A Senegalese beneficiary discusses his business with a student doing a Micro-finance internship abroad.

Praktik inom mikrofinansiering

Hjälp entreprenörer att starta småföretag med hjälp av räntefria mikrolån

Vi på Projects Abroad driver mikrofinansprojekt där du kan hjälpa småföretagare utomlands, samtidigt som du utvecklar dina kunskaper i att driva företag.

Våra projekt inom mikrofinansiering är upplagda som en praktikplats med fokus på att du ska lära dig nya kunskaper. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik, även om det naturligtvis går bra. Vi har allt från praktikanter som åker med oss för att se om en specifik utbildning är rätt val för dem, till redan studerande som vill göra sin utbildningspraktik utomlands med oss.

Våra mikrofinansieringsprojekt ger grupper eller individer små räntefria lån så att de kan starta egna företag. Våra praktikanter stöttar de som ansöker om lån genom hela processen, från den första iden till att driva företaget.

När du praktiserar inom mikrofinansiering kommer du lära dig mer om företagsvärlden i det land du valt och arbeta nära med lokala entreprenörer. Många av de företag som vi stöttar blir lönsamma tillskott i den lokala företagsvärlden.

När du gör praktik på något av våra mikrofinansieringsprojekt kommer du bli en viktig del i att hjälpa småföretagare tjäna en långsiktig och hållbar inkomst.

Välj ett mikrofinansieringsprojekt

Filter by:

1-2 of 2 Projekt

A group of gap semester students experience cultural immersion in a Maasai village in Tanzania, East Africa.
Take a Gap Semester Abroad in East Africa
Läs mer här
 • Pris: 49,150 SEK för 6 veckor
 • Extra veckor: 4,000 SEK
 • Start datum: Under hela året
 • Minsta varaktighet: 6 veckor
 • Ålder: 17-24
A volunteer gains micro-finance work experience in Cambodia by helping with small business loans
Praktik inom mikrofinansiering i Kambodja
Läs mer här
 • Pris: 16,000 SEK för 1 vecka
 • Extra veckor: 3,250 SEK
 • Start datum: Juni till September
 • Minsta varaktighet: 1 vecka
 • Ålder: 16 eller över

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi hjälper dig gärna att välja projekt eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål. De flesta i vår personal har själva varit volontärer eller praktikanter så de svarar gärna på dina frågor, stora som små.

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa


Är att göra praktik inom mikrofinansiering rätt för mig?

Våra praktikplatser på mikrofinansieringsprojekten passar dig som är intresserad av entreprenörskap, internationell företagsverksamhet och att hjälpa människor ur fattigdom.

Under din praktik kan du komma att granska affärsplaner, skapa marknadsstrategier, ansvara för räntefria lånekonton och ge allmänna råd. Du kommer arbeta sida vid sida med erfaren personal på plats och våra egna Projects Abroad anställda.

Du kommer utveckla dina kunskaper i entreprenörskap och företagsstrategi, något som du kommer ha nytta av när du söker jobb eller utbildning.

Om du är intresserad av våra mikrofinansieringsprojekt men vill arbeta bredare, titta gärna på våra projekt inom internationell utveckling. Du hittar även alla våra projekt här.

A local entrepreneur receives a loan on one of our Micro-finance internships abroad.

Vad är fördelarna med att göra praktik inom mikrofinansiering?

När du gör praktik inom mikrofinansiering utomlands kommer du bli väl förberedd inför ditt nästa karriärsteg, oavsett om det är ett nytt jobb eller utbildning. Du kommer även vässa ditt CV och få många intressanta ämnen att prata om på intervjuer och ansökningar.

Våra tidigare praktikanter har främst uppskatta att de:

 • Utvecklat sina ”soft skills” som samarbetsförmåga, ledarskap, organisations- och planeringsförmåga.
 • Få praktisk erfarenhet av att hjälpa småföretagare utomlands att utveckla deras företagsverksamhet.
 • Fått arbeta och lära känna människor från olika kulturer och bakgrunder, samt fått utveckla ett globalt mindset.
 • Fått större självförtroende att våga ta steget utanför sin bekvämlighetszon.

Alla ovanstående saker utvecklar dig som person och är en tillgång när du söker jobb, eller ansöker till en utbildning.


Hur är Projects Abroads praktik inom mikrofinansiering annorlunda från andra praktikplatser?

Vårt huvudsakliga mål på Projects Abroad är att göra en positiv långsiktig insats i de samhällen där vi arbetar. Du kan vara säker på att din praktik är etiskt och långsiktig. Det här är bara några saker som gör våra praktikplatser annorlunda från andra:

Arbete helt under handledning av erfaren personal

När du gör praktik inom mikrofinansiering med oss, kommer du arbeta sida vid sida med erfarna lokala experter. Du kommer kunna observera dem i deras arbete och få möjlighet att fråga om deras lånebeslut. Under din tid på projektet kommer du arbeta nära med människor från det lokala samhället och ni kommer tillsammans lära er mer om att driva företag. När du känner dig mer bekväm med arbetet på projektet kommer du kunna hjälpa till med företagsutveckling.

Projekt som har en positiv effekt

Alla våra projekt är väl utarbetade, hållbara och anpassade efter det särskilda behov som varje samhälle har. Vårt mål är att göra en långsiktig och hållbar positiv förändring i de samhällen där vi arbetar. Du kommer själv se hur små räntefria lån kan förändra livet för människor i utsatta samhällen.

An intern gives a presentation to women entrepreneurs on one of our international Micro-finance placements.

Nästa steg

Våra samarbetsorganisationer