Projects Abroad volunteers in Argentina arrive at the office.

Ankomst i Argentina

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Argentina

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Argentina. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Argentina

Cordoba

Du kommer flyga till Cordoba Internation Airport (COR). En Projects Abroad anställd kommer vänta på dig och hälsa dig välkommen till Argentina. Du kommer sen resa 1 h 30 min till vårt Projects Abroad kontor, där du kommer bli välkomnad av teamet och visas runt. Vi på Projects Abroad står för kostnaden för din transport från och till flygplatsen i Argentina.

Efter din introduktion kommer du åka hem till din värdfamilj, som ofta bor i närheten av kontoret. Din värdfamilj kommer välkomna dig med öppna armar och god mat!

Puerto Madryn

Om du går med i vårt Whale & Puma Conservation-projekt i Patagonien bör du flyga till El Tehuelche Airport (PMY).

Almirante Marcos A. Zar Airport (REL) i staden Trelew är också ett alternativ, men det tar 2 timmar att resa till viltreservatet. En anställd möter dig på flygplatsen för båda alternativen.

Boka dina flyg till Argentina

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Argentina

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Det finns många nationaliteter som inte behöver ansöka om visum i Argentina, utan kan stanna i landet i 90 dagar. De flesta volontärer som kommer från länder där visum behövs, kan ansöka om ett 90-dagars visum på flygplatsen för en kostnad av 100-200 USD.

Din introduktion till Argentina

När du anländer i Argentina kommer vår Projects Abroad personal visa dig runt. Du kommer få ett detaljerat introduktionspaket som innehåller kartor som visar var du bor och viktiga platser, samt viktig information som kontaktinformation till vår personal.


Vår personal kommer även visa dig runt i området och hur buss- och taxisystemet fungerar.


Alla våra volontärer bor inne i staden Córdoba eller i små närliggande städer. Du kommer ha tillgång till affärer, internet caféer, banker och annat du kan behöva. 

Första dagen på ditt projekt i Argentina

Vår personal kommer hämta upp dig hemma hos din värdfamilj och visa vilken buss du ska ta till ditt projekt. Om du arbetar på ett standardprojekt kommer dina transportkostnader betalas av oss på Projects Abroad.


Du kommer tillbringa största delen av din första dag med att lära känna dina kollegor och ditt projekt. Vi kommer introducera dig till din handledare och personalen. Du kommer tillbringa resten av dagen med att få en känsla av hur arbetet på projektet går till.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer