Volontärer som planterar träd på vårt naturskyddsprojekt utomlands.

Volontärarbete utomlands

Bli en del av vårt långsiktiga arbete att stötta människor samtidigt som du breddar dina horisonter

Volontärarbeta utomlands på våra säkra, långsiktiga och hållbara projekt. Du kommer göra verklig skillnad för människor i utsatta delar av samhället. Som volontär arbetar du mot långsiktiga mål för att möta ett behov i det lokala samhället. Det här är ett fantastiskt tillfälle att ge av din tid och energi och bli en del av ett globalt nätverk utöver det vanliga.

Vi erbjuder många olika typer av volontärresor utomlands, så du hittar garanterat något som passar. Du kan exempelvis stötta utvecklingen hos små barn på förskolor, övervaka populationen av utrotningshotade djur och arbeta på våra sjukvårdsinsatser ute i samhället.

Arbetet du gör är en del av en långsiktig insats för både människor och djur. Under din tid på projektet kommer du även att utvecklas och växa som person. Volontärarbete utomlands är också ett bra sätt för dig att lära dig nya saker och lägga arbetslivserfarenhet på ditt CV.

Vi har många volontärer från hela världen, så du kommer utforska ett nytt land och ett nytt sätt att leva tillsammans med likasinnade.

När du volontärarbetar utomlands kommer du få uppleva ett helt annat sätt att resa. Du kommer få uppleva och utforska landet på ett sätt som du inte skulle ha kunnat som turist. Ta ett steg utanför din bekvämlighetszon och utforska din verkliga potential när du volontärarbetar utomlands.

Är att volontärarbeta utomlands rätt för mig?

Vi har många olika typer av volontärresor utomlands. I vårt community av volontärer finns människor från hela världen, i olika åldrar och yrkesbakgrunder.

Du kommer hitta projekt som passar dig bättre än andra. Våra Flexibla resor är tillgängliga för alla om är 16 år och äldre. Vi organiserar även Gruppresor med fasta start- och slutdatum, där du arbetar och reser tillsammans med andra volontärer. Är du mellan 15-18 år, då kan du delta på ett av våra Ungdomsvolontärprojekt. Du hittar alla våra resetyper här:

De flesta av våra volontärmöjligheter utomlands kräver ingen särskild erfarenhet. Vi har anställt och utbildat egen personal i varje land där vi arbetar. Vår erfarna personal finns tillgänglig för dig 24/7 för hjälp och stöd. De kommer guida dig genom ditt arbete.

A volunteer paints playground equipment during her voluntary work overseas.

Vi har även särskilda volontärmöjligheter utomlands för: Karriärpausare och yrkesverksamma.

Och särskilda volontärresor under vissa delar av året: Volontärarbete över julen.

Välj ett volontärprojekt

1-3 of 56 Projekt

Projects Abroad interns doing an Equine Therapy placement in Argentina help a child ride a horse during a therapy session.
Arbetslivserfarenhet inom hästterapi i Argentina
Läs mer här
 • Helt flexibla datum
 • Alla över 16 år kan delta
 • Från 2 veckor
 • Från 20200 SEK
Volunteers on the Archaeology in Romania for Teenagers project analyse their findings.
Ungdomsvolontär inom arkeologi i Rumänien
Läs mer här
 • Fasta datum under skollov
 • Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år
 • Från 2 veckor
 • Från 25000 SEK
Projects Abroad volunteers scaling a canopy walkway during their Conservation volunteering in the Amazon Rainforest in Peru.
Volontärarbeta i Amazonas regnskog i Peru
Läs mer här
 • Helt flexibla datum
 • Alla över 16 år kan delta
 • Från 1 vecka
 • Från 22200 SEK
Ladda fler

Våra samarbetsorganisationer