An intern works with a horse on one of our Animal Care internships abroad.

Gör praktik som veterinär utomlands

Lär dig mer om veterinärmedicin samtidigt som du hjälper djur i utvecklingsländer 

Följ med oss och få arbetslivserfarenhet av veterinärmedicin och djurvård utomlands. Du kommer lära dig massor av nya kunskaper, samtidigt som du hjälper djur i utvecklingsländer.

Våra projekt inom veterinärmedicin och djurvård är upplagda som praktikplatser med fokus på observation och att du ska lära dig nya kunskaper. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att prova på veterinäryrket, till veterinärstuderande som vill göra sin veterinärpraktik utomlands med oss.

På många platser i världen har djur inte tillgång till den vård de behöver. När du praktiserar med oss kommer du hjälpa till att ge djur grundläggande vård och utbilda människor om djurs behov.

Du kan välja mellan att ta hand om hemlösa djur, rehabilitera vilda djur eller göra praktik på en veterinärklinik. Vissa av våra projekt är särskilt inriktade för dig som vill lära dig mer om veterinärmedicin. På dessa projekt kommer du observera och lära dig från erfarna veterinärer.

Om du funderar på att arbeta med djur eller bli veterinär, kommer våra praktikplatser hjälpa dig att besluta om det är rätt karriärväg för dig. Du kommer arbeta sida vid sida med erfaren personal, delta i det dagliga arbetet och lära dig massor av nya kunskaper.

Välj ett veterinär och djurvårdsprojekt

Filter by:

1-3 of 6 Projekt

Howler monkey
Howler Monkey Rehabilitation in Argentina
Läs mer här
 • Pris: 28,750 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 4,500 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 16 eller över
Projects Abroad interns doing an Equine Therapy placement in Argentina help a child ride a horse during a therapy session.
Praktik inom hästterapi i Argentina
Läs mer här
 • Pris: 21,250 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 3,500 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 16 eller över
A volunteer helps out with a dogs examination in a veterinary clinic during his Veterinary Medicine work experience in Ghana.
Praktik inom veterinärmedicin i Ghana
Läs mer här
 • Pris: 16,000 SEK för 1 vecka
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 1 vecka
 • Ålder: 16 eller över
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att praktisera som veterinär utomlands rätt för mig?

Våra praktikplatser inom veterinärmedicin och djurvård passar dig som vill lära dig mer om veterinärmedicin och praktisk djurvård.  Vi har många olika praktikplatser för alla nivåer, oavsett om du vill prova på att arbeta med djur eller är färdigutbildad veterinär. Vi hittar rätt praktikplats för dig, så att du får lära dig mer om djurvård, nå ditt nästa karriärmål och bredda dina horisonter.

På våra praktikplatser hjälper våra praktikanter både tama och vilda djur i nöd. Du kommer arbeta sida vid sida med kvalificerad djurvårdspersonal och vår egen Projects Abroad personal. Det gör att du alltid har stöd och hjälp när du behöver. Under din tid på projektet rekommenderar vi att du tar dig tid att lära känna lokalbefolkningen. Ett bra sätt är att delta i informationskampanjer för att förbättra förhållandena för djur och lära människor om djurvård.

Om du är intresserade av våra projekt inom veterinärmedicin och djurvård men känner att det inte riktigt är rätt, titta gärna på våra projekt inom djur och natur. På dessa projekt hjälper du att skydda fantastiska ekosystem runt om i världen. Du hittar alla våra projekt här.

An intern bonds with a dog on a Projects Abroad Animal Care internship abroad.

Vad är fördelarna med att praktisera som veterinär utomlands?

När du praktiserar inom djurvård utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller en utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Våra tidigare praktikanter har främst uppskatta att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
 • Lärt sig nya kunskaper inom veterinärmedicin och djurvård.
 • Fått chansen att arbeta med djur de inte haft möjlighet till hemma.
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Hur är Projects Abroads veterinär och djurvårdspraktik annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats för djur i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du gör din praktik med oss kommer du arbeta sida vid sida med erfaren lokal personal som känner till utmaningarna i samhället väl. Du kommer observera kvalificerad djurvårdspersonal i deras arbete och ha möjlighet att lära dig nya kunskaper och ställa frågor. När du praktiserar med oss blir du även del i ett större nätverk av volontärer. Vi har även egen heltidsanställd Projects Abroad personal på plats som finns där för at stötta dig.

Projekt som har en positiv effekt

Alla våra projekt är väl utarbetade, hållbara och anpassade efter det särskilda behov som varje samhälle har. Vårt mål är att göra en långsiktig och hållbar positiv förändring för djur i de samhällen där vi arbetar.

An intern gains work experience in animal care by working closely with a qualified vet.

Vår djurskyddspolicy

Vi på Projects Abroad tar djuren välfärd på allvar, därför har vi utarbetat en djurskyddspolicy som vi arbetar efter.

Nästa steg

Inte riktigt vad du letar efter?

Titta närmare på följande sidor där du hittar liknande projekt:

Våra samarbetsorganisationer