A local DJ at a radio station in the Philippines, where Projects Abroad places interns doing Journalism internships abroad.

Gör praktik som journalist utomlands

Gör praktik utomlands på en tidning, magasin, radio, eller tv och bygg upp din portfolio

Följ med oss och praktisera på något av våra journalistprojekt och förverkliga dina drömmar om en karriär som journalist. Det här är ett unikt sätt att förfina dina kunskaper, bygga upp din portfolio och få internationell arbetslivserfarenhet.

Våra journalistprojekt är upplagda som praktikplatser med fokus på att du ska lära dig nya kunskaper. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att prova på att arbeta som journalist, till redan studerande som vill göra sin journalistpraktik utomlands med oss.

Du kan välja att göra praktik som journalist på tidning, magasin, radio eller tv. Oavsett vad du väljer kommer du arbeta sida vid sida med erfarna journalister, vara delaktig i det dagliga arbetet och lära dig nya kunskaper. Du kan komma att göra research och skapa reportage, hjälpa till att driva projektet eller arbeta med distribution.

Under din journalistpraktik kommer du också få en djupare insikt i din destinations kulturella och historiska bakgrund.

Välj ett journalistprojekt

1-1 of 1 Projekt

A journalism intern in Ghana with a supervisor
Praktik som journalist i Ghana
Läs mer här
  • Pris: 17,500 SEK för 1 vecka
  • Extra veckor: 3,250 SEK
  • Start datum: När som helst
  • Minsta varaktighet: 1 vecka
  • Ålder: 16 eller över

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att göra praktik som journalist utomlands rätt för mig?

Vår journalistpraktik passar dig som antingen vill bli journalist, eller redan arbetar som journalist men som vill ha arbetslivserfarenhet utomlands.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att göra praktik, så våra journalistprojekt passar även dig vill prova på att arbeta som journalist utomlands. Vi anpassar din praktikplats efter din nivå.

Journalistyrket har hård konkurrens och den här praktikplatsen kommer ge dig internationell arbetslivserfarenhet. Något som garanterat vässar ditt CV och ger dig intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Våra praktikplatser ger dig möjligheten att få arbetslivserfarenhet utomlands på ett tryggt och strukturerat sätt. Du kommer samtidigt utforska ett nytt land och lär känna lokalbefolkningen.

Om du är intresserad av våra journalistprojekt men vill ha mer av ett kulturellt utbyte bör du titta närmare på våra projekt Kulturell upplevelse. Du hittar alla våra projekt här.

An intern prepares for an interview on camera during one of our Journalism internships abroad.

Vad är fördelarna med att göra journalistpraktik utomlands?

När du gör din journalistpraktik utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Våra tidigare praktikanter har främst uppskatta att de:

  • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- och planeringsförmåga.
  • Fått nya kunskaper inom journalistyrket och byggt upp sin portfolio.
  • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
  • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Hur är Projects Abroads journalistpraktik annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du gör praktik som journalist utomlands med oss på Projects Abroad, kommer du arbeta sida vid sida med erfarna lokala reportrar. De kommer lära dig hur de arbetar, tips och tricks och hur du hittar en bra story. Tillsammans kommer ni rapportera om intressanta saker som händer i samhället. Passa på att fråga mycket, så lär du dig så mycket som möjligt.

Projekt som har en positiv effekt

Alla våra projekt är väl utarbetade, hållbara och anpassade efter det särskilda behov som varje samhälle har. Vårt mål är att göra en långsiktig och hållbar positiv förändring i de samhällen där vi arbetar. 

A Romanian wood carver is interviewed for a magazine by several students doing Journalism internships abroad.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer