A Projects Abroad volunteer in Madagascar plays with the children after fundraising for her project.

Samla in pengar till din volontärresa

Tips och råd hur du kan samla in pengar till din projektavgift

Du bestämt dig för att du ska åka på en volontärresa med oss - men nu kanske du funderar på hur du ska få ihop till din projektavgift? Få inte panik! 

Vi har skapat en detaljerad insamlingsguide som du hittar här men fortsätt läsa vidare för mer insamlingsidéer och tips.

  • Gör upp en plan – hur mycket pengar tror du att du kan samla in varje månad?
  • Lägg upp din egen insamlingssida på din personliga MyProjectsAbroad-sida. Du får åtkomst till sidan när du blivit antagen till ett av våra projekt; du kan sen skicka länken till personer som du tror kan vara intresserade att donera till din projektavgift.
  •  Spara ner på dina kostnader och försök att stå emot impulsen att köpa saker som du inte behöver – du kan titta på vår packningslista som finns på din MyProjectsAbroad-sida.
  • Skapa realistiska mål och följ upp dina framsteg.

Vår insamlingsguide

För att göra det enklare för dig har vi satt ihop en detaljerad Insamlingsguide där du hittar tips och råd om hur du kan samla in pengar. Här är några bra saker att tänka på innan du sätter igång:

  • Gör upp en plan. Hur mycket kan du spara varje månad? Vill du fråga organisationer och företag för sponsring?
  • När du blivit antagen på ett projekt, kan du sätta ihop en egen insamlingssida på din personliga MyProjectsAbroad-sida. Du kan skicka länken till din insamlingssida till personer som är intresserade att donera till din projektavgift.
  • Skapa realistiska mål och följ upp dina framsteg.

Här är några sätt tidigare volontärer har samlat in pengar:

Sponsring och insamling av pengar

Många företag kan tänka sig att sponsra dig om du tar kontakt med dem på rätt sätt. För att få idéer och tips på hur du ska skriva ett bra sponsorbrev titta i vår Insamlingsguide. Innan du börjar att skicka brev, var noga med att titta om du passar in i organisationens eller företagets kriterier och verksamhet. Innan du kontaktar dem tänk på:

  • Är företaget eller organisationen involverad på något sätt med din skola/universitet/stad?
  • Har företaget eller organisationen något intresse i ditt projekt eller destination?
  • Kan du erbjuda företaget eller organisationen intressanta marknadsföringsmöjligheter i lokal radio, tidning, eller visa deras logo på en poster eller t-shirt?

Tips på organisationer

  • Finns Lions Club, Rotary eller Round Table i din hemort?
  • Finns det kyrkor eller katedraler i din hemstad som har stipendiefonder?
  • Har din skola eller ditt universitet stipendier du kan söka?
  • Titta i olika stipendieguider för hjälp att hitta olika stipendiefonder
  • Royal Geographic Society - www.rgs.org/OurWork/Grants.

Sök efter stipendier på nätet eller låna stipendieguider på biblioteket (mycket billigare än att köpa). Var noga med att titta att du passar in i kriteriet för stipendiet innan du ansöker.

Sponsrade events

Sponsrade events behöver ofta planeras lite i förväg men kan vara riktigt roliga. Tänk efter vad du är bra på. Gillar du att springa? Känner du någon i ett band? Känner du någon som har en bar eller restaurang? Vår insamlingsguide är fullpackad med roliga idéer. Marknadsför ditt event ordentligt och uppmuntra familj och vänner att stötta ditt event. Du kan även kontakta din lokala radio eller tidning, för att få mer sponsorer eller marknadsföra de sponsorer du redan har.

Ett deltidsjobb

Underskatta inte effekten av ett deltidsjobb! Även en liten lön kan göra stor skillnad om du sparar tillräckligt mycket av den. Om du arbetar för 50 kr i timmen, 4h x 2 ggr i veckan, så blir det 400 kr i veckan – 1600 kr i månaden – 20800 per år!

Vi finns här för att hjälpa dig och många av oss har varit volontärer som själv samlat in pengar på spännande och roliga sätt. Kom ihåg att uthållighet och planering är nyckeln till framgång.

Lycka till!

Våra samarbetsorganisationer