A Projects Abroad intern assists with checking a patient to gain internship work experience overseas.

Arbetslivserfarenhet utomlands

Få praktisk arbetslivserfarenhet utomlands och förverkliga dina drömmar

Följ med oss och delta på ett av våra arbetslivserfarenhetsprojekt utomlands. Våra arbetslivserfarenhetsprojekt är upplagda som en praktikplats med mycket observation och fokus på att du ska lära dig nya kunskaper. Det skiljer sig från traditionellt volontärarbete som är mer fokuserat på praktiskt arbete. Beroende på din kunskapsnivå kommer du få göra olika praktiska aktiviteter under överseende av kvalificerad personal, men huvudfokus på projektet är att du ska bredda dina kunskaper.

Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att se om en specifik utbildning är rätt val för dem, till redan studerande som vill göra sin utbildningspraktik utomlands med oss.

Det här är chansen för dig att få praktisk erfarenhet inom ett yrke som intresserar dig. Du får också dela med dig av dina tankar och idéer på din projektplacering, samtidigt som du lär dig arbetet.

Vi gör vårt absolut bästa att hitta en praktikplats för dig som både matchar din erfarenhetsnivå och dina krav. Det är viktigt för oss att du får ut det mesta från din praktiktid. Vi erbjuder praktikplatser utomlands både för kortare och längre perioder och i många olika typer av yrkeskategorier. Oavsett om du vill lära dig mer om juridik och mänskliga rättigheter eller skugga läkare på sjukhus, kommer vi hitta praktikplatsen för dig.

När du praktiserar utomlands kan du prova på ett yrke innan du väljer att börja studera. Har du redan bestämt dig får du värdefull internationell praktiskt arbetslivserfarenhet att lägga på ditt CV.

Genom att göra praktik utomlands kommer du utveckla dina färdigheter inom kommunikation och planering. Du kommer även lära dig mer om det praktiska arbetet inom ett yrke. När du gör praktik utomlands med oss kommer du arbeta med utbildad personal på plats och andra praktikanter, något som ger dig en möjlighet att bygga upp ett internationellt kontaktnätverk.

Olika praktikplatser utomlands

Titta på praktikplatser på våra arbetslivserfarenhetsprojekt genom att klicka på länkarna nedan:

Är att göra praktik utomlands rätt för mig?

Våra arbetslivserfarenhetsprojekt är öppna för praktikanter i alla åldrar, nationaliteter och yrkesbakgrunder. För dig som ska studera, studerar eller har precis blivit examinerad, är praktik utomlands särskilt värdefullt. Det kommer göra att du skiljer dig från mängden i ansökningar och intervjuer till universitet eller jobb.

Vilka förkunskaper som krävs varierar från praktikplats till praktikplats, men på de flesta kan du delta utan några förkunskaper. Du kommer arbeta nära med erfaren kvalificerad personal på plats och få hjälp och stöd genom ditt arbete.

Genom hela din tid på ett av våra projekt kommer du kunna kontakta vår vänliga lokala personal 24/7 för hjälp eller stöd.

Projects Abroad interns edit a spreadsheet as part of their internship work overseas.

Sommarpraktik utomlands

Sommaren är en populär tid att praktisera utomlands, särskilt för de som tagit studenten eller de som studerar på universitet. Du kan passa på att utforska ett nytt land och ny kultur, samtidigt som du vässar ditt CV med internationell arbetslivserfarenhet. En sommarpraktik utomlands kommer även ge dig massor av intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Välj en praktikplats utomlands

1-3 of 45 Projekt

Australian intern with Projects Abroad talking to a young local boy whilst on her occupational therapy work experience in Cambodia.
Arbetslivserfarenhet inom arbetsterapi i Kambodja
Läs mer här
 • Helt flexibla datum
 • Alla över 16 år kan delta
 • Från 2 veckor
 • Från 16200 SEK
Projects Abroad Intern taking part in a busy physiotherapy session whilst on her occupational therapy internship in Kenya.
Arbetslivserfarenhet inom arbetsterapi i Kenya
Läs mer här
 • Helt flexibla datum
 • Alla över 16 år kan delta
 • Från 1 vecka
 • Från 17200 SEK
A female intern is pictured taking part in testing blood sugar levels whilst on her public health internship in Cambodia.
Arbetslivserfarenhet inom folkhälsa i Kambodja
Läs mer här
 • Helt flexibla datum
 • Alla över 16 år kan delta
 • Från 1 vecka
 • Från 14200 SEK
Ladda fler

Våra samarbetsorganisationer