A doctor explains how to take healthcare measures on our medical internship for high school students in Tanzania

Volontärarbeta med hälsa och sjukvård i Tanzania som ungdomsvolontär

Lär dig mer om medicin från kvalificerade läkare och sjuksköterskor i livliga Tanzania

Översikt

Följ med oss och volontärarbeta inom hälsa och sjukvård i Tanzania som ungdomsvolontär och få medicinsk arbetslivserfarenhet av att arbeta på sjukhus. Du kommer observera läkare och sjuksköterskor på sjukhus och se hur det dagliga livet ser ut för läkare i Tanzania. Planerar du en karriär inom medicin? Då är det här ett riktigt bra sätt att lägga in medicinsk erfarenhet utomlands på ditt cv.

Vi kommer lära dig om olika sjukdomar och åkommor som du endast läst om i böcker. Läkare på plats kommer berätta om symptom, diagnos och behandling. Du kommer även delta i regelbundna medicinska workshops, där du kommer lära dig saker som mäta blodtryck och hur man syr stygn. Under våra sjukvårdsinsatser ute i fältet kommer du använda en del av det du lärt dig, för att under överseende av läkare ge grundläggande sjukvård till människor på landsbygden.

Du kommer vara baserad i Arusha, en stad som ligger i foten av berget Mount Meru. Som en del av projektet har vi även schemalagt många roliga aktiviteter på fritiden. Du kommer lära känna kulturen bättre men även göra klassiska turistaktiviteter som en helgsafari. Du och andra ungdomar i din egen ålder kommer göra dessa aktiviteter i grupp och vår personal finns med dig 24/7.

Skuggtimmar i klinik: 25 till 50

Volontärtjänsttimmar: 15 till 30

Ladda ner ett exempel på ett schema.

Startdatum: 

Under skollovet

Se datum

Minimitid: 

Två veckor

Ålder: 

15-18


Är att volontärarbeta inom hälsa och sjukvård i Tanzania som ungdomsvolontär rätt för mig?

Funderar du på att studera medicin? Då kommer det här projektet passa dig perfekt! Du kommer få praktisk medicinsk erfarenhet utomlands, något som kommer garanterat vässa ditt cv. Ditt arbete på våra sjukvårdsinsatser i fältet visar även att du vill hjälpa andra.

Om du inte riktigt har bestämt dig om medicin är rätt karriärväg för dig, kan du följa med oss för att prova på att arbeta inom sjukvården. Du kommer se hur det är att vara läkare och sjuksköterska innan du börjar att studera medicin. Under din tid på projektet kommer du även utveckla din förmåga att samarbeta, planera och ditt ledarskap. Något du har nytta av oavsett vilken karriärväg du väljer.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta, allt ditt arbete sker under handledning av kvalificerad sjukvårdspersonal. Vår personal finns även där för att guida och hjälpa dig i ditt arbete.

Det här projektet är specialdesignat för ungdomar och vår personal har schemalagt en mängd roliga sociala och kulturella aktiviteter på kvällar och helger. Det här är det perfekta projektet för dig som vill få ut det mesta från din resa, utan att behöva oroa dig för att planera egna aktiviteter.

High school students sit in on a consultation during their medical internship in Tanzania

Vad kommer jag att göra som ungdomsvolontär i Tanzania?

Du kommer tillbringa största delen av din tid på sjukhus och även få praktisk erfarenhet av sjukvård i ett Massajsamhälle. Det här är några saker du kan komma att göra:


  • Skugga kvalificerade läkare och sjuksköterskor på ett stort sjukhus i Arusha
  • Delta i regelbundna medicinska workshops och lära dig om vanlig medicinska problem i Tanzania
  • Delta i regelbundna sjukvårdsinsatser ute i hos massajerna, där du hjälper till att ge grundläggande sjukvård
  • Utforska Tanzania med andra ungdomsvolontärer i samma ålder

Skugga läkare och sjuksköterskor på sjukhus


En del av det här projektet innebär att du observerar läkare och sjuksköterskor i deras arbete. Du kommer bli tilldelad en handledande läkare som kommer guida dig genom arbetet.


Du kommer få en förstahandsupplevelse och se hur det är att arbeta på ett sjukhus i Tanzania. Under tiden på sjukhuset kommer du få sitta med på konsultationer och lära dig hur du använder medicinska instrument.


Eftersom sjukhuset där du observerar har brist på resurser, kommer du se hur innovativt läkarna arbetar när resurserna tagit slut. Det kommer ge dig en bra insikt i hur vården kan fungera i ett utvecklingsland.


Delta på medicinska workshops som hålls av kvalificerad sjukvårdspersonal


Du kommer även delta i regelbundna medicinska workshops där du lär dig om vanliga sjukdomar och åkommor i Tanzania, som malaria och HIV/AIDS. Läkare kommer även lära dig hur du ger första hjälpen, ger injektioner och syr stygn.


Du kommer även lära dig hur man mäter blodtryck och blodsocker, något som du sen använder dig av på våra sjukvårdsinsatser ute i fältet.


Hjälpa till på sjukvårdsinsatser i fältet


På det här projektet kommer du hjälpa till på våra sjukvårdsinsatser ute i fältet. Det kan innebära olika saker som att besöka förskolor och prata om bra hygienvanor, till att göra grundläggande hälsoundersökningar i ett massajby. Du kommer bli väl förberedd och vi kommer lära dig allt du behöver veta för att delta.


Vi håller våra sjukvårdsinsatser ute i samhällen som normalt har ingen eller mycket liten tillgång till sjukvård. Ditt arbete kommer vara en viktig del i vår långsiktiga insats att förbättra tillgången till sjukvård i dessa samhällen.


Utforska det vackra Tanzania


Det här projektet har ett fast schema och även om du kommer lära dig massor om medicin, finns det även tid att slappna av och ha kul. Som en del i det här projektet kommer du utforska Tanzania och lära dig mer om den lokala kulturen. Vi har planerat många roliga aktiviteter och alla äventyr sker med andra ungdomar i din egen ålder och vår personal.


Du kommer delta i matlagningsklasser för att lära dig laga lokala rätter, besöka massajerna där du får njuta av en traditionell lunch och se hur de gör handgjorda pärlsmycken. Vi har även organiserat en helgsafari på ett otroligt vackert vilddjursreservat.


Var i Tanzania kommer jag att arbeta?

Arusha

Du kommer vara baserad i Arusha, en stad i norra Tanzania. Staden är en spännande mix av moderna och enklare byggnader. Arusha surrar av liv och rörelse och är fylld med gatumarknader och restauranger. I utkanten av staden finns lummiga landskap och den stilla skönheten i den afrikanska savannen.

Under din tid på projektet kommer du arbeta på ett sjukhus och ute på landsbygden. Sjukhuset du arbetar på kommer vara av enklare standard, vilket kommer göra att du ser en annan sida av sjukvården än vad du är van vid. Du kommer även delta på våra sjukvårdsinsatser ute på landsbygden, exempelvis i en massajby. Vi anordnar även sjukvårdsinsatser på förskolor och dagcenter.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Tanzania.


Vilka är de långsiktiga målen med det här projektet?

Det huvudsakliga målet med det här projektet är att låta dig prova på en karriär inom sjukvården. Kanske är det här projektet som gör att du bestämmer dig att studera vidare? Du kommer även lära dig praktiska medicinska grundkunskaper, som du kommer ha nytta av om du vill ha en karriär inom medicin.


Vi har även som mål att ge människor på landsbygden i Kenya tillgång till grundläggande sjukvård. Människorna här har inte pengar eller transport för att kunna besöka sjukvården regelbundet. Genom att delta i våra sjukvårdsinsatser på fältet, kan du hjälpa läkare när de diagnostiserar och behandlar patienter. Du kommer även hjälpa till att informera om hur man förebygger sjukdomar.


Följ med oss och volontärarbeta med hälsa och sjukvård i Tanzania som ungdomsvolontär, få medicinsk erfarenhet och hjälp oss ge människor på landsbygden få tillgång till grundläggande sjukvård.

A doctor demonstrates measuring heart rate on our medical internship for teenagers in Tanzania

Projekthandlingsplaner

Vi har utarbetat långsiktiga mål för våra projekt och dokumenterat målen i våra projekthandlingsplaner. Våra projekthandlingsplaner används också för att planera ditt arbete. Tack vare våra projekthandlingsplaner kan du vara säker på att du arbetar mot ett långsiktigt mål och vi kan kontinuerligt utvärdera och förbättra vårt arbete. Våra projekthandlingsplaner säkerställer att vi gör en verklig skillnad.

Läs mer om våra projekthandlingsplaner.


Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Varje år deltar tusentals ungdomsvolontärer på våra projekt runt om i världen. Under deras tid utomlands bidrar de till att göra en långsiktig positiv skillnad i de samhällen där de arbetar. För att visa vilket resultat deras hårda arbete har, sammanställer vi varje år en rapport som heter High School Specials Impact repor.

För mer information om den insats våra ungdomsvolontär gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer bo hos en värdfamilj i Arusha. Din värdfamilj kommer välkomna dig som en familjemedlem till deras hem. De kommer lära dig mer om deras traditioner och om den lokala kulturen. Vi tror att det här är det bästa sättet att verkligen lära känna kulturen i ett nytt land. Du kommer få en unik upplevelse av Tanzania.

Vi försöker alltid placera våra ungdomsvolontärer så att de delar rum med en annan Projects Abroad volontär eller praktikant, av samma ålder och kön. Ditt rum kommer vara enkelt men bekvämt, rent och säkert.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du som ungdomsvolontär har all extra hjälp och support som du behöver. Vår egen Projects Abroad personal finns alltid med dig och de andra ungdomsvolontärerna, oavsett tid på dygnet eller dag i veckan. De ser till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer