Young high school students enjoying a Projects Abroad volunteering holiday for teenagers in Senegal.

Ungdomsvolontär

Färdigorganiserade resor för dig som är mellan 15-18 år och som vill resa utomlands och göra en insats

Våra ungdomsvolontärprojekt är skräddarsydda för att passa dig som är mellan 15-18 år. Du som tonåring får utforska ett nytt land och en ny kultur, samtidigt som du gör en insats i utsatta områden och växer som person.


Eftersom ungdomsvolontärprojekten är specialanpassade för ungdomar, finns vår personal alltid tillgänglig 24/7. Personalen ser till att du känner dig trygg och får ut det mesta ut från din resa, även om det är din första resa utomlands.


Du kommer volontärarbeta med andra ungdomar i din egen ålder och lära känna dem på roliga aktiviteter och resor. Våra ungdomsvolontärprojekt har fasta start- och slutdatum och ett fast schema. Så du behöver inte oroa dig för att behöva organisera egna aktiviteter på kvällar och helger.


Om du vill göra en insats för andra, uppleva nya saker och träffa människor från hela världen, kommer våra ungdomsvolontärprojekt passa dig perfekt.

Välj ett ungdomsvolontärprojekt

1-3 of 21 Projekt

2,500 kr rabatt på naturskyddsprojekt!
Volunteers work with sea turtles in Mexico on a project for teenagers
Rädda havssköldpaddor i Mexiko som ungdomsvolontär
Läs mer här
 • Fasta datum under skollov
 • Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år
 • Från 2 veckor
 • Från 21,000 SEK
2,500 kr rabatt på naturskyddsprojekt!
Projects Abroad volunteers go diving as part of our Conservation Project in Thailand for teens
Rädda korallrev och dyk som ungdomsvolontär i Thailand
Läs mer här
 • Fasta datum under skollov
 • Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år
 • Från 2 veckor
 • Från 27,000 SEK
Volunteers on the Archaeology in Romania for Teenagers project analyse their findings.
Ungdomsvolontär inom arkeologi i Rumänien
Läs mer här
 • Fasta datum under skollov
 • Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år
 • Från 2 veckor
 • Från 25,000 SEK
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Kontakta oss så kan vi hjälpa dig att välja projekt, eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta av våra anställda har själv varit volontärer, så de svarar gärna på alla dina frågor.

08 - 55 921 116

eller maila:

för att börja planera din resa

Vad är ett ungdomsvolontärprojekt?

Våra ungdomsvolontärprojekt är resor som är speciellt anpassade för ungdomar mellan 15- 18 år. På veckorna volontärarbetar du och de andra ungdomarna sida vid sida med vår egen personal. Kvällar och helger är fyllda med färdigorganiserade roliga sociala aktiviteter och resor tillsammans.


Våra olika volontärprojekt för ungdomar under 18 år är skräddarsydda för att ge dig en rolig upplevelse utomlands på ett tryggt och säkert sätt. Du kommer även göra en insats för människor i utsatta områden genom att arbeta på långsiktiga projekt.


Datumen för våra ungdomsvolontärprojekt är anpassade för att passa in på skollov. Du kommer även få precis tillräckligt mycket självständighet för att kunna bredda din horisont och utvecklas som person.  Det kommer vara samma grupp ungdomar genom hela din resa, så ni kommer hinna lära känna varandra och bli vänner.


Oavsett vilket land du än väljer kommer det vara en upplevelse över det vanliga!

Volunteers paint a jungle gym in Kenya while volunteering abroad under 18.

Är att resa som ungdomsvolontär rätt för mig?

Om du är mellan 15-18 år och vill volontärarbeta med andra ungdomar i din ålder, kommer våra ungdomsvolontärprojekt passa dig perfekt. Våra ungdomsvolontärprojekt är 1-4 veckor långa för att du enkelt ska kunna åka över ett skollov. Du får alla fördelar från en volontärupplevelse utomlands, men med tryggheten från en välorganiserad resa med ett fast schema.

Våra ungdomsvolontärprojekt kommer passa dig som vill utforska ett nytt land och göra en insats för andra. Du kommer lära dig mer om livet för människor i utsatta områden, vilka utmaningar de möter och hur du kan hjälpa till. Genom hela din volontärresa kommer du arbeta och umgås med andra ungdomar och vår Projects Abroad personal, så du behöver inte oroa dig för att bli ensam. Många volontärer under 18 lämnar våra resor med vänner för livet.

Om du är intresserad av våra ungdomsvolontärprojekt men vill resa mer självständigt, titta då närmare på våra Flexibla resor. Du hittar alla våra resetyper här.

Vilka är fördelarna med att volontärarbeta utomlands som ungdomsvolontär?

Alla våra resor är skräddarsydda för att du ska få ut det mesta från din resa utomlands. Tidigare ungdomsvolontärer uppskattar mest följande från våra resor:

 • Tryggt och säkert att åka med ett tillförlitligt företag med lång erfarenhet
 • Lokal personal som känner människorna på plats väl
 • Bättre självkänsla, nya kunskaper och starka vänskapsband
 • Att ha unika upplevelser att prata om på arbetsintervjuer och universitetsansökningar
 • Lära sig mer om nya kulturer, livet i utvecklingsländer och vilka utmaningar människor kämpar med
A volunteers spends time with the children in Cambodia after joining volunteering opportunities for high school students with Projects Abroad.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer