Projects Abroad staff take the volunteers on a tour of Kenya.

Ankomst i Kenya

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Kenya

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Kenya. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Kenya

Vår personal kommer välkomna dig till Kenya när du anländer på Nairobi Airport (NBO). Från flygplatsen kommer ni tillsammans åka en buss till Nanyuki och därifrån till din värdfamilj. Om du anländer till flygplatsen sent på natten, kommer du bo en natt på ett gästhus i Nairobi och sedan ta bussen dagen efter. Beroende på trafiken kommer bussresan ta 3-4 h.


Din resa till och från flygplatsen ingår i din projektavgift, så du behöver inte oroa dig för några extra kostnader.

Boka dina flyg till Kenya

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Kenya

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

När du anländer till Kenya kommer du behöva ansöka om ett volontärtillstånd. Kostnaden för ett volontärtillstånd är ungefär $145 och behöver förnyas varje månad. Vår personal på plats kommer kunna hjälpa dig med att ansöka. Det finns några undantag när det gäller volontärtillstånd, beroende på vilken typ av projekt det gäller och hur länge du stannar.

Din introduktion till Kenya

På din första dag kommer du få en grundlig introduktion till livet i din nya hemstad. Du kommer få ett introduktionspaket med viktig information som kartor och kontaktinformation. Vår personal kommer ta dig på en rundtur i närområdet och visa dig var du kan hitta saker du kan behöva.


Du får också hjälp att köpa ett lokalt SIM-kort och att växla pengar. Vår personal kommer även visa dig hur du ska använda kollektivtrafiken, så att du känner dig bekväm med att resa runt. Du kommer även att besöka våra lokala kontor i Nanyuki och lära dig mer om hur vi driver våra projekt i Kenya.

Första dagen på ditt projekt i Kenya

Vi vill att du ska känna dig väl förberedd på ditt projekt, så du kommer få massor av hjälp. På din första dag, kommer vår personal att åka med dig från din värdfamilj till ditt projekt, så att du hittar.


Du kommer få en rundtur av projektet och träffa dina nya kollegor. Det är ett riktigt bra sätt att se hur arbetet går till och förstå vad som förväntas av dig. Ditt arbete börjar på “riktigt” på din andra dag.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer