An intern is interviewed about disaster management protocol on one of our International Development internships abroad.

Praktik inom internationell utveckling

Lär dig om vilka utmaningar som människor kämpar med i utsatta delar av världen

Följ med oss och gör praktik inom internationell utveckling med oss på Projects Abroad. Du kommer få värdefulla kunskaper som du kan använda oavsett vilken karriärväg du väljer i framtiden.

Våra projekt inom internationell utveckling är upplagda som en praktikplats med fokus på att du ska lära dig nya kunskaper. Det skiljer sig från traditionellt volontärarbete där fokus ligger främst på att göra en insats i det lokala samhället.

Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att se om en specifik utbildning är rätt val för dem, till redan studerande som vill göra sin utbildningspraktik utomlands med oss.

På våra projekt kommer du få praktisk erfarenhet inom internationell utveckling och lära dig mer om infrastruktur, katastrofhjälp, samt hjälp och utveckling i utsatta delar av samhället. Du kommer även få en djupare förståelse av världen och de komplexa processerna som behövs för att få människor att växa och nå framgång.

Vi har närvarande ett flertal olika projekt inom internationell utveckling där vi hjälper lokala samhällen. Ditt arbete kan innebära allt från att skapa kampanjer, utbildning och hjälpa till att driva existerande projekt.

Du kommer arbeta nära med erfarna lokala människor och vår egen Projects Abroad personal för att bättre förstå globala utmaningar och vad vi behöver för att lösa dem.

Välj ett internationellt utvecklingsprojekt

1-1 of 1 Projekt

International Development interns pose outside with staff from a women's empowerment organisation in Mexico.
Praktik inom internationell utveckling i Mexiko
Läs mer här
  • Pris: 28,250 SEK för 4 veckor
  • Extra veckor: 3,500 SEK
  • Start datum: När som helst
  • Minsta varaktighet: 4 veckor
  • Ålder: 18 eller över

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att göra praktik inom internationell utveckling rätt för mig?

Våra projekt inom internationell utveckling passar dig som är intresserade av en karriär inom internationell utveckling, eller för dig som bara vill göra en insats för andra människor.

Vi har många olika typer av arbete att välja mellan, du kan arbeta i olika initiativ inom utbildning, arbetslöshet, sjukvård, HIV/AIDS, mänskliga rättigheter, kriminalvården och missbruksvården. Om du vill ha en karriär inom någon av dessa områden kommer du ha nytta av att kunna lägga praktisk arbetslivserfarenhet på CV:t.

När du praktiserar inom internationell utveckling med oss, kommer du få internationellt arbetslivserfarenhet på ett tryggt sätt med mycket stöd. Du kommer arbeta nära med människor från det lokala samhället och bli en del i det dagliga livet.

Om du är intresserad av internationell utveckling men vill ha ett mer fysiskt arbete, titta gärna på våra byggprojekt. Du hittar även alla våra projekt här.

Interns prepare food for an event on one of our International Development internships abroad.

Vad är fördelarna med att göra praktik inom internationell utveckling?

När du gör praktik inom internationell utveckling utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller en utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Våra tidigare praktikanter har främst uppskatta att de:

  • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- tids- och planeringsförmåga.
  • Fått praktisk arbetslivserfarenhet inom internationell utveckling som främjat deras karriär i detta område med hård konkurrens.
  • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
  • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Hur är Projects Abroads praktik inom internationell utveckling annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du gör praktik inom internationell utveckling med oss, kommer du arbeta sida vid sida med erfarna lokala experter som känner till utmaningarna i samhället väl. Du kommer få uppgifter som utmanar dig, men du kommer också få det stöd du behöver för att få riktiga resultat. Vi vill att din praktik ska vara en inspirerande upplevelse, där du lär dig riktiga kunskaper som du kommer ha nytta av i din framtida karriär.

Projekt som har en positiv effekt

Alla våra projekt är väl utarbetade, hållbara och anpassade efter det särskilda behov som varje samhälle har. Vårt mål är att göra en långsiktig och hållbar positiv förändring i de samhällen där vi arbetar.

Skräddarsydda praktikplatser

Vi har ofta möjligheten att skräddarsy din praktik efter dina intressen och mål. Om det är något särskilt område inom internationell utveckling som du vill arbeta i, låt oss veta så kommer vår personal att hjälpa dig.

Projects Abroad interns gain International Development work experience assisting local business women.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer