A group of giraffes seen sitting together near our Projects Abroad volunteer opportunities in Kenya.

Volontär i Kenya

Utforska livet på den afrikanska savannen och hjälp människor, vilda djur och natur

Volontärarbeta i Kenya med oss på Projects Abroad och delta i vårt långsiktiga arbete med att hjälpa människor i utsatta områden. Du kommer uppleva det dagliga livet i detta färgstarka land och lära dig mer om kulturen, samtidigt som du är omringad av vackra landskap.


Du kan stötta lärare och barn i förskolor, eller ta del av medicinska hjälpinsatser ute i samhället. Det finns även möjlighet att delta i viktigt naturskyddsarbete, där du forskar om den kritiskt utrotningshotade Rotschildgiraffen.


Våra naturskyddsvolontärer är baserade i Soysambu Conservancy ungefär 3 h från Nairobi. Alla våra andra volontärer i Kenya är baserade i staden Nanyuki. Oavsett var du arbetar kommer du ha stöd 24/7 av vår egen Projects Abroad personal i Kenya.


Den mest välkända turistattraktionen i Kenya är att åka på safari. Missa inte chansen att se lejon, noshörningar och bufflar i deras naturliga habitat. Det finns även massor av vandringsleder och är du riktigt äventyrlig kan du vandra upp på toppen av Mount Kenya. Ett besök i huvudstaden Nairobi är också att starkt rekommendera. Det finns massor av spännande marknader, museum och restauranger.

Tillgängliga projekt i Kenya

Filter by:

1-3 of 8 Projekt

Teenagers conduct a wildlife census as part of their conservation volunteer work in Kenya
Conservation Volunteer Work in Kenya for Teenagers
Läs mer här
 • Pris: 26,750 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 5,250 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
An intern working with a patient on our medical internship for teenagers in Kenya
Medical Internships for Teenagers in Kenya
Läs mer här
 • Pris: 22,750 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 4,500 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
En Nutrition praktikant i Kenya som kontrollerar blodtrycket
Nutrition Praktik i Kenya
Läs mer här
 • Pris: 20,750 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 16 eller över
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi har personal på plats som kan hjälpa dig att välja projekt, eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål.


Prata med en av våra Kenyaexperter på:

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa

Var vi arbetar i Kenya

När du volontärarbetar i Kenya kommer du vara baserad på en av två platser. De flesta av våra projekt är baserade i Nanyuki, men volontärarbetar du på vårt naturskyddsprojekt i Kenya är du baserad i Soysambu Conservancy.

Nanyuki

Nanyuki är en ganska liten stad men som får många internationella besökare. Det ligger bra till om man planerar att besöka Mount Kenya och Lakipia-platån, ett av Afrikas viktigaste naturskyddsområden.

Soysambu

Soysambu Conservancy ligger vid Lake Elmenteita, nordväst om Nairobi. Området formar en del av UNESCOs världsarv och Ramsar Convention Westlind Site och har otroligt rik biologisk mångfald.


Soysambuområdet är hem till 10 % av världens population av den utrotningshotade Rotschilgiraffen som ligger i fokus av vårt naturskyddsarbete. Det här är en fantastisk plats där du kan uppleva Afrikas vildmark samtidigt som du volontärarbetar i Kenya.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kenya.

Nästa steg

Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer