Volunteers in Romania listen to a Projects Abroad staff member during an induction tour.

Ankomst i Rumänien

Flyg, hämtning på flygplats och visum i Rumänien

Vi ger dig all information som du behöver för din resa. Vi hjälper även till med allt från visum, till att följa med dig under din första dag på projektet i Rumänien. När du volontärarbetar med oss ser vi till att göra din resa så smidig som möjligt, så att du kan fokusera på ditt volontärarbete.

Ankomst till flygplatsen i Rumänien

En av vår anställda kommer vänta på dig på flygplatsen Otopeni Airport när du anländer. Du kommer åka bil från Bucharest till Brasov. Den 2.5h långa bilresan är väldigt pittoresk eftersom du åker genom Karpaterna. Du kommer få en känsla för den rumänska landsbygden med sina vindlande trädkantade vägar och häst och vagn-ekipage.


Transportkostnaden för resan mellan flygplatsen i Bucharest och Brasov ingår i din projektavgift.

Boka dina flyg till Rumänien

Att söka efter flyg online är enklare än någonsin, men det kan fortfarande vara en tidskrävande, överväldigande och frustrerande process. Behöver du stöd har vår personal djup kunskap om alla våra resmål. Vi meddelar dig vilken flygplats du ska flyga till och rekommenderar det bästa sättet att ta sig dit.

Vi kan hjälpa dig att boka de bästa tur- och retur biljetterna, så att du får det säkraste, bekvämaste och mest kostnadseffektiva flyget, oavsett hur lång du ska åka. Läs mer om hur du kan boka flyg.

Visum till Rumänien

En av fördelarna med att volontärarbeta med oss är att vi hjälper dig med ditt visum. Vi har dedikerad personal som har uppdaterad information om vilka visumkrav som gäller för alla våra destinationer runt om i världen. Du kan alltid fråga oss om du har några funderingar kring ditt visum och vi hjälper dig genom processen. Efter att du ansökt kommer du få en länk till din egen MyProjectsAbroad-hemsida, som har all information om visumprocessen.

De flesta av våra volontärer kommer inte behöva ansöka om visum i förväg för att volontärarbeta i Rumänien. Ett 90-dagars visum fås oftast vid ankomst. Vill du stanna längre än 90 dagar måste du ansöka om ett tillfälligt uppehållstillstånd innan du åker.

Vänligen notera att Rumänien inte är medlem i Schengen-avtalet, men volontärer som innehar Schengen-visum behöver inte ansöka om ett speciellt visum för att besöka Rumänien. Detta gäller så länge deras Schengen-visum tillåter minst två resor in i ett Schengen-område och resorna inte ännu blivit använda.

Din introduktion till Rumänien

På morgonen av din första heldag i Brasov kommer vår personal att hämta upp dig och visa dig runt i staden, samt ge dig en introduktion till livet i Transsylvanien. Du kommer bli visad hur bussarna fungerar och var du hittar:


  • Banker
  • Affärer
  • Postkontor
  • Projects Abroads kontor i Rumänien


Du kommer även få lära dig mer om hur vi driver projekt i Rumänien. På så sätt är du väl förberedd för ditt volontäräventyr.

Första dagen på ditt projekt i Rumänien

Din första dag på projektet kommer vara en introduktionsdag. Beroende på var du bor och arbetar kommer du antingen promenera eller ta bussen. Vår personal kommer följa med dig och visa hur det fungerar och hur du tar dig till ditt projekt så du hittar. Om du arbetar på ett standardprojekt kommer alla dina arbetsrelaterade transportkostnader betalas av Projects Abroad.


Vår personal kommer ge dig en rundtur av projektet och introducera dig till din handledare. Du kommer se hur arbetet fungerar och vad din roll kommer vara. På projektet kommer du även hälsa på dina nya kollegor. Ditt arbete börjar först på “riktigt” din andra dag.

Stöd, hjälp och säkerhet under din resa

Din säkerhet är en prioritet för oss. Vi har många processer och system på plats för att se till att du har allt stöd du behöver, för att kunna känna dig säker och njuta av din resa. Vår egen Projects Abroad personal finns tillgänglig 24/7 och kommer se till att du känner dig bekväm hemma hos din värdfamilj och på projektet. Om du har frågor eller behöver hjälp finns vår personal alltid tillgänglig.

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet.

Våra samarbetsorganisationer