A volunteer gains micro-finance work experience in Cambodia by helping with small business loans

Praktik inom mikrofinansiering i Kambodja

Hjälp entreprenörer från utsatta grupper i samhället starta och utveckla småföretag

Översikt

Följ med oss och gör praktik inom mikrofinansiering i Kambodja. Ditt arbete kommer vara att stötta entreprenörer från utsatta grupper i Kambodja. Du kommer tillsammans med vår personal på plats, hålla i utbildningar i hur man startar och driver företag. Vi erbjuder även räntefria mikrolån för entreprenörer som vill expandera deras småföretag.

Vårt projekt i Kambodja är upplagd som en praktikplats med fokus på att du ska lära dig nya kunskaper. Du behöver inte vara inskriven på en utbildning för att göra praktik även om det naturligtvis går bra.

De väldigt låga inkomsterna i Kambodja gör det svårt för företagsägare att återinvestera i deras företag, eller att lägga undan pengar. Vi erbjuder småföretagare mikrolån, så att deras företag kan växa och ge bättre inkomster. Till vår hjälp har vi vår samarbetspartner Khemara som är en lokal organisation. Tillsammans erbjuder vi räntefria lån och hjälper människor i utsatta samhällsgrupper.

Under din tid på projektet kommer du få praktisk arbetslivserfarenhet av att arbeta med mikrofinansiering. Du kommer bo och arbeta i den färgstarka huvudstaden Phnom Penh i Kambodja, där du kommer dela lägenhet med andra Projects Abroad praktikanter och volontärer. När du är ledig kan du passa på att utforska allt som Phnom Penh har att erbjuda.

Startdatum: 

Juni till September

Se datum

Minimitid: 

En vecka

Ålder: 

16 eller över


Är att praktisera inom mikrofinansiering i Kambodja rätt för mig?

Vill du hjälpa människor som lever i utsatthet att tjäna en långsiktig och hållbar inkomst? Är du intresserad av mikrofinansiering och vill ha praktisk arbetslivserfarenhet? Om svaret är ja, så är det här projektet för dig! Du kommer göra en insats för andra, samtidigt som du får en minnesvärd upplevelse och internationell arbetslivserfarenhet.

Du kommer arbeta med entreprenörer från utsatta delar av samhället i Phnom Penh. Din roll kommer vara att hjälpa dem att utveckla deras småföretag och att agera mentor. Du kommer lära dig att arbeta med mikrofinansiering i praktiken, något som kommer få ditt CV att stå ut från mängden.

Microfinance volunteer from Australia takes note on beneficiary revenues

Vad kommer jag att göra när jag praktisera inom mikrofinansiering i Kambodja?

Det finns många olika aktiviteter som du kan vara delaktig i på det här projektet. Du kommer lära dig massor! Under din tid på projektet kan du komma att:


  • Intervjua och granska potentiella långivare
  • Följa upp och stötta småföretagarna med deras företag
  • Ge information och utbildning för småföretagarna

Ditt arbete kommer fokusera på följande områden:


Intervjua och granska potentiella långivare


Du kommer hjälpa till att sprida ordet om att det finns möjlighet till räntefria mikrolån för lokala entreprenörer. Det är troligt viktigt att vi marknadsför mikrofinansieringsprojektet, så fler människor får möjlighet att delta i programmet. Nästa steg är att intervjua potentiella låntagare och granska deras affärsplan. Du kan även få möjligheten att vara med på möten där det tas beslut om vilka som uppfyller kraven för lån.


Följa upp och stötta småföretagare med deras företag


En stor del av din tid på projektet kommer tillbringas med att följa upp och stötta entreprenörerna som fått lån. Det kan innebära att:


  • Besöka hem och företag för att se hur företagen utvecklas.
  • Hjälpa låntagarna med att utveckla deras affärsplaner
  • Ge individuellt anpassade råd så att företagen kan utvecklas bättre


De flesta av våra småföretagare säljer mat och dryck, är skräddare eller äger salonger.


Ge information och utbildning för småföretagarna


Du kan även hjälpa att hålla i workshops och hjälpa att utbilda småföretagarna i olika ämnen som rör finans och företagsutveckling. Det kommer hjälpa att ge entreprenörerna de kunskaper och färdigheter som de behöver för att driva deras företag framgångsrikt. Bra ämnen för workshops är:


  • Grundläggande bokföring
  • Kundservice
  • Marknadsföring
  • Projektledning

Vår samarbetspartner i Kambodja

Vi samarbetar med Khemara som är en icke-statlig organisation (NGO) för flertalet av våra projekt i Kambodja.


Khemara grundades 1991 och arbetar direkt med utsatta grupper av människor, för att lösa olika typer av sociala problem. Det handlar om allt från könsdiskriminering till fattigdom och de har ett helhetsbaserat synsätt för att stötta utsatta familjer. Tillsammans med Khemara erbjuder vi räntefria lån för entreprenörer så att de kan bli framgångsrika småföretagare med en stabil inkomst. På så sätt kan människor som normalt sett lever i utsatthet försörja deras familjer.


Var i Kambodja kommer jag att arbeta?

Phnom Penh

Du kommer vara baserad i Kambodjas livliga huvudstad Phnom Penh, där du kommer arbeta i den norra delen av staden hos vår samarbetspartner Khemara.

På din fritid kommer du ha massor att göra, staden är full av fantastisk arkitektur, allt från nationalmonument till heliga tempel. Passa på att provsmaka goda och billiga asiatiska maträtter när du utforskar Phnom Penhs gator.

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Kambodja.


En vanlig dag på mikrofinansieringsprojektet i Kambodja

Efter att du ätit frukost i lägenheten som du delar med andra volontärer och praktikanter, är det dags att ta en tuk till arbetet. På din första dag kommer vår personal att följa med dig så att du hittar.


En vanlig dag arbetar du mellan kl. 8.30 till kl. 16.30, måndag till fredag. Du kommer ha dina kvällar och helger lediga så att du kan umgås, slappna av och resa.


Du kommer arbeta med olika saker varje dag, så ingen dag kommer vara den andra lik. Det kan vara allt från att möta potentiella låntagare, planera och hålla i informationsworkshops och administrera lån. Du kommer få en bra insikt i hur småföretagare driver sina företag i Kambodja och vilka problem de möter. Våra låntagare är oftast försäljare av mat och dryck, skräddare och salongägare.


Under din tid på projektet kommer du att resa runt i staden för att besöka olika låntagare, så du kommer se många olika delar av Phnom Penh.


När du är klar med arbetet för dagen, är det dags att utforska vad Phnom Penh har att erbjuda. Du kan delta i våra sociala events där du kan lära känna andra volontärer och praktikanter, eller åka runt i staden och besöka sevärdheter. Missa inte Nationalmuseet, Kungliga palatset och passa på att vandra på gatumarknader och besöka tempel.

Interns gain micro-finance work experience in Cambodia during a business meeting

Vilka är de långsiktiga målen med mikrofinansieringsprojektet i Kambodja?

Det finns två långsiktiga mål med mikrofinansieringsprojektet i Kambodja: att ge människor som lever i utsatthet en möjlighet att tjäna en långsiktig och hållbar inkomst, samt att ge dig en möjlighet att lära dig mer om att arbeta med mikrofinansiering i praktiken och få värdefull arbetslivserfarenhet.


Många av våra praktikanter som åker till vårt mikrofinansieringsprojekt i Kambodja, vill ha internationell arbetslivserfarenhet och ett kulturellt utbyte inom finanssektorn. Vi ger dig en möjlighet att lära dig från vår erfarna personal, samtidigt som du deltar i en internationell plattform för kunskapsutbyte med andra praktikanter.


Det här projektet hjälper människor som lever i fattigdom och utsatthet i Kambodja. På grund av de låga inkomsterna i Kambodja, kan många människor inte spara något av deras inkomst så att de kan återinvestera i företaget. Genom att ge dem möjlighet till att teckna räntefria lån, kan entreprenörer expandera eller utöka sitt produkt -eller serviceutbud.

De flesta av entreprenörerna som vi arbetar med säljer mat eller dryck, är skräddare eller salongägare. Alla av dem har inkomster som är för låga för att försörja deras familjer. Med räntefria lån kan de köpa in ett större lager, eller mer utrustning för att expandera deras företag. På så sätt kan de få större inkomster och även spara pengar.


Under 2017 fick 124 entreprenörer räntefria mikrolån på vårt projekt så att de kunde expandera deras företag. Följ med oss och gör praktik inom mikrofinansiering i Kambodja och hjälp småföretagare utveckla deras företag.

Projects Abroad Microfinance coordinator sits down to discuss with new beneficiaries on Silk Island

Vi mäter resultatet av vårt arbete varje år

Vi arbetar mot långsiktigt mål med årliga delmål. Varje volontär och praktikant som deltar på ett av våra projekt hjälper oss att nå dessa långsiktiga mål. På så sätt kan även de som volontärarbetar eller praktiserar en kortare tid göra verklig skillnad. Varje person bygger på arbetet som tidigare volontärer och praktikanter gjort. Varje år utvärderar vi resultatet av vårt arbete. Du kan hitta en sammanställning av vad vi uppnått under året i vår Global Impact Report.

För mer information om vilken insats våra volontärer, praktikanter och personal gjort under året, läs vår senaste rapport.


Mat och boende

Du kommer dela boende med andra Projects Abroad volontärer och praktikanter under din tid i Phnom Penh. Det här är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra, dela era upplevelser och utforska omgivningarna tillsammans. Ditt boende kommer vara säkert, rent och bekvämt.

Din projektavgift inkluderar tre måltider om dagen.

Läs mer om våra boenden.


Fritidsaktiviteter när du är ledig

När du utforskar Kambodja kommer du bli förundrad över mängden av livliga städer, scenisk natur och kända historiska landmärken. Det här landet har otroligt mycket att erbjuda och du kommer ha massor av roliga saker att se och göra på din fritid.

Den världskända tempelgruppen nära Siem Riep är ett måste när du besöker Kambodja. Missa inte det magnifika Angkor Wat! Du kommer känna dig som Indiana Jones när du kliver över gigantiska trädrötter och mellan vildvuxna klätterväxter i ingången till templet.

Men Kambodja har mycket mer att erbjuda än bara antika tempel. Du kan vandra i djungeln, snorkla, eller åka på en båttur havet kring Sihanoukville och titta efter delfiner. För en mer avslappnad eftermiddag kan du sola på en de många vackra stränderna.

Det finns ett nätverk av internationella volontärer i Kambodja så du kan välja mellan att utforska landet tillsammans med andra, eller utforska självständigt.


Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

När du anmäler dig betalar du endast 2700 kr, vilket dras av från totalpriset. Avbetalningsmöjligheter finns och vi kan också ge tips på hur du kan samla in pengar

Vill du delta på fler än ett projekt? Ring oss på 0855921116 för att ta reda på om vi kan erbjuda rabatt.

Välj en varaktighet och ett startdatum för att fortsätta

Fråga här

Fält markerade med * är obligatoriska!

Våra samarbetsorganisationer