A student prepares for her volunteer trip by browsing through our website to find out how our projects work.

Hur det funkar

Vi på Projects Abroad organiserar volontärprojekt och praktikplatser i utvecklingsländer som förändrar liv.

Vill du hänga med på en av våra fantastiska resor? Steget är enkelt! Välj vad du vill göra, vart du vill åka och när du vill åka. Du betalar och vi ger dig:

  • Personlig hjälp och stöd från vår egen personal, före, under och efter din resa.
  • Ett enkelt och smidigt sätt att resa där vi tar hand om alla detaljer.
  • Ett långsiktigt projekt där du gör en verklig insats.

Vi gör en verklig positiv insats på våra projekt. Varje projekt är skräddarsytt för att möta ett verkligt behov i den enskilda destinationen. Det kan vara allt från att rädda havssköldpaddor från utrotning i Mexiko, till att kämpa för jämlikhet mellan män och kvinnor i Tanzania. Våra projekt drivs året runt, oavsett hur många volontärer och praktikanter vi har.

Vi har organiserat volontärresor i över 30 år. Det innebär att du kommer ha möjligheten att vara delaktig i att göra en långsiktig, meningsfull positiv förändring, istället för att delta i en quick fix.

Varje gång en volontär eller praktikant deltar på något av våra projekt, hjälper de till att investera i en bättre värld.

Hur börjar jag?

Steg 1: Gör research

Titta på våra olika projekt och välj det projekt du är mest intresserad av. Vi har otroligt många projekt att välja mellan, allt från att göra praktik på sjukhus i Kenya till att dyka med hajar i Fiji.

Kontakta oss, vårt team är experter och de kan hjälpa dig att välja ett projekt, en destination och ett datum som passar dina önskemål bäst.

Steg 2: Ansök

När du har gjort ditt val, fyll i vårt ansökningsformulär och betala 2700 kr i anmälningsavgift. Din anmälningsavgift dras av den totala kostnaden för ditt projekt. Om du vill kan du även ansöka via telefon- oavsett vilket sätt du än väljer, tar din ansökan ungefär 10 min.

Vi rekommenderar vanligtvis att ansöka minst tre månader innan du planerar att åka. Men vår personal har lyckats genomföra mirakel i sista minuten, så om du är osäker, ring oss så gör vi vårt bästa att lösa det.

Om du är osäker på vilken typ av information vi behöver för att göra klart din ansökan, ta en titt på vår sida Hur du ansöker.

Steg 3: Bekräftelse

Du kommer få ett bekräftelsemail direkt efter din ansökan, men vi kommer noggrant titta igenom ditt ansökningsformulär. Vi kontrollerar att vi har all information som vi behöver för att på bästa sätt organisera din volontärresa. Det tar oftast som längst 5 arbetsdagar.

Därefter får du ett välkomstmail från din Volunteer Advisor, som kommer vara din personliga kontakt och förbereda dig inför din resa.

Steg 4: Innan din avresa

Din Volunteer Advisor kommer ge dig all information som du behöver innan du åker. Du får även en helt egen sida på vår onlineportal MyProjectsAbroad. På MyProjectsAbroad hittar du viktig information, allt från tips och råd om saker att packa till information om ditt boende. Det finns även resurser och lektionsplaner så att du kan förbereda dig inför arbetet på projektet.

Behöver du ansöka om visum ser vi till att skicka dig information om hur du gör.

Steg 5: Betalning

När du ansöker kommer du behöva betala en anmälningsavgift på 2700 kr. Därefter behöver du betala hela projektavgiften senast 3 månad innan avresa. Du kan betala säkert online genom din MyProjectsAbroad-sida, göra en banköverföring eller betala över telefon. Läs mer om våra flexibla betalningsalternativ här.

Steg 6: Dags att flyga!

Vi ringer en sista gång innan du flyger, men sen är det bara för dig att boarda planet och förbereda dig inför ditt livs äventyr.

Steg 7: Ankomst och introduktion

Vår egen personal möter dig på flygplatsen när du anländer. Du kommer känna igen dem på Projects Abroad-skylten. Personalen kommer ta dig till ditt boende och du kommer få tid att packa upp och ta det lugnt efter din resa.

Efter att du gjort dig hemmastadd kommer vår personal ge dig en introduktion och en säkerhetsgenomgång. Introduktionen kommer göra att du lär känna ditt nya hemland bättre och vet hur du kan ta dig runt. På din andra dag kommer vår personal att presentera dig för dina nya kollegor på projektplaceringen.  

Steg 8: Ha ditt livs äventyr

Det är här ditt äventyr börjar. Du kommer träffa nya vänner, lära dig nya saker och bli en del i att göra en långsiktig positiv insats. Vår personal kommer finnas som stöd och hjälp genom hela din resa och du kommer få minnen för livet.

Vill du veta mer?

Läs vår FAQ, få mer information om våra Boenden, Flyg och Hur våra priser fungerar.

Våra samarbetsorganisationer