Projects Abroad volunteers taking part in a city tour during their visit to Romania.

Volontär i Rumänien

Stötta människor från utsatta områden och utforska livet i Transsylvanien

Följ med på volontärresa till Rumänien med oss på Projects Abroad. Ta chansen att bo och arbeta i Transsylvanien, samtidigt som du stöttar lokala samhällen. Du bor hos en lokal värdfamilj som kommer lära dig mer om kulturen och laga massor av god hemlagad mat.

 

Du kan hjälpa till att skydda arkeologiska utgrävningsplatser, stötta små barns utveckling på förskolor, eller förbättra ditt skrivande när du praktiserar på tidning. Det finns många projekt att välja mellan så du hittar garanterat något som passar.

 

När du inte arbetar kommer du kunna utforska Rumänien och lära dig mer om livet i Transsylvanien. Besök storslagna palats i Brasov och följ spåret av historiska myter till Draculas slott. Vår egen personal på plats kommer finnas som hjälp och stöd 24/7 genom hela din volontärresa till Rumänien. 

Tillgängliga projekt i Rumänien

1-1 of 1 Projekt

Projects Abroad volunteer helps a student with his classwork during her Childcare Project in Romania
Volunteer with Children in Romania for Teenagers
Läs mer här
  • Pris: 24,750 SEK för 2 veckor
  • Extra veckor: 5,000 SEK
  • Start datum: Under skollovet
  • Minsta varaktighet: 2 veckor
  • Ålder: 15-18

Hittar du inte vad du letar efter?

Vi har personal på plats som kan hjälpa dig att välja projekt, eller skräddarsy ett projekt efter dina önskemål.


Prata med en av våra Rumänienexperter på:

08 - 55 921 116

eller

för att börja planera din resa

Var vi arbetar i Rumänien

Brasov

När du åker på volontärresa till Rumänien med oss kommer du vara baserad i Brasov.


Den historiska staden Brasov ligger mitt i Rumänien, omringad av lummig grönska, rullande kullar och Karpaternas bergskedja. Staden är full av spektakulär gotisk och medeltida arkitektur och många historiska lämningar. Brasov ligger även nära många skidorter och slott.


Få ut det mesta från att leva hos en värdfamilj genom att dela historier och smaka på goda lokala rätter. Vi rekommenderar sarmale (kåldolmar) och plăcinte cu brânză dulce (stekta degknyten fyllda med söt ost och pudrad florsocker).

Ankomst, visum och hämtning

När du anländer till flygplatsen i din valda destination, kommer en av våra Projects Abroad anställda att möta dig och hälsa dig välkommen till landet. Du hittar mer information om ankomstflygplatser, introduktion och visum på vår sida Ankomst i Rumänien.

Nästa steg

Säkerhet och personalstöd

Din säkerhet är vår första prioritet. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har all hjälp och support som du behöver. För oss är det viktigt att du ska känna dig trygg när du reser med oss. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig för hjälp och stöd 24h om dygnet. De kommer se till att du trivs i ditt boende och känner dig hemma på din projektplacering. Om du skulle stöta på något problem, finns vår personal alltid där för att hjälpa dig.

Läs mer om support och säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer