Students at a school in Africa listen to a talk about basic rights given by a student doing a Human Rights internship abroad.

Praktik inom juridik och mänskliga rättigheter

Lär dig mer om juridik, mänskliga rättigheter och social rättvisa i världen

Våra projekt inom juridik och mänskliga rättigheter kommer lära dig mer om hur du arbetar med juridik, mänskliga rättigheter och social rättvisa i praktiken.

Våra projekt är upplagda som praktikplatser med fokus på att du ska lära dig nya kunskaper. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att prova på att arbeta som juridik och mänskliga rättigheter, till redan universitetsstuderande som vill göra sin juristpraktik utomlands med oss.

I industrialiserade länder tar vi ofta våra mänskliga rättigheter för givet. Men det finns många människor i världen där deras röst är aldrig hörd och där deras fall aldrig får en rättvis prövning. Vi ordnar praktikplatser med organisationer som arbetar hårt med att förändra situationen för dessa människor.

Du kan komma att ge juridisk hjälp till människor som lever i utsatthet, arbeta med att skydda mänskliga rättigheter och kämpa för förändring. Du kommer kunna arbeta med lokala advokatbyråer, välgörenhetsorganisationer och icke-statliga organisationer. Du kan välja att specialisera dig i bolagsrätt, mänskliga rättigheter eller social rättvisa.

Välj ett projekt inom juridik och mänskliga rättigheter

Filter by:

1-3 of 8 Projekt

Interns give a women's rights presentation on Projects Abroad's Human Rights internship for teenagers in Ghana
Human Rights Internships in Ghana for Teenagers
Läs mer här
 • Pris: 25,500 SEK för 2 veckor
 • Extra veckor: 5,250 SEK
 • Start datum: Under skollovet
 • Minsta varaktighet: 2 veckor
 • Ålder: 15-18
A group of gap semester students experience cultural immersion in a Maasai village in Tanzania, East Africa.
Take a Gap Semester Abroad in East Africa
Läs mer här
 • Pris: 49,150 SEK för 6 veckor
 • Extra veckor: 4,000 SEK
 • Start datum: Under hela året
 • Minsta varaktighet: 6 veckor
 • Ålder: 17-24
A Projects Abroad group visits a local community during their Human Rights internships in Ghana.
Human Rights Internship in Ghana
Läs mer här
 • Pris: 19,500 SEK för 1 vecka
 • Extra veckor: 3,750 SEK
 • Start datum: När som helst
 • Minsta varaktighet: 1 vecka
 • Ålder: 18 eller över
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa

Är att göra praktik inom juridik och mänskliga rättigheter rätt för mig?

Våra praktikplatser inom mänskliga rättigheter och juridik passar dig som vill ha en karriär, eller funderar på att utbilda dig inom dessa områden. Eller för dig som bara vill ha en bättre förståelse för juridik, mänskliga rättigheter och social rättvisa i världen.

Du kommer få arbetslivserfarenhet av att arbeta med juridik och mänskliga rättigheter i en trygg och stöttande miljö. Under din tid på projektet kommer du arbeta tillsammans med erfarna jurister, människorättsaktivister och vår egen Projects Abroad personal. Dina dagliga uppgifter kan komma att inkludera research, titta på olika fall, observera personal i deras arbete och hålla presentationer. Du kan även bli tillfrågad att arbeta på kampanjer kring social rättvisa, för att skapa medvetande om olika problem och skapa förändring.

När du gör praktik inom mänskliga rättigheter och juridik kommer du lära känna människor från det lokala samhället och utveckla en bättre förståelse för de utmaningar som de kämpar med. Du kommer även lära dig mer om andra kulturer och legala system i andra länder.

Om du är intresserad av att göra praktik inom mänskliga rättigheter och juridik, men vill arbeta bredare, titta gärna på våra projekt inom internationell utveckling och socialt arbete. Du hittar alla våra projekt här.

Local women listen to a presentation about human rights on one of our Law internships abroad.

Vad är fördelarna med att göra praktik inom mänskliga rättigheter och juridik utomlands?

När du gör din praktik utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.


Våra tidigare praktikanter har främst uppskatta att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- och planeringsförmåga.
 • Fått nya juridiks kunskaper inom det område som de själv valt.
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.

Hur är Projects Abroads praktikplatser inom mänskliga rättigheter och juridik annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:


Arbete helt under handledning av erfaren personal


När du gör praktik inom mänskliga rättigheter och juridik utomlands med oss, kommer du arbeta du sida vid sida med erfarna jurister och människorättsaktivister. Du kan observera dem i deras arbete och få stöd i ditt eget. Du kommer få uppgifter som utmanar dig men som hjälper dig att uppnå riktiga resultat.


Projekt som har en positiv effekt


Alla våra projekt är väl utarbetade, hållbara och anpassade efter det särskilda behov som varje samhälle har. Vårt mål är att göra en långsiktig och hållbar positiv förändring i de samhällen där vi arbetar. Det här är din möjlighet att praktisera och samtidigt göra en viktig insats för andra.

A Projects Abroad staff member guides an intern during an interview on one of our legal internships abroad.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer