Två systrar som leker med ett hopprep med ett barn på Projects Abroad Childcare Program i Fiji

Volontärarbeta med familjen utomlands

Res utomlands med hela familjen och hjälp människor, djur och natur tillsammans

Barn lär sig genom att titta på deras föräldrar och andra vuxna. Varför inte ta nästa steg och hjälp din familj upptäcka vad ni kan åstadkomma tillsammans, genom att volontärarbeta med hela familjen utomlands. Våra familjeresor ger dig möjligheten att lära ditt barn om omvärlden. Du kommer även visa barnet hur viktigt det är att hjälpa andra.

När du och din familj volontärarbetar med oss på Projects Abroad, kommer ni arbeta på projekt som är hållbara och långsiktiga, inga quick fixes. Ni kommer arbeta direkt med människor från det lokala samhället och lära er mer om deras kultur och traditioner. Genom hela din familjeresa finns vår personal på plats för hjälp och stöd 24/7.

Med oss reser du och din familj smidigt eftersom vi tar hand om alla detaljer kring er resa. Vi planerar och organiserar din familjeresa så att du har tid att förbereda din familj för deras livs äventyr.

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa

Är att volontärarbeta som familj utomlands rätt för min familj?

En volontärresa med din familj inte bara en möjlighet för din familj att stärka era band till varandra och att hjälpa andra människor. Det är även ett sätt för er alla att utvecklas som personer och bygga meningsfulla relationer med omvärlden.

Du och din familj kommer att:

 • Ta del av kulturellt utbyte och lära er mer om hur andra människor lever. Du och din familj kommer antingen bo hos en värdfamilj eller i ett bekvämt boende som vår personal organiserar åt er. Ni kommer arbeta med människor från det lokala samhället och bli en del av deras community under er tid utomlands.
 • Dela din kärlek för att resa med din familj. Om du har barn, är att volontärarbeta som familj utomlands ett fantastiskt sätt att guida dina barn på deras första resa och utveckla deras intresse för omvärlden. Våra resor kommer öppna deras sinne till omvärldens skönhet, men också lära dem om utmaningar som andra familjer möter ute i världen.
 • Uppmuntra barn att lära sig genom att utforska. När du åker på någon av våra familjeresor kommer du uppmuntra ditt barn att lära sig nya saker genom att prova. Du kommer ha chansen att lära ditt barn hur denne ska anpassa sig till nya miljöer, lära sig kunskaper från nya människor och genom att observera. Genom att volontärarbeta med familjen kan du göra hela världen till ditt barns klassrum.
 • Stärk era band som familj. När ni åker på en volontärresa med familjen kommer ni få den perfekta möjligheten att stärka era band som familj i en ny miljö. Ni kommer tillsammans skapa minnen om fantastiska saker ni sett och gjort. Istället för att sitta framför tv:n eller titta ner i mobilen, kommer vårt volontärschema håller er upptagna med att utforska, lära er och umgås med varandra.
A mother and daughter volunteering overseas together help paint a classroom in Tanzania, Africa.

Vilken typ av volontärarbeta kan min familj göra?

Som volontärer kommer ni som familj kavla upp ärmarna och sätta igång att arbeta på ett projekt som är skräddarsytt efter lokalbefolkningens behov. Ni kan även välja att arbeta med att skydda och bevara natur och miljö.

Det här är några av våra populäraste volontärprojekt för familjeresor.

 • Ta del av naturskyddsarbete: Arbeta i hjärtat av Amazonas regnskog eller hjälp till att skydda utrotningshotade giraffer i Kenya. Släpp ut nykläckta havsköldpaddsungar i havet i Mexiko. Vi har många olika naturskyddsprojekt där vi fokuserar på att bevara känsliga ekosystem och skydda utrotningshotade djur.
 • Arbeta med barn på skola eller förskola: Ni kan som familj stötta lärare och förskolepersonal i undervisningen. Planera roliga aktiviteter, läs sagor, lär barnen spel från ert hemland eller hjälp till med måltider. När ni hjälps åt är arbetet både roligt och lätt.
 • Dela kärleken för sport med barnen: Sport är ett globalt språk som har kraften att ena människor. Dela din familjs sportintresse med de lokala barnen och ungdomarna. Uppmuntra människor att ha roligt samtidigt som de tränar.

Det här är några av de projekt du och din familj kan volontärarbeta på utomlands. Kontakta oss för att hitta ett projekt som matchar din familjs intressen och behov. Vi gör alltid vårt bästa att hitta det bästa möjliga projektet för er.

Hur kan barnen delta?

 

Vi stöttar familjer med barn i olika åldrar.

 • För att volontärarbeta som familj bör den yngsta volontären vara minst fyra år eller äldre. Kontakta oss om ditt barn inte har hunnit fylla fyra år när ni reser, så kan vi prata om olika alternativ.
 • I åldern 4-14: Barn mellan 4-14 år kan volontärarbeta med sina föräldrar för en reducerad kostnad.
 • I åldern 15+: Om ditt barn är 15 år eller äldre kan denne volontärarbeta självständigt utan en förälders sällskap. Priset blir då detsamma som för en vuxen.

Vänligen notera att vi oftast kan arrangera familjeresor till alla våra destinationer förutom Costa Rica och Kina. I Jamaica är familjevolontärer välkomna, men barnen får inte volontärarbeta. En förälder måste därför se efter barnen eller så kan barnvakt ordnas.

Hur kommer min familj bli stöttad?

Vår engagerade personal på plats runt om i världen kommer se till att du och din familj får en välorganiserad resa. Vi erbjuder:

 • Visumhjälp
 • Boende
 • Tre måltider per dag
 • Projektaktiviteter
 • Hämtning och lämning på flygplats
 • Transport till ert projekt
A family volunteering abroad together enjoy an afternoon meal after finishing their work for the day in the Galapagos Islands.

Våra samarbetsorganisationer