Projects Abroad interns doing an Equine Therapy placement in Argentina help a child ride a horse during a therapy session.

Praktik inom hästterapi i Argentina

Arbeta med hästterapi och hjälp rehabilitera barn och vuxna med funktionshinder

Översikt

Följ med oss och gör praktik inom hästterapi i Argentina och lär dig mer om denna unika terapiform. Det här är en fantastisk möjlighet för den som gillar att arbeta med både människor och hästar. Du kommer att hjälpa till med ridlektioner för vuxna och barn som har olika fysiska eller emotionella utmaningar.

Vårt projekt inom hästterapi Argentina är upplagd som en praktikplats med mycket handledning och fokus på att du ska lära dig mer om denna unika terapiform. Det skiljer sig från traditionellt volontärarbete som är mer fokuserat på endast praktiskt arbete. Du kommer att beroende på din kunskapsnivå få göra olika praktiska aktiviteter under överseende av din handledare.

Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att göra sin psykologpraktik, till de som vill volontärarbeta med hästar och barn i Argentina.

Hästterapi har visat sig ha många positiva effekter för patienter. Deltagarna har möjlighet att förbättra deras rörlighet, tillit och självkänsla samtidigt som de har roligt. Din roll kommer vara att stötta och interagera med patienterna och se till att de känner sig säkra under lektionen.

Under din tid utomlands kommer du att bo i en värdfamilj, som ett riktigt bra sätt att lära sig mer om livet i Argentina och fördjupa sig i kulturen. Du kommer att ha chansen att utforska detta intressanta, färgstarka land i Sydamerika och förbättra din spanska samtidigt.

Startdatum: 

När som helst

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

16 eller över
Du behöver kunna medelgod spanska


Är att praktisera inom hästterapi i Argentina rätt för mig?

Älskar du hästar? Gillar du att arbeta med barn? Vill du lära dig en unik rehabiliteringsform? Då är det här praktikplatsen för dig.


Den här praktikmöjligheten är öppen för alla som har en passion för att hjälpa andra. Det är även ett riktigt bra val för den som vill ha en karriär inom psykologi eller arbetsterapi.


Även om projektet är upplagd som en praktikplats behöver du inte vara formellt antagen på en utbildning. Vårt hästterapiprojekt i Argentina anpassas efter din utbildningsnivå och det är aldrig för tidigt att skaffa sig arbetslivserfarenhet.


Din handledare under hela din praktiktid är även ägare till centret, hon har drivit hästterapiklasser i över 20 år. Du kommer lära dig allt du behöver veta om hur du ska interagera med hästar och patienter.


För att kunna delta på projektet och kommunicera med din handledare och patienter behöver du prata medelgod spanska.


Det är även att bra om du kan rida. Kan du rida kan du även delta mer aktivt i hästterapin och arbeta med hästarna. Om du inte kan rida kommer du ha en mindre aktiv roll under terapin.


Det här projektet drivs året runt men det är väldigt lugnt under den sista delen på året, från slutet på december till slutet på februari. Den kortaste tiden som du kan delta på projektet är två veckor, men vi har flexibla start och slutdatum. Det innebär att du kan välja att åka när det passar dig.

Male Equine Therapy intern working with children in Argentina leads a horse ridden by a child during a therapy session.

Vad kommer jag att göra när jag praktiserar inom hästterapi i Argentina?

Det finns massor att göra på hästterapiprojektet i Argentina. Dina arbetsuppgifter kommer vara varierande och intressanta. I dina arbetsuppgifter kommer ingå:


  • Arbeta med ryttare och hästar under terapiklasserna
  • Ge hästarna deras dagliga omvårdnad
  • Lära dig mer om teorin bakom hästterapi

Arbeta med ryttare och hästar under hästterapin


Din huvudsakliga uppgift kommer vara att hjälpa till vid hästterapin. Du kommer hjälpa patienterna att få rätt ridutrustning som hjälmar och säkerhetsvästar. Beroende på patientens fysiska förmåga kommer du antingen rida på hästen med patienten eller gå bredvid och leda hästen.


Många patienter kommer behöva din hjälp för att hålla sig fokuserade på lektionen så att de inte blir nervösa eller distraherade. Du kan hålla patienterna fokuserade genom att prata eller sjunga med dem, lägga upp små hinderbanor som de ska rida igenom eller spela musik instrument.


Du kommer hjälpa till på hästterapilektionerna efter ungefär tre till fyra dagars introduktion, när din handledare är säker på att du är väl förberedd.


Ta hand om den dagliga vården av hästarna


En terapihäst behöver tas hand om varje dag. Du kommer hjälpa till att mata, borsta och hålla hästarnas hovar och hårrem rena. I dina arbetsuppgifter ingår även att mocka rent boxar och städa området runt stallet.


Före terapiklasserna börjar kommer du att förbereda hästen genom att sadla och tränsa den, samt värma upp hästen genom att rida den 10 min.


Lära dig om teorin kring hästterapi


Det här projektet ger dig möjligheten att lära dig mer om teorin bakom och det praktiska arbetet inom hästterapi. Du kommer att kunna delta i klasser som kommer lära dig om teorin kring hästterapi och hur du ska använda det när du arbetar med patienter.


Ägaren till hästterapicentret kommer lära dig allt du behöver veta kring att arbeta med hästar i det här sammanhanget. Du kommer lära dig hur du håller terapilektionerna lekfulla för barnen så att de kan nå sina terapimål och samtidigt ha roligt.


Var i Argentina kommer jag att arbeta?

Cordoba

Du kommer vara baserad på ett hästterapicenter som ligger ungefär 40 minuter från staden Córdoba. Centret hjälper både vuxna och barn som har olika fysiska och kognitiva svårigheter.

Córdoba ligger i mitten av Argentina och är den näst största staden efter Buenos Aires. Staden har bra kollektivtrafik både för kortare och längre resor, vilket kommer göra det enkelt för dig att ta dig runt.

Staden Córdoba är även känt för sin vackra arkitektur som härstammar från spanska kolonialtiden. Córdoba har massor av attraktioner för turister. Gillar du natur finns det mängder av vandringsleder, nationalparker och antika ruiner. För den som gillar kultur, finns lokala museer, konstgallerier och historiska landmärken.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Argentina


En vanlig dag på hästterapiprojektet i Argentina

Efter att du ätit en trevlig frukost hemma hos din värdfamilj och tillbringat morgonen inne i staden, är det dags att ge sig av mot arbetet. Du kommer åka med buss i ungefär 40 min från staden till stallet. Under din första dag kommer vår Projects Abroads personal följa med dig så du hittar.


En vanlig arbetsdag är mellan kl. 15-19, måndag till fredag. Dina kvällar och helger kommer vara lediga så du kan slappna av och resa.


På eftermiddagarna kommer du hjälpa till med att assistera hästterapin genom att hjälpa barn och vuxna lära sig rida. Du kommer interagera mycket med patienterna och lära känna deras individuella historier. Hästterapiklasserna kommer övervakas av centrets grundare som undervisat på centret i över 20 år.


Antalet ryttare per klass varierar beroende på tid på året. Klasserna börjar kl. 16 och håller på i 30 minuter.


Hästarna behöver även daglig omvårdnad och du kommer hjälpa till att se till att de får mat och blir omskötta och får boxarna mockade. Du kommer sadla och tränsa dem innan lektionerna, se till att de är uppvärmda och även leda dem till och från ridplanen och boxen.


När du är klar för dagen kan du slappna av och lära känna din värdfamilj över en smakrik argentinsk middag. Det är populärt i Argentina att grilla! Vi organiserar även sociala events med jämna mellanrum för våra volontärer och praktikanter. Det här är ett perfekt sätt att lära känna nya vänner och personalen på plats, samtidigt som du deltar i roliga kulturella aktiviteter.

Equine Therapy interns help a young child ride a horse during a therapy session at a centre in Argentina.

Vilka är de långsiktiga målen med hästterapiprojektet i Argentina?

De långsiktiga målet med hästterapiprojektet i Argentina är att hjälpa patienter med deras emotionella och fysiska återhämtning genom ridlektioner. Vi vill även skapa en miljö som uppmuntrar till att lära sig nya saker och få nya erfarenheter.


Många studier visar på att hästterapi kan hjälpa människor med fysisk och psykisk problematik. En utbildad häst ger patienter möjligheten att fokusera på deras rörelser, rumsliga uppfattning, muskelkontroll, hållning och kommunikation. Hästar kan vara väldigt effektiva att spegla attityden av personen de arbetar med och är icke-dömande djur. Det hjälper patienter slappna av under terapin.


Hästterapi är en specialiserad typ av behandling och det är inte många ställen som erbjuder hästterapi. Det center som vi samarbetar med erbjuder hästterapi till patienter med många olika typer av problematik, från autism till Downs syndrom, till fysiska rörelsebegränsningar. Med din hjälp kommer centret kunna hjälpa fler patienter.


Följ med oss och praktisera inom hästterapi i Argentina, tillsammans kan vi göra en långsiktig positiv inverkan på patienters liv och förbättra deras livskvalité.

Projects Abroad Equine Therapy interns team up to clean stables in Argentina.

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Córdoba. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Argentina.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

Argentina är ett färgstarkt sydamerikanskt land som har en rik kultur och historia. När du deltar på ett av våra projekt kan du förutom att göra en insats för andra, även utforska detta fascinerande land. I Córdoba där vi arbetar, kan du beställa en cappucino på Plaza de San Martin och titta på gatukonstnärernas upptåg. Passa på att ta ett kort vid den ikoniska statyn av General Jose de San Martin.

Älskar du äventyr? Åk på en helgresa till La Cumbre där du kan skärmflyga från hisnande klippor. Naturen i området är andlöst vacker och du kan även välja att utforska vandringslederna från hästryggen.

För den kulturintresserade finns det massor att utforska i Córdoba som Evita Fine Art Museum och Teatro del Libertador General San Martin. Det finns även mängder av små lokala museum för dig som vill lära dig mer om Argentinas historia. Det finns ofta andra Projects Abroad volontärer i Córdoba, så du kan välja mellan att utforska Argentina tillsammansmed andra eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer