Projects Abroad volunteers in Fiji take a break after a beach clean-up.

Om Projects Abroad

Vi på Projects Abroad har i över 30 år hjälpt våra volontärer och praktikanter att utforska deras förmågor, förverkliga deras potential och göra världen till en bättre plats.

Innan internet, smartphones och lågprisflygbolag hade en engelsk universitetsprofessor och hans kollegor en ide: Tänk om unga människor kunde volontärarbeta utomlands? De skulle lära sig nya kunskaper och samtidigt bidra till det lokala samhället. Det här var över 30 år sedan och resten är historia.

Många andra bolag har fortsatt på samma spår som vi startade, men vi är fortfarande världsledande i volontärarbete och praktik utomlands. Våra projekt är uppbyggda efter våra värderingar: göra en verklig skillnad, support och säkerhet i världsklass samt enkelt och smidigt resande.

Vår personal är antingen lokala människor som vi utbildar eller tidigare volontärer som har arbetat på projektet och sett vilken skillnad deras arbete gör.

Vi har stora planer inför framtiden. Vi tror på att internationellt volontärarbete och praktik kan vara en förändrande upplevelse för många unga människor, när de tar steget från att vara ungdom till ung vuxen. Vi vet också att vårt arbete vi skapar bättre samhällen för människor runt om i världen.

Vi gör världen till en bättre plats, en volontär i taget.

Vårt mål och våra värderingar

Vårt mål

Vi erbjuder våra volontärer och praktikanter support och säkerhet i världsklass. Så när våra volontärer och praktikanter reser utomlands känner de sig trygga. På så sätt kan de fokusera på att göra en positiv förändring i världen, hitta sig själva och utforska deras sanna potential.

Våra värderingar

Förverkliga människor sanna potential

Vi är djupt engagerade i att hjälpa våra volontärer, praktikanter och personal att förverkliga deras sanna potential. Vi vill hjälpa dig hitta ett sätt där du kan använda det du brinner för, till att göra världen till en bättre plats.

Förändras genom att resa

Vi vill göra det möjligt för människor att utforska världen och uppleva olika kulturer. Vi vet att denna process förändrar individer och samhällen på ett positivt sätt.

Bygga meningsfulla kontakter

Vi har lärt oss att verkliga kontakter mellan människor ligger i hjärtat av en volontärupplevelse. När människor med olika bakgrunder och kunskaper arbetar tillsammans är ingenting omöjligt.

Göra verklig skillnad för individer och samhällen

Vi har arbetat fram en arbetsmodell som fungerar för volontärer, praktikanter och de samhällen vi arbetar i. För oss är det viktigt att planera, överse och utvärderar alla våra projekt. Det betyder att volontärer kan göra verklig skillnad, samtidigt som de växer som personer och lär sig nya kunskaper. Genom vår arbetsmodell kan vi vara säkra på att alla våra projekt gör verklig positiv skillnad för människor, miljön, lokala samhällen och de organisationer som vi samarbetar med.

Våra samarbetsorganisationer