Volunteers gain Veterinary Medicine work experience in Sri Lanka while tending to a wounded dog.

Arbetslivserfarenhet inom veterinärmedicin i Sri Lanka

Få veterinärmedicinskt arbetslivserfarenhet att lägga på ditt cv och hjälp djur i Sri Lanka att få vård

Följ med oss och volontärarbeta med djur i Sri Lanka, du kommer observera lokala veterinärer i deras arbete och få värdefull arbetslivserfarenhet.


Du kommer vara placerad i antingen en privat eller statlig veterinärklinik. På den statliga kliniken erbjuds djur gratis vård, vilket innebär att människor som normalt inte har råd att ta djuren till veterinär kan göra det. Båda klinker arbetar med både husdjur och lantbruksdjur, vilket kommer göra att du kommer kunna observera många olika typer av åkommor och sjukdomar.


Du kommer bo hos en lokal värdfamilj, vilket kommer ge dig chansen att uppleva det dagliga livet i Sri Lanka. Skapa oförglömliga minnen, möt nya vänner och utforska allt fanatiskt som Sri Lanka har att erbjuda.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Översikt

Resetyp:

Flexibla resor - På våra flexibla volontärresor får du både det stöd och den frihet du behöver utomlands

Project Name:

Sri Lanka > Veterinary Medicine

Startdatum:

Helt flexibla datum

Minimitid:

Fyra veckor

Projektplacering:

Colombo (Läs mer)

Boende:

Värdfamilj Läs mer

Krav :

Alla över 16 år kan delta

Vad inkluderas i priset?
 • Boende

 • Tre måltider om dagen

 • Rese- och sjukförsäkring

 • Hämtning och lämning till och från flygplatsen

 • Full introduktion på plats av vår erfarna personal när du anländer

 • Transport till och från din projektplacering

 • Hjälp och stöd 24/7 av heltidsanställd personal på plats

 • Assistans av vårt internationella team för akut hjälp vid behov

 • Projektutrustning och material, inkluderat tillgång till vår databas med tusentals resurser

 • En handledare/mentor på din projektplacering

 • Utbildning och workshops som hålls av vår erfarna personal

 • Regelbundna sociala aktiviteter med andra volontärer och praktikanter

 • Tillgång till vårt kontor på plats med internet

 • Ett certifikat som intygar att du deltagit på projektet

 • Tillgång till våra alumnitjänster och rabatter

 • Stöd och hjälp med visum

 • Hjälp med råd kring att samla in pengar och din egen personliga insamlingswebbsida

 • Din egna specialiserade volontärrådgivare som hjälper dig innan din resa

 • En personlig MyProjectsAbroad hemsida, med all information du behöver om ditt projekt, boende och destination

 • En gratis kurs i kulturell medvetenhet

 • Medlemskap till våra volontärgrupper på sociala media, för att dela information och hålla kontakten

 • Hjälp med att färdigställa registrering eller praktikdokument (om tillämpligt)

Vad inkluderas inte?
 • Flyg

 • Kostnader för visum (när tillämpligt)

Är att praktisera inom veterinärmedicin i Sri Lanka rätt för mig?

Du kommer lära dig massor från erfarna veterinärer på plats. De kommer förklara vilka olika sjukdomar och åkommor du ser och vad som är behandlingsplanen. Du kommer få en djupare insikt i hur djuren behandlas i utvecklingsländer. Det kommer få ditt cv att stå ut från mängden och du kommer få massor av intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

När du börjar på projektet kommer du få en grundläggande introduktion och vår personal kommer se till att du är väl förberedd för arbetet. Du kommer även få en handledare. Vänligen notera att mängden praktiskt arbete kommer bero på din tidigare kunskapsnivå och studier.

Det här projektet drivs året runt och du kan delta som kortast för fyra veckor. Start och slutdatum är flexibla så du kan åka när det passar dig bäst.

Projects Abroad volunteers observe the work of a qualified vet during their Veterinary Medicine work experience in Sri Lanka.

Vad kommer jag att göra när jag praktiserar inom veterinärmedicin på Sri Lanka?

På den praktikplatsen kommer du kunna arbeta med både husdjur och lantbruksdjur. Det här är saker du kan komma att göra:


 • Observera veterinärer och annan personal i deras dagliga arbete
 • Assistera med mindre procedurer som vaccinationer och tester
 • Ta dela av fältarbete och följa med ut till gårdar

Observera veterinärer och djurskötare i deras dagliga arbete


Du kommer observera veterinärer och djurskötare i deras dagliga arbete. Under din tid på projektet kommer du observera olika procedurer och behandlingar. Ställ många frågor! På så sätt lär du dig så mycket som möjligt.


Assistera med mindre procedurer som vaccinationer och test


När du känner dig hemma med arbetet på projektet kan du få möjligheten att ta del av mer praktiskt arbete. Det kommer även bero på din tidigare kunskapsnivå. Du kan komma att assistera vid steriliseringar, ge vaccinationer, testa för olika sjukdomar och andra mindre procedurer.


Ta del av fältarbete och följa med ut till gårdar


Ibland kommer du följa med veterinärer till olika gårdar för att behandla getter, höns, grisar eller kor. Det här är en fantastisk chans att få erfarenhet av fältarbete och veterinäryrket utanför klinikmiljö. Du kan komma att hjälpa att testa för olika sjukdomar hos lantbruksdjuren och ge injektioner.

Var i Sri Lanka kommer jag att arbeta?

Colombo

Du kommer vara baserad på en veterinärklinik i staden Kuliyapitiya. Staden ligger ungefär 80 km norr om Colombo. Du kan välja att arbeta antingen på en privat eller statlig veterinärklinik, båda behandlar husdjur och lantbruksdjur.

Kuliyapitiya är en liten stad men har allt du kan behöva som banker, restauranger och mataffärer. Det finns även bussförbindelser till större städer som Colombo, Jaffna och Anuradhapura.

Sri Lanka har otroligt mycket att erbjuda i form av sevärdheter, allt från naturfenomen till historiska och kulturella sevärdheter. Gillar du utomhusaktiviteter kan du vandra i nationalparker, utforska grottsystem och dyka. Missa inte att besöka någon av de antika tempel som finns i området, strosa på marknader och äta goda asiatiska rätter.

En vanlig dag på veterinärprojektet i Sri Lanka

En vanlig dag på veterinärprojektet börjar kring kl. 8 och slutar kring kl. 13 på den statliga kliniken. Väljer du att arbeta på den privata kliniken kommer du arbeta från kl. 8 till kl.14. Den privata kliniken har även ett kvällsskift från kl. 18-21 oftast för operationer. Arbetsveckan är måndag till fredag och dina helger är lediga.


Ditt schema och dagliga aktiviteter kommer variera beroende på vilken klinik du väljer. Klinikerna behandlar främst husdjur på plats i kliniken, men du kommer ofta åka ut med veterinärer till olika gårdar och assistera med kor, höns, grisar och getter.


Ditt arbete kommer ske under handledning av veterinärerna på plats och du kommer assistera med vad som står på schemat för dagen. Det kan vara kastrera och sterilisera djur, ge injektioner och medicin samt behandla skadade husdjur. Hur mycket du kan hjälpa till med praktiskt beror på dina tidigare erfarenheter och studier.


När du är klar för dagen kan du ta in atmosfären i staden. Lär känna din värdfamilj över en god middag eller delta i våra regelbundna sociala events. Där kan du lära känna andra volontärer och praktikanter och ta del i olika kulturella aktiviteter. Du kan även besöka antika tempel och prova olika lokala restauranger.

A dog is examined at a local clinic by a student doing a Veterinary Medicine internship in Sri Lanka.

Vilka är de långsiktiga målen med veterinärprojektet i Sri Lanka?

De långsiktiga målen med veterinärprojektet i Sri Lanka är att ge dig en möjlighet att lära dig mer om praktisk veterinärmedicin.

Många av våra praktikanter vill eller har påbörjat en karriär inom djurvård och letar efter en möjlighet att få mer praktisk erfarenhet. På projektet kommer du lära dig massor från kvalificerad personal på plats och få arbetslivserfarenhet av att arbeta utomlands.

Förutom att du kommer kunna lägga in praktisk arbetslivserfarenhet på ditt cv, kommer du även att hjälpa djur i Sri Lanka. Oavsett om det är ett husdjur eller ett lantbruksdjur kommer du spela en viktig roll i deras vård. Den statliga veterinärkliniken ger dessutom behandling gratis, vilket innebär att djur som normalt inte skulle få veterinärvård kan få behandling.

Följ med oss och praktisera inom veterinärmedicin i Sri Lanka, få praktisk arbetslivserfarenhet och gör en insats för djur.

A pet owner observes as his dog is examined by a Veterinary Medicine intern in Sri Lanka.


VI MÄTER RESULTATET AV VÅRT ARBETE VARJE ÅR

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.

MAT OCH BOENDE

Du kommer bo hos en värdfamilj i Colombo. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Sri Lanka.

Vi försöker alltid placera dig så att du bor med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.

FRITIDSAKTIVITETER NÄR DU ÄR LEDIG

Sri Lanka är känt för sina mäktiga landskap. Från stränder till tropisk regnskog, det finns något för alla! Besök Pettah Market som surrar av liv och rörelse. Här kan du småprata med vänliga handlare, köpa handgjorda souvenirer och njuta av den energiska atmosfären.

För att fördjupa dig i Sri Lankas kultur kan du besöka National Museum of Colombo. En höjdpunkt är även Gangaramaya Buddhist Temple med sin många artefakter. Vill du se vacker kolonialtidsarkitektur rekommenderar vi ett besök till hamnstaden Galle med sitt nederländska arv.

Du kan även utforska inlandet för att vandra över böljande kullar, simma i svala vattenfall och besöka traditionella byar. Sri Lanka har många nationalparker och safariparker där du kan se vilda djur som leoparder och elefanter. Är du morgonpigg kan du åka på fågelskådning i någon av de fridlysta våtmarkerna Det finns även möjlighet att utforska artrika regnskogar.

Vi har många volontärer som åker till Sri Lanka, så du kommer garanterat lära känna nya vänner. Det gör att du kan välja att utforska Sri Lanka självständigt eller i grupp.

SÄKERHET OCH PERSONALSTÖD

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!