Projects Abroad Volunteers being introduced to local culture and language after their arrival in Cambodia

Ankomst i Kambodja

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Kambodja

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Kambodja. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Kambodja

Du kommer flyga till Phnom Penh International Airport (PNH) och när du anländer kommer du gå igenom passkontrollen. Där kommer du stå i kö för att få ditt visum och när ditt pass blivit stämplat, kan du gå och hämta ditt bagage. Personal från Projects Abroad kommer vänta på dig i ankomsthallen och du kommer hitta dem enkelt på deras Projects Abroad-skylt.


Du kan också flyga till Siem Reap International Airport (REP) men du kommer betala en extra avgift för en tur- och returresa med flygplatstransport till Phnom Penh International Airport. Vår personal kommer att möta dig på Phnom Penh International Airport.


Vår personal kommer ha allting färdigorganiserat för dig så fort du anländer på Phnom Penh International Airport. Kostnaden för hämtning och lämning på flygplatsen ingår i din projektavgift. Beroende på vilken tid du anländer, kommer du antingen att åka till vårt kontor eller till ditt boende. Båda resorna tar ungefär 30 min med bil, men det kan ta något längre eller kortare beroende på trafiken.

Boka dina flyg till Kambodja

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Kambodja

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

Din introduktion till Kambodja

Efter att du fått vila lite och göra dig hemmastadd i ditt boende, kommer vår personal att hämta upp dig för din introduktion till Kambodja. Ni kommer tillsammans ta tuk tuk och åka en 10-20 min resa till vårt kontor.


Din introduktion kommer börja med att vår personal berättar kort om Kambodjas historia, Khmerkulturen och håller i en språklektion i Khmer. Du kommer lära dig några ord och fraser på Khmer och hur du visar respekt inom Khmerkulturen. Du kommer även få ett introduktionspaket som innehåller viktig information, såsom en karta med viktiga platser utmärkta.


Ungefär mitt på dagen kommer vår personal ta dig på en rundtur i närområdet. De kommer visa dig var du hittar banker, mataffärer och annat du kan behöva. Om du behöver köpa ett SIM-kort eller växla pengar, så kommer vår personal hjälpa dig.


Rundturen kommer bli en minnesvärd upplevelse. Du kommer visas runt i Kambodjas vackra huvudstad Phnom Penh och se några av huvudattraktionerna. De flesta är endast en kort tuk tuk resa från vårt kontor.

Första dagen på ditt projekt i Kambodja

Du kommer märka att det är enkelt att resa mellan ditt boende och ditt projekt. Vår personal kommer ha organiserat en tillförlitlig tuk tuk eller mopedtaxi, och kostnaden betalas av Projects Abroad. Det enda du behöver göra är att vara redo att hämtas upp på anvisad plats och tid.


På din första dag kommer vår projekthandledare följa med dig till projektet. När du anländer på projektet kommer du få en rundtur och vi kommer introducera dig till dina nya kollegor.


Ni kommer ha ett möte där ditt schema, arbetstider och dina förväntningar på projektet kommer ordnas. Passa på att fråga så mycket som möjligt. Men kommer du på något i efterhand kan du alltid kontakta projekthandledaren. Vi vill att du ska trivas och att du ska ha en bra och minnesvärd upplevelse.


Du kommer börja på ”riktigt” med arbetet på din andra dag.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer