunna observera dem i deras dagliga arbete, ställa frågor och lära dig mer om deras upplevelser som yrkesverksamma. Du kommer lära dig viktiga praktiska kunskaper och få en bra insikt i vad arkeologiskt arbete innebär.

Praktiskt arbete

När du volontärarbetar med arkeologi kommer du arbeta praktiskt med att bevara arkeologiska föremål och utgrävningsplatser, så du kan vara säker på att ditt arbete kommer vara viktigt.

Projects Abroad staff guide volunteers during our Archaeology volunteer opportunities.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer