Projects Abroad volunteers enjoy a fun canopy walk in a forest in ghana.

Volontär i Ghana

Stötta barn och vuxna som lever i utsatthet och utforska det färgstarka Västafrika

Följ med oss och volontärarbeta i Ghana och hjälp människor i utsatta områden i detta vackra västafrikanska land. Ditt arbete kommer hjälpa oss nå våra långsiktiga utvecklingsmål för Ghana, samtidigt som du upplever livet i Ghana på nära håll.


Vi erbjuder ett flertal olika volontärmöjligheter i Ghana. Du kan stötta små barns utveckling på förskolor, eller coacha fotboll för barn från utsatta områden. Du kan även hjälpa till att ge grundläggande sjukvård till människor på landsbygden, där tillgången till sjukvård är mycket begränsad.


Vi bedriver verksamhet på fyra olika platser i Ghana och var du blir placerad beror på vilket projekt i Ghana du väljer. Men oavsett vilket projekt du väljer, så har vi personal på plats som du kan kontakta 24/7 för hjälp eller stöd. Varje projektplacering har något unikt att erbjuda en besökare. Du kan besöka historiska museum, vandra på gröna lummiga kullar eller provsmaka goda ghananska rätter.

Tillgängliga projekt i Ghana

Filter by:

1-3 of 13 Projekt

Projects Abroad volunteers taking part in football coaching for high school students in Ghana donate new equipment to a local team.
Volunteer Football Coaching for High School Students in Ghana
Läs mer här
 • Fasta datum under skollov
 • Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år
 • Från 2 veckor
 • Från 19,500 SEK
A teenager measures blood pressure during our medical internship in Ghana
Medical Internships in Ghana for Teenagers
Läs mer här
 • Fasta datum under skollov
 • Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år
 • Från 2 veckor
 • Från 23,000 SEK
Interns give a women's rights presentation on Projects Abroad's Human Rights internship for teenagers in Ghana
Human Rights Internships in Ghana for Teenagers
Läs mer här
 • Fasta datum under skollov
 • Det här är ett projekt för dig som är 15-18 år
 • Från 2 veckor
 • Från 23,750 SEK
Ladda fler

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi har personal på plats som kan hjälpa dig att välja projekt, eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål.


Prata med en av våra Ghana-experter på:

08 - 55 921 116

eller maila:

för att börja planera din resa

Var vi arbetar i Ghana

Vi driver projekt på fyra olika platser i Ghana och ligger några timmars resa med bil från varandra. Beroende på vilket projekt du väljer, kommer du volontärarbeta antingen i Accra, Cape Coast, Akuapem Hills eller Dodowa.

Accra

Huvudstaden Accra är en välbärgad finansiell hubb och den perfekta platsen att starta din resa i Västafrika. Med sin population på över 2.7 miljoner av de gästvänligaste människorna i världen, kommer du känna dig varmt välkomnad. Accra är ett konstant surr av färgglada happenings, fuktig luft, galen trafik och spännande kultur. Förvänta dig gator fyllda med restauranger och gatuförsäljare som säljer handarbeten.

Akuapem Hills

Akuapem Hills ligger i den östra delen av Ghana och karaktäriseras av sin gröna lummiga natur och den röda jorden. Den här delen av landet är lugnare och med mer landsbygd, barnen kommer ropa obroni (utlänning) och försöka fånga din uppmärksamhet på gatan. Byborna är vänliga och välkomnande och vet hur man underhåller. Delta i gatufester och smaka på torkad fisk eller jams från gatustånden på huvudgatan.

Cape Coast

Det som en gång var det största slavcentret i Västafrika under kolonialtiden, är nu en livlig fiskstad med en rik historia. Cape Coast har blivit en hotspot för turister och historieintresserade. Historiska museum och gamla kolonialtidsbyggnader kantar gatorna och vittnar fortfarande om stadens mörka historia.

Dodowa

Dodowa är en mindre och mer traditionell stad i Ghana. På grund av att staden är liten, blir det lätt för dig att lära känna lokalborna och uppleva det mer traditionella livet i Ghana. Dodowa ligger en kort bilresa från huvudstaden Accra och de gröna kullarna i Akuapem Hills.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Ghana.

Nästa steg

Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer